Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVI. évfolyam 101. szám 2007/4. szeptember-október

2007-10-08

Tájékoztató az önkormányzat testületi üléseiről

Az önkormányzat augusztusban és szeptemberben három alkalommal ülésezett, és egy alkalommal közös testületi ülést tartott Edde, Alsóbogát és Várda képviselő-testületeivel.
A képviselő-testület döntött általános iskolások tankönyvtámogatásáról, valamint középiskolások, főiskolások és egyetemisták beiskolázási támogatásáról. Tankönyvtámogatást 56 fő kapott, összesen 415 ezer forint összegben, beiskolázási támogatást 127 fő összesen 911 ezer forintot vett fel az önkormányzat pénztárából. A beiskolázási segélyek teljes összege 1 millió 326 ezer forint.
Döntöttek a képviselők arról, hogy a következő tanévben is részt vesznek a BURSA Hungarica ösztöndíj programban. Az programról, valamint az ösztöndíj igénylés feltételeit a 3. oldalon olvashatják.
A képviselők beszámolót hallgattak meg az önkormányzat 2007. I. félévi gazdálkodásáról. Megállapították, hogy az önkormányzati gazdálkodása kiegyensúlyozott, takarékos, a terveknek megfelelően realizálódott. Az I. féléves bevétel teljesített összege 258,8 millió forint, mely 53%-os arány az egész évi tervhez képest, a kiadások összege 262,9 millió forint, ez 54%-nak felel meg.
Közös testületi ülésen tárgyalták a képviselők az egészségügyi alapellátások helyzetét. Közös állásfoglalásuk volt, hogy a jelenlegi rendszer nagyon bonyolult, mind a beutalások, mind a gyógyszer felírás tárgykörében. A testületek megtárgyalták a körjegyzőség beszámolóját is. Megköszönték munkájukat mind az egészségügyben, mind a közigazgatásban dolgozóknak.
Értékelte a képviselő-testület az augusztus végi Parajdi látogatását. Parajd Somogyjád erdélyi testvértelepülése. A látogatás fő célja a kapcsolat újragondolása volt, mivel az elmúlt három évben testvérprogramok nem voltak. A parajdi képviselő-testület is a kapcsolat erősítése mellett határozott. Bokor Sándor polgármester úr ígéretet tett, hogy jövő tavasszal ők jönnek Somogyjádra.
A testületi ülések egyik fő témája a szeptember 15-i falunap megrendezése volt, az erről szóló beszámoló a 4. oldalon olvasható.

Forrás: Jádi újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Wednesday the 24th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates