Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 97. szám /2006/8. november-december

2007-01-12

Előzetes: Mg. Szövetkezeti közgyűlés

Hagyománnyá vált az elmúlt években, hogy karácsonyhoz közeledve tartjuk az éves rendes közgyűlésünket. Ebben az évben is így teszünk: 2006. december 19-én (kedd) 9 órától a művelődési házban tartjuk a közgyűlésünket.
A szokásos napirendek mellett, mint az igazgatóság és a felügyelő bizottság beszámolója az elmúlt időszakban végzett munkákról, az idén a szövetkezet átalakulásáról is döntenünk kell. A 2006. évi X. törvény, amely a szövetkezetekről szól, megszünteti a szövetkezeti üzletrészeket és átalakulást ír elő más típusú szövetkezetté vagy gazdasági társasággá. A szövetkezet igazgatósága a tagok széles körével történt munkahelyi megbeszélés alapján részleges átalakulást fog előterjeszteni az idei közgyűlésünkön.
Marad a szövetkezet az államtól visszakapott vagyonnal és a jelenlegi tagság részjegyeivel, ami tetemes vagyon, és legfőbb célja a tagokról való gondoskodás, vagyonkezelés. Létre jön egy zártkörűen alapított részvénytársaság, ZRT, ami a dolgozó és aktív korú, valamint nyugdíjas korú tagok üzletrészéből keletkezett részvényekből fog állni.
Legfőbb célunk az, hogy hosszú távon működőképes maradjon az a vagyon, amit most is az aktív tagok működtetnek. Ez sok-sok munkahely megmaradását jelentheti. Az aktív korú tagok tulajdonában maradjon a részvénytársaság vagyonának meghatározó része. Képessé váljunk fejleszteni gépparkunkat, telepünket, technológiánkat, ehhez pályázatokat tudjunk beadni és elnyerni az EU-ban, melynek 2004 óta hazánk is tagja. Megfelelő banki és egyéb befektetői, partneri kapcsolataink legyenek. A termelés, a munka a ZRT keretében fog folyni, ehhez a modernebb gépekkel, jobb berendezésekkel, jó technológiával versenyképesebbek leszünk, ami elengedhetetlen a várható kemény versenyben való megmaradáshoz.
A fenti célokhoz mindenki segítségét kérjük most azzal, hogy a tagok minél többen jöjjenek el a közgyűlésre, vagy küldjenek meghatalmazást, hogy határozatképes legyen.
Az általános iskola tanulói színvonalas karácsonyi műsorral fogják köszönteni a közgyűlést. A nyugdíjas tagoknak itt adjuk át a karácsonyi ajándékot. A közgyűlés után közös ebéddel ünnepeljük meg, hogy 2006 év is eredményesen telt, akár csak az elmúlt évek.
Tisztelt Tagjaink! A közgyűlésen találkozzunk!
Szerényi Zoltán elnök-igazgató

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Szerényi Zoltán

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates