Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 107. szám /2008/5. július-augusztus

2008-08-22

SPORT HÍREK

Nyári sporttábor Somogyjádon:

Augusztus 3-tól az Edzett Ifjúságért Somogyjád SZKKSE. szervezésében egy hetes leány focitábor indult Somogyjádon.

A Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkársága által finanszírozott program teljes egészében díjmentes a résztvevő leányok számára. A 12-15 éves leány labdarúgók teljes ellátás mellett a vendégházban kerültek elszállásolásra. A foglalkozások a helyi sportpályán és sportcsarnokban kerültek lebonyolításra, de a csapat rendelkezésére állt a számítógépterem és a Teleház is. A napi két edzés mellett számos más programlehetőség is rendelkezésre állt az ifjú amazonoknak, akik egy napot a Balatonon is eltöltöttek. Nagy részben a Kaposvári Kistérség több különböző településeiről érkező 16 focikedvelő leányból 6 fő már korábban is az egyesület színeiben, az utánpótlás csapatot, erősítette, így nem titkolt célja az egyesületnek, hogy a

Somogyjád SZKKSE nagypályás csapatába további játékosokat megnyerjen meg a fiatalokból, akikkel hosszú távú elképzeléseik válhatnak valóra. A szakmai feladatokat és az edzéseket a felnőtt csapat kulcsjátékosa Deák Zsuzsanna edzőtestnevelő vezette, míg a programvezetői feladatokat Birkás Béla szakosztályvezető intézte. Aki elmondta: A szeptember elején induló nagypályás bajnokságban már szeretnénk a táborban részt vevő játékosokból többet is beépíteni a felnőtt csapat keretébe. A programot hagyományteremtő szándékkal indítjuk, és a jövőben ezt több turnusban is szeretnénk megszervezni.

A tábor résztvevői:
Deák Zsuzsanna-programvezető
Bentlakók: Katona Szimonetta, Pápai Vivien, Kozma Enikő, Nagy Nikoletta, Szilágyi Cintia, Kalina Katalin, Lencz Fanni, Kovács Vivien, Mátyás Noémi, Benes Noémi, Papp Adrienn, Szamosi Éva
Bejárók: Horváth Dóra, Szabó Valentina, Rofrics Regina, Györei Zsanett


Labdarúgás:

Szeretettel köszöntünk minden labdarúgást szerető, segítő és támogató sportbarátot a 2008/2009. évi labdarugó bajnokság kezdetén.
Köztudott, hogy a 2007/2008. évi MB III. o. Kapos csoportjában bajnokságot nyert a felnőtt és ifjúsági labdarúgó csapatunk is. Ezzel jogot szereztünk arra, hogy felsőbb osztályba léphetünk, vagyis újra a megyei II. osztályban szerepelhetünk a 2008/2009. évi bajnoki szezonban.
A szép sikerekhez minden érdekeltnek szívből gratulálunk!!!

A bajnokság vége után sajnos több bajnok labdarúgónk (felnőtt és ifjúsági) érthetetlenül eligazolt közvetlen riválisunkhoz a Kaposfüred csapatához.

A vezetőség nehéz helyzet előtt állt, sőt a visszalépés gondolata is felmerült! Majd kibővített „jádi labdarúgó szakosztály”-gyűlést is tartott. Végül úgy határoztunk, hogy megpróbáljuk a II. osztályt. Új csapatot kell, hogy építenünk, ezért akit csak lehetett leigazoltunk, 7-8 új já-tékos fog érkezni. A bajnokságra 4-5 edzőmérkőzéssel készültünk, nehezítette még a helyzetünket, hogy a régi játékosok közül sérülésekkel és egyéb gondokkal küzdenek.

Tisztelt, Sportbarátok, Szurkolók!.
Ilyen körülmények között vágtunk neki a bajnoki szezonnak a Megye II. osztályában. Ráadásul a SLASZ a Déli csoportba sorolta Csapatunkat! A bajnokságot augusztus 10-én kezdtük meg a Potony csapata ellen, mely mérkőzést magabiztosan három nullára megnyertük.

POTONY – SOMOGYJÁD: 0 - 3 (0-2)
Somogyjád: Hortobágyi Z.- Kiss F. ,Ferenczi, Szaka, Rébay, Bőzsöny, Szabó G., Balázs (Németh G.), Jáger(Hazai), Schell (Tringer), Oláh A.(Beles)
Gólszerzők: Schell (2), Oláh A.
Ifjúsági: Potony – Somogyjád: 5 – 7
Majd két hazai mérkőzés következik Taszár- és Mernye csapatai ellen. Augusztus 20-án (szerdán) Magyar Kupamérkőzés.

Tisztelettel kérünk minden somogyjádit, hogy biztassa és támogassa az SE Somogyjád színeiben küzdő új labdarúgóit, a körülmények ellenére is!

Bízzunk abban, hogy sportszerű szurkolással és támogatással elérjük a kitűzött célt: „a tisztes helytállást és a másodosztályi tagság megőrzését”!
SZI. SE Vezetősége

Forrás: Jádi Újság

Thursday the 8th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates