Akadálymentes logó2005. novemberében félidejéhez érkezett a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának küzdelme. Felnőtt csapatunk a X. helyről 20 megszerzett ponttal várhatja a folytatást a 16 csapatos mezőnyben. A szezonkezdetkor minimális célként a bennmaradást tűztük ki, ami a jelenlegi helyezést figyelembe véve teljesíthető is. Meg-nyugtatónak mondható a 11 pontos előnyünk a már kiesőnek számító XIV. helyezettel szemben. Mégis az elért eredménnyel elégedetlenek vagyunk, hiszen a játékosaink tudása alapján ennél jóval több pontra számítottunk. Elsősorban a hazai mérkőzések tekintetében a csapat nem tudta azt a játékot, – ezáltal az eredményt is – hozni, ami elvárható volt, és a bábonymegyeri vereség is bosszantó, hiszen egy gyengébb ellenféllel szemben maradtunk alul.
Ifjúsági csapatunk szereplése a várakozásoknak megfelelő volt. Az ifik jelenleg a VII. helyen állnak 29 ponttal. Ismeretes, hogy a tavaly elért kiváló eredmény, a bajnoki cím megismétlésének elvárása irreális lett volna. Ugyanis többen „kiöregedtek”, többen pedig a felnőttek között szerepelnek már.
A játékoskeretekben előreláthatólag nagyobb változás nem lesz, a szakosztályvezetés továbbra is a helyi és környékbeli fiatalok csapatba építését szorgalmazza. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ez nem megy egyik napról a másikra úgy, hogy az ne menne az eredményesség rovására.
Egyetlen fő támogatónk továbbra is az önkormányzat. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a 2005-ben nyújtott támogatásért. Mivel egyéb szponzorunk nincs, anyagi helyzetünk nem a legjobb. Meggyőződésünk, hogy egyesületünk az egyik legkevesebb pénzből gazdálkodó csapat a megyei II. osztályban. Az anyagi helyzetre vezethető vissza az is, (illetve szemléletre is), hogy az igény ellenére sem tudjuk biztosítani a szurkolók idegenbeli mérkőzésre történő szállítását. Továbbra is azt a szemléletet kell erősíteni, hogy személygépkocsival rendelkező szurkolókkal oldjuk meg az utazást, (és nem az önkormányzat pénzén.)
Különféle szóbeszédeket, téves információkat cáfolva szeretnénk azt is kijelenteni, hogy játékosaink semmiféle javadalmazásban nem részesülnek azért, mert Somogyjádon futballoznak. Kizárólag a saját gépkocsival edzésekre, mérkőzésekre járó játékosoknak téríti az egyesület az üzemanyag költséget. A vezetőség egyöntetű véleménye az, hogy továbbra sem fogunk azon csapatok közé tartozni, akik fizetnek futballistáinak (sok más megyei csapattal ellentétben), mivel mi ezt II. osztályú szinten elfogadhatatlannak tartjuk. Mivel önkormányzati támogatásból gazdálkodunk, nem csinálunk titkot abból sem, hogy menynyit és mire költünk. Gazdálkodásunk nyitott, aki igényli, megismerheti a szakosztály pénzügyeit. 2005-ben 2,3 millió volt a költségvetésünk. Ahhoz, hogy gond nélkül végig tudjuk játszani a bajnokságot, közel 2,6-2,8 millióra lenne szükség. Ezért is kell minden egyéb lehetőséget megragadni, hogy saját bevételeinket növelni tudjuk (bál, baráti kör, szponzorkeresés, stb.)
Szurkolóinktól pedig továbbra is azt kérjük, hogy minél nagyobb létszámban buzdítsák, támogassák csapatainkat a tavaszi még eredményesebb szereplés érdekében.
A december 3-i szezonzáró rendezvényen a szakosztály a fentiek szerint értékelte a labdarúgócsapatok őszi szereplését, majd banketten köszönte meg a játékosok sportmunkáját.
Befejeződött az őszi szezon, de rövidesen indul a tavaszi pontvadászat. A felkészülés 2006. január 14-én kezdődött, ekkor Szentbalázson teremkupán vettünk részt, január 21-én pedig Hetesen szerepeltünk egy másik teremtornán. (Itt az előkelő II. helyen végeztünk.) 28-án Somogyvárra megyünk, a Fazekas Emléktornára, és a Kaposvári Egyetemen rendezendő tornán is részt veszünk. Február közepéig további teremfoci kupákra szeretnénk nevezni, és amennyiben az időjárás engedi, szabadtéren is tervezünk edzőmérkőzéseket. A bajnokság március 12-én folytatódik, ekkor Bálványoson lépünk pályára. Az első hazai bajnoki mérkőzésre március 19-én kerül sor, a bajnokesélyes Balatonföldvár csapatát fogadjuk.

Birkás Béla szakosztályvezető

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Birkás Béla

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates