Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 93. szám /2006/4. május-június

2006-06-09

Tájékoztató az önkormányzat testületi üléseiről

Somogyjád Önkormányzat Képviselő-testülete az elmúlt időszakban 4 alkalommal tartott önálló testületi ülést, és egy együttes ülést a következő időpontokban: április 11, 13 (közös és jádi), 17, május 18.

A jádi testület április 11-én felkészült a 13-i együttes ülésre, ahol az alábbi napirendek szerepeltek: beszámoló a társulások tevékenységéről, pénzügyi helyzetéről, a társulási cél magvalósításáról.
Az általános iskola és óvoda alapító okiratának módosítására került sor, mely szerint a könyvtár gazdálkodási feladatait a somogyjádi önkormányzat látja el, nem az általános iskola.
Ezt követően értékelték és felülvizsgálták a közoktatási intézkedési tervet. Fő problémát a csökkenő gyermeklétszám jelenti, ezért a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.
A három önkormányzat elfogadta a körjegyzőség 2005. évi zárszámadását, illetve a somogyjádi testület a következő ülésén elfogadta a 2005. évi belső ellenőrzési jelentést. A jelentés összességében szakszerűnek, megalapozottnak és takarékosnak értékelte a gazdálkodást.
A képviselő-testület az előzetes egyeztetéseket, ajánlásokat figyelembe véve megállapította az idei falukirándulások időpontját. Erről részletesen a további híreink között olvashatnak.
Pályázatot nyújtottunk be a "Mindenki ebédel", valamint a szociális alapellátásra kiírt pályázati felhívásra. A "Mindenki ebédel" pályázatunk nyert, így a közoktatási intézmények pedagógusainak javaslata alapján 15 gyermek részesül minden szombaton és vasárnap tartós élelmiszerben. Elnyertük továbbá azt a pályázatot, mellyel a rászorult családok egy éven keresztül száraztészta, tarhonya, liszt támogatásban részesülnek. A szállítást az önkormányzat vállalta fel.
Az árvízkárosultak támogatására 50 ezer forintot utaltunk át. A pénzt a kistérségi társulás számlájára utaltuk, aki a teljes összeget Verőce község önkormányzat számlájára továbbította.
A legutóbbi ülésen a közmeghallgatás időpontjának meghatározásáról (június 20. 18 óra), valamint a helytörténeti kiállítóhely átadásának időpontjáról (június 16. 18 óra), és az anyaggyűjtés megszervezéséről döntöttek.
Végezetül döntöttek a Berkenye utcai ifjúsági sorház, illetve az utcában levő telkek vevő kijelöléséről. A Berkenye utcai első sorház építése elkezdődött, az alapozás látható a fotó galériában.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Thursday the 7th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates