Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 106. szám 2008/4. június

2008-07-08

SPORTHÍREK

Labdarúgás

Júniusban befejeződtek a 2007/2008. évi labdarúgó bajnokság küzdelmei. Előző számunkban köszöntöttük a bajnok ifjúsági csapatot.
Büszkék lehetünk arra, hogy felnőtt csapatunk is megnyerte a bajnokságot és jogot szerzett arra, hogy egy év kihagyás után ismét a Megyei II. osztályban szerepeljen.

A 2008/2009. évi bajnokságra a felkészülést július 15-én kezdjük. Több edzőmérkőzés is szerepel az augusztus 10-i rajt előtt. Egy feljutott csapat számára cél a tisztes helytállás lehet. Ennek érdekében a játékoskeret mindenképpen megerősítésre szorul. Az elmúlt napokban azzal kellett szembesülnünk, hogy több helyi fiatal, legnagyobb meglepetésünkre, más sportegyesülethez, közvetlen riválisunkhoz távozik. Ez nagy gondot, problémát jelent, ezért a sportegyesület rendkívüli sportgyűlést hívott össze, melynek célja a kialakult helyzet megvitatása, megoldás keresése volt. Az ülés résztvevői egybehangzóan megdöbbenésüknek adtak hangot a történtekkel kapcsolatban.
Előre is kérjük a sportbarátokat, szurkolóinkat, hogy - a nehézségek ellenére -álljanak csapataink mellé és pozitív hozzállásukkal elősegítsék az eredményes szereplést a továbbiakban is. (A Somogy Sportja július 8-i számában egész oldalas riportot közöl a bajnokcsapatról).

Női labdarúgóink is befejezték a 2007/2008. évi bajnokságot. Csapatunk feledtetve az őszi gyengébb szereplést a tavaszi idényben már eredményesebben szerepelt és egy kis szerencsével akár előkelőbb helyezést is elérhettek volna.

Legnagyobb problémák a helyzetkihasználással adódtak, mert játékban valamennyi, nevesebb ellenfelünknek egyen-rangú ellenfelei voltunk. A jövőben csapatunk előreláthatólag egy másik bajnoki osztályban fog szerepelni. Kérjük szurkolóinkat, hogy Somogyjád színeit képviselő női csapat szereplését is támogassák.


Lövészet

Nagy szabású nyárköszöntő lövészversenyt rendezett az egylet. A három versenyszámban összesen 54 versenyző mérte össze tudását. Kaposvárról és környékéről (az eddigiekhez hasonlóan) most is népes mezőny gyűlt össze.
A somogyjádi versenyzők az alábbi helyezéseket érték el:

Ifjúsági: Légpuska: I. Farkas Dániel, II. Szentpáli Mihály
Női: Kispuska: III. Bóbics Józsefné
Pisztoly: I. Bóbics Józsefné
Légpuska: III. Bóbics Józsefné
Férfi: Kispuska: I. Bóbics József, II. Nagy László
Pisztoly: I. Bóbics János, II. Kovács Lajos, III. Nagy László
Légpuska: II. Bóbics János

Az elért eredményekhez gratulálunk!

Találkozunk augusztusban!

Szentpáli Zoltán


Kosárlabda

Június 11-én véget ért a 2007/2008. évi kaposvári amatőr kosárlabda kupasorozat. A hatodik fordulóban négy csapat vett részt és körmérkőzéseket követően alakult ki a kupa végeredménye.

A küzdelem az utolsó pillanatig nyílt volt, hiszen a Sevax és a Somogyjád csapata is megnyerte első két mérkőzését és csak a harmadik körben kerültek szembe egymással. A jó dobóformát kifogó Sevax végül több mit 100 ponttal terhelte meg a végére elfáradó ellenfele gyűrűjét. A harmadik helyezést a Bombardier Pub, a negyediket az Etalon Baross Szőnyegáruház csapata szerezte meg.

A torna legjobb játékosának Fehér Ivánt (Somogyjád) választották, a legtöbb pontot dobó játékos ezúttal is Fonai Tamás (Sevax) volt 99 ponttal.


Forrás: Jádi Újság
Szerző: TokajiLajos - BirkásBéla - Ress Antal - Szentpáli Zoltán - Farkas Krisztián

Thursday the 30th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates