Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

Tájékoztató a beiskolázási segélyekről, tankönyvtámogatásokról

 

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Diákok!

 

     Tájékoztatjuk Önöket, hogy Somogyjád Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. évben is tankönyvtámogatást, beiskolázási segélyt nyújt a különböző oktatási intézményekben tanuló somogyjádi gyermekek számára.

     A helyi általános iskolában tanuló gyermekek, akik nem ingyenesen kapják a tankönyveket, maximum 7.000 Ft-ot fizetnek a tankönyvekért, a 7.000 Ft feletti összeget az önkormányzat szociális kiadásainak terhére átvállalja. A tankönyvtámogatást egyedi határozatokkal biztosítjuk a jogosultak számára.

   Tankönyvtámogatást kapnak a középiskolások, gimnazisták is. Azon diákoknak, akik nem ingyenesen kapják a tankönyveket, 5.000 Ft-ot és a 10.000 Ft feletti rész 20 %-át kapják meg támogatásként, de maximum 10.000 Ft-ot.
     Kérjük a tanulókat, hogy a Tankönyvkiadó kiértesítését hozzák magukkal, amellyel a tankönyvek árát igazolják, hiszen itt is egyedi határozatokkal tudjuk biztosítani a támogatást.

    A főiskolásokat, egyetemistákat ez évben is támogatni kívánjuk. Azon nappali tagozaton tanuló hallgatók, akik Bursa ösztöndíjban nem részesülnek, 10.000 Ft beiskolázási segélyt kapnak. Kérjük a hallgatókat, hogy a hallgatói jogviszonyról igazolást hozzanak magukkal a támogatás átvételéhez.

    Az ismertetett tankönyvtámogatások és beiskolázási segélyek a Közös Hivatal házipénztárában kerülnek kifizetésre az alábbi módon és időpontokban:

Általános iskolás gyermekek, középiskolások, gimnazisták tankönyvtámogatásának kifizetése:

- 2014. augusztus 7-én (csütörtök) 8 órától 16 óráig
- 2014. augusztus 8-án (péntek) 8 órától 11 óráig

Főiskolások, egyetemisták beiskolázási segélyének kifizetése:

- 2014. augusztus 14-én (csütörtökön) 8 órától 16 óráig

 

Somogyjád, 2014. július 24.

 

 

Lőrinczné Kiss Ilona
polgármester

Tuesday the 16th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates