Akadálymentes logó

 

XVI. évfolyam 99. szám /2007/2. március-április-május

2007-06-04

SPORT

Labdarúgás "lesz TALÁN ez még jobb is"

Március közepén a Szabadidőklub NB II-es női és a Sportegyesület megyei II. osztályú ifjúsági és felnőtt csapatai számára is megkezdődtek a labdarúgó bajnokságok tavaszi idényei. Mindhárom csapatunk tornatermi edzésekkel, teremtornákkal és előkészületi mérkőzésekkel "hangolt" a bajnoki rajtra. Bízva az elvégzett edzésmunkában szép tavaszra számítottunk. Helyzetünket csak az nehezítette, hogy április végéig nem tudtunk hazai környezetben pályára lépni, hiszen a sportpálya nyugati felének egy részét sajnos újra kellett füvesíteni, így a lányok az alsóházi rájátszás első körének valamennyi mérkőzését idegenben voltak kénytelenek lejátszani, a fiúk hazai meccsei pedig Alsóbogáton kerültek megrendezésre.
Az ifi számára indult a legjobban a szezon, hiszen sorra nyerték a mérkőzéseket és végig a tabella első felében helyezkedtek el. Sajnos azonban az utóbbi néhány hétben hullámvölgybe kerültek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a felnőtt csapatot sújtó sérülések és eltiltások miatt több fiatalnak is a felnőttek közt kellett szerepelnie. Mindezek ellenére azért elmondható, hogy ifjúsági csapatunk az elvártaknak megfelelően teljesít és reméljük, hogy a jelenlegi 7. helyezését megtartva eredményes bajnoki évadot zárhat.
Női csapatunk tavaszi szereplése elé nagy várakozással tekintettünk az őszi szezon szép teljesítményét figyelembe véve. Jól is indult a szezon, hiszen Csepelről sikerült egy ponttal hazatérni, majd egy balszerencsés győri vereség után értékes pontot szereztünk Nyíregyházán és Bonyhádon is. Aztán a lányoknál is egy megtorpanás következett be, hiszen mindössze egy döntetlent tudtunk elérni a sereghajtó Pálhalma otthonában, majd Sopronban sikerült "beleszaladnunk" egy nagy vereségbe. Szerencsére az első hazai mérkőzésen aztán meglett a hőn áhított győzelem, hiszen egy nagyszerű első félidei játékkal 3-2 arányban diadalmaskodtunk a Csepel felett, majd legutóbb, szinte végig vezetve, az utolsó pillanatban kapott góllal, értékes pontokat vesztettünk a Győrrel szemben. Jelenleg az 5. helyen állunk úgy, hogy a hátralévő mérkőzéseink mindegyikét hazai pályán játsszuk. A lapzártakor lejátszott mérkőzésen Somogyjád - Nyíregyháza 1:0, így akár még a harmadik helyre is odaérhetünk a végelszámolásnál.
A bajnokság állása:
I. Bonyhád 7 5 2 0 18:8 17 pont.
II. Fészek Győr 8 5 2 1 16:7 17 pont. III. Csepel 8 3 2 3 28:19 11 pont.
IV. Somogyjád 9 2 5 2 10:15 11 pont.
V. Nyíregyháza 9 3 1 5 18:19 10 pont;
VI. Sopron 7 2 1 4 17:20 7 pont;
VII. Pálhalma 8 1 1 6 11:30 4 pont.
A legnagyobb változások a felnőtt csapatunknál történtek a tél folyamán. Új edzővel, egy teljesen átalakult, helyi és környékbeli játékosokból álló, jelentősen megfiatalított kerettel vágtunk neki a bajnokság második felének. Volt olyan, amikor kilenc 21 éven aluli játékosunk tartózkodott a pályán (köztük a legfiatalabb 15 éves), ami nagy szó a megyei II. osztályú bajnokság mezőnyében. Számunkra ez az egyetlen út ahhoz, hogy néhány év múlva ismét jó csapata legyen Somogyjádnak, hiszen sok más egyesülettel ellentétben mi nem tudunk és nem is akarunk kiöregedett, pénzért játszó játékosokat vásárolni. Eredményekkel egyenlőre még nem tudunk büszkélkedni, mindössze két döntetlent sikerült elérni. Rutintalanságunknak köszönhetően sajnos nem megy a góllövés, és nagyon sok sérülés és eltiltás hátráltatott minket, pedig voltak olyan mérkőzések, ahol nagyon szépen futballoztunk és teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk csak a szerencse pártolt el mellőlünk. A sok kudarc és sikertelenség megtörni látszik a csapatot, amire számítottunk és egyben tartottunk is tőle a tavasz elején. Nagyon nehéz hátralévő öt mérkőzés vár ránk, melyen csak az lehet a cél, hogy ne veszítsük el a tartásunkat, és ha már búcsúznunk kell a megyei II. osztálytól, akkor azt emelt fővel tehessük meg.
A jövővel kapcsolatban mindkét egyesületben vannak elképzelések. A vezetőség az idény végén a tapasztalatokat és tanulságokat leszűrve értékelni, elemezni fogja csapataink szereplését. A lányoknál a legfontosabb feladat az U-15-ös keret kialakítása lesz, hiszen az ősztől őket is kötelezően versenyeztetni kell. A tanuló év után a felnőtt női csapatunk elé már komolyabb célokat is ki kell tűzni, a fiúk pedig nagy valószínűség szerint a III. osztályban folytatják. Arról, hogy a csapatok körül milyen személyi változások lesznek, még korai beszélni, de biztosan elmondható, hogy a későbbiekben csak olyan játékosokra tudunk számítani, akik a közösség érdekeit szem előtt tartva, megfelelő alázattal lépnek pályára somogyjádi mezben.

Birkás Béla szakosztályvezetőLovas hírek

A 2007. év a téli kaposvári fedeles versenyeken kezdődött. Elsőként az amatőröknél Maza Katalin (új igazolású) jádi színekben versenyző Királynő nevű lovával győzött. Szabó Orsolya Grizzly St. Jones, Cognac, April Sunshine nevű lovaival versenyzett. 120 centiméteren második, és 110 centiméteren első helyet szerzett. Két fiatal lovasunk, Hajdú Tekla és Hajdú Eliza decemberben sikeres rajtengedély vizsgát tett, s ezután megkezdhették a tapasztalatszerzést a fedeles versenyeken. Hajdú Tekla Grizzlyvel 80 centiméteren, Hajdú Eliza Cognac-kal és April Sunshine-nal 80 és 100 centiméteren versenyzett eredményesen.
A sikeres felkészülés után Aspangban kezdődött a military versenyidény. Cognac a tavalyihoz képest egy kategóriával feljebb lépett és az osztrák mezőnyben első helyen végzett. April Sunshine kezdő ló kategóriában a mezőny első harmadában fejezte be a versenyt.
Hosszú évek óta ismét Somogyjádon indult május 1-jén a területi lovas bajnokság. Hajdú Eliza Cognac-kal megnyerte a kezdő lovas kategóriát,
Fábics Boglárka Cleopatra G-vel kezdő kategóriában harmadik helyezést ért el. (Lásd fotó) Szabó Orsolya April Sunshine-nal B2 kategóriában második helyezett lett. Május 5-6-án Pernitzben April Sunshine kezdő ló kategóriában VII. helyen végzett. Lapzártakor Hajdú Eliza a népes ifi mezőnyben April Sunshine millitary kaposvári versenyen az előkelő negyedik helyezést érte el.
Valamennyi versenyzőnek gratulálunk!

Fábicsné Karácsony Judit szakosztályvezető

A képviselő-testület üdvözli a lovas szakosztály törekvését, hogy az önkormányzati támogatáson kívül szponzorok felkeresésével, és az ő támogatásukkal működtetik a szakosztályt. Örömteli az is, hogy a versenyzők száma is bővül, hiszen fiatal kaposvári versenyzők szívesen igazoltak a jádi sportegyesülethez.Röplabda

Szintén örömteli hír, hogy egy kaposvári játékosokból álló röplabdacsapat Somogyjád néven versenyez a megyei röplabda bajnokságban. A nyolc csapatból álló megyei I-ben - a rájátszások megnyerése után a Somogyjád gárdája zárt az élen, így megyebajnok lett. Gratulálunk!

Hagyományteremtő céllal rendezték meg legutóbb az I. Regionális Kupa elnevezésű röplabdatornát a megyei szövetség Kaposváron. A mérkőzéssorozat célja az volt, hogy a megyehatáron túlra is kilépjenek. Mindez jó alkalom volt arra, hogy a röplabdát játszó és szerető sportbarátok egy jó hangulatú találkozón hódoljanak kedvenc sportjuknak. Több megyén kívüli csapat is elfogadta a meghívást, így többek között Pécs TTK és Pécs BTK, Keszthely, Nagykanizsa. A közönség igen kemény mérkőzéseket láthatott, az összecsapásokon a rendhagyó módon 2×10 perces találkozókon. A kupát végül a jádi csapat hozhatta haza.


Asztalitenisz

Idén januárban megalakult az asztalitenisz szakosztály, a Szabadidőklub berkein belül. Jelenleg 15 fős tagsággal rendelkezünk, hétfőn és csütörtökön 17 órától 2-2 órában edzünk.
Szeretettel várunk továbbra is minden pingpong rajongót, nem kell megijedni, nem vagyunk profi sportolók, szeretünk játszani, jó a társaság és szívesen segítünk a most kezdőknek is. Éves tagsági díjunk 2 400 forint, melyet teljes egészében magunkra költünk. Labdákat vettünk, labdafogó hálókat csináltattunk, vándorserlegeket vásároltunk.
A csarnokot és az asztalokat díjmentesen használhatjuk - itt is köszönetünket fejezzük ki - "csak" egy ütő és sportruházat, no meg egy kevéske akarat kell a kezdéshez.
Hatta István segíti a szakmai munkánkat, ő a kaposvári NB-I -es lányok edzője, hasznos tanácsokkal és kedves szavakkal lát el bennünket, teljesen díjtalanul, neki is köszönet.
Ősztől szeretnénk a Kaposvár környéki városi amatőr bajnokságban, a legjobban szereplő sporttársainkat elindítani. Bizakodva vágunk bele a bajnokságba, mert edzőpartnereink között szerepel az egyik nagybajomi csapat, akik ebben a bajnokságban az utolsó előtti helyen szerepelnek, halkan ideírom - velük elbírunk! Így reménykedhetünk a középmezőny vége felé eső helyezésben.
A vándorserlegekkel szeretnénk egy hagyományt elindítani: a falunapon megrendezni férfi és női egyes számban - szakosztály tagoknak és helybélieknek kizárólag - az asztalitenisz versenyeket. A győztes neve az adott évszámmal a serlegre kerül és mint ahogy a nagy foci vb kupa, ez is háromszori elnyerése után, végleg maradhat a győztesnél!
Szeretettel várjuk az érdeklődőket, leendő sporttársakat.
HAJRÁ SOMOGYJÁD!!

Györki Béláné szakosztályvezető

Forrás: Jádi újság

Monday the 28th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates