Akadálymentes logó

 

XVI. évfolyam 98. szám /2007/1. január-február

2007-03-14

Somogyjádon ünnepelt a megye

Vendégünk volt a Magyar Tudományos Akadémia elnöke
Nagy megtiszteltetés érte Somogyjádot: a Megyenapok történetében először nem városban, hanem községben tartották a megyecímer adományozásának évfordulója alkalmából évenként megrendezendő megyenapot. A megyenap díszvendége Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke volt. E napon Prof. Dr. Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója a megye legrangosabb elismerését, a Somogyért Kitüntető Díjat, és megyecímerrel díszített aranygyűrűt vehetett át Gelencsér Attilától, a megyei közgyűlés elnökétől.
A polgármester asszony nem titkolt szándéka is teljesült, hogy az új tornacsarnokunkban tartott ünnepségen bemutathatta községét, Somogyjádot. A bejáratnál Kovács Tibor fotóművész Tájak, arcok, hangulatok című kiállítása fogadta a vendégeket. Beljebb haladva a csarnok két oldalán nézhették meg állandó kiállításunk anyagát, melyet e napra költöztettünk át a helytörténeti kiállítóhelyről.
Az akadémia elnöke a tudás és információ fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy "kizárólag az a nemzet lehet sikeres, amely alkotó módon tudja az információt és saját tudását használni. Az információs forradalom, melynek napjait most éljük, teljesen átalakította a világot."
A megyei díjak átadása után a jádi művészeti iskola növendékei és tanárai is felléptek. A 40 éve először Somogyjádon bemutatott Az éden elvesztése című Illyés oratóriumból mutattak be részletet, majd a citerazenekar, a népdalénekesek és néptáncosok produkcióját is megcsodálták, és vastapssal jutalmazták a megyenap résztvevői.
Örömmel adjuk közre, hogy a megyenapon résztvevők elismeréssel és nagyrabecsüléssel köszönték meg a szíves vendéglátást a házigazda polgármester asszonynak és a képviselő-testületnek. Ezúttal mi is átadjuk Önöknek a megye köszönetét és üdvözletét, mert bizonyítottuk, hogy méltán jegyzik községünket Somogyországban.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates