Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 94. szám /2006/5. július-augusztus

2006-08-31

SPORT

-Labdarúgás:

Megkezdődött a 2006/2007. évi bajnokság. Nem sok pihenője maradt labdarúgó csapatainknak az előző bajnoki szezon június 18-i zárását követően. Már július 5-én a következő idény edzésén találkoztak játékosaink. Több változás történt: a felnőtt csapat szakmai munkáját a továbbiakban Buzsáki István és Mayer Ferenc "B" licenses edzőpáros irányítja. Az ifiket továbbra is Vejki Zsolt játékos edző és Szabó Csaba vezetik. Két távozónk is volt: Hortobágyi Zsolt és Rébai Tamás. Új igazolások: Óvári Krisztián (Alsóbogátról), Bőzsöny Zsolt (Somogyaszalóból), Németh Norbert (Mezőcsokonyából), Buzsáki Gábor (Nagybajomból), Király Gábor kapus, Bogár István és Varga Roland (Simonfáról). Célunk a fiatal játékosok csapatba építése, és a gond nélküli II. osztályban maradás.
Az ifi csapatunkba is több jádi és alsóbogáti fiatalt igazoltunk. Így mindkét csapatban sok a fiatal új játékos, csapatba építésük sok időt és türelmet igényel. Elégedettek lennénk a felnőttekhez hasonlóan a 8-12. körüli helyezéssel.
A labdarúgó szakosztály vezetése az önkormányzat hathatós támogatásával igyekszik minden segítséget megadni, lehetőséget megteremteni csapataink eredményes szerepléséhez. Kérjük községünk sportszerető lakosságát, szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban jöjjenek el mérkőzéseinkre, és buzdítsák, biztassák csapatainkat.
Az őszi idény eddig lejátszott mérkőzései:
augusztus 13. Somogyjád-Karád: 1:3
(ifi: 8:0)
augusztus 20. Ságvár-Somogyjád: 0:2
(ifi: 1:6)
augusztus 27. Somogyjád-Látrány: 1:3
(ifi: 4:1)
Magyar Kupa
Aug. 6. I. forduló: Orci-Somogyjád 1:4
Aug. 30. II. forduló: Somogyjád-Lengyeltóti (lapz.)


-Rajtol a női labdarúgó NB II.

Sporttörténelmet ír a Szabadidőklub csapata, hiszen először vesz részt somogyi csapat női nagypályás labdarúgó bajnokságban. A klub elnöke, Ress Antal vezetésével azon dolgoztak, hogy a női csapattal is szerencsét próbáljanak.
A rajt hazai környezetben szeptember 2-án 15:30 órai kezdettel lesz, amikor Szuperinfo–Veszprém csapata látogat Somogyjádra.
További mérkőzések: szeptember 9. 15:30 Somogyjád – Sopron, szeptember 16. 14:00 Somogyjád – PMFC, szeptember 23. 15:00 Somogyjád – Fészek Csempebolt, szeptember 30. 14:00 PVSK – Somogyjád, október 7. 14:00 Somogyjád – Völgység.
Kívánjuk a csapat vezetőinek, a tagoknak, edzőknek, hogy sok sportélményben legyen részük az NBII-es bajnokságban!


-Lövészet:

A Somogyjádi Lövész Egylet július 22-én rendezte meg a Nyári kupa lövészversenyét. A három versenyszámban – légpuska, puska, pisztoly – több mint negyven induló vett részt. A jádiakon kívül jöttek Kaposvárról, Kaposméréből, Nagybajomból. Jádi vonatkozású eredmények: Légpuska ifi: I. Dakos Dávid, II. Kovács Szabolcs, III. Szentpáli Mihály. Légpuska férfi: I. Holhós József, II. Nagy László, III. Ottucsák György. Puska férfi: III. Kovács La-jos. Pisztoly férfi: I. Kovács Csaba, III. Bóbics József. A résztvevők a jóízű ebéd elfogyasztá-sa közben is erősítették a barátságot. Az eredményekhez gratulálunk, és köszönet a szponzorok támogatásáért!
Szeretnénk, ha a női kategóriákban nem "idegenek" vinnék el a díjakat, hanem jádi lányok, asszonyok is eljönnének a lövészversenyekre. A legközelebbi októberben lesz!

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Tokaji lajos és Schiberna Iván

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates