Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 107. szám /2008/5. július-augusztus

2008-08-22

Tájékoztató az önkormányzat testületi üléseiről

Somogyjád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Jádi Újság legutóbbi megjelenése óta összesen két alkalommal ülésezett, melyen az elnyert támogatásokhoz igazított módosított költségvetés, valamint a beiskolázási segélyek voltak a fő témák.

A beiskolázási segélyekkel kapcsolatban külön cikkünkben, valamint a hirdetőtáblák plakátjain és az interneten (www.somogyjad.hu) olvashatnak a részletekről az érintettek.

Tájékoztató az elnyert pályázati forrásokról:
Önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő települések támogatása címén az önkormányzat 27.860.000,- Ft támogatást, működésképtelen önkormányzatok támogatására 18.000.000,- Ft-ot nyert el az önkormányzat.
A Körjegyzőségi hivatal tetőterének beépítésére 6.150.000 Ft, a szabadidőpark kialakítására pedig 1.150.000 Ft támogatást kaptunk.

Falukirándulás:
A Szombathelyre és Bécsbe szervezett kétnapos falukirándulás augusztus 23. 24. napokon lesz, melyen az első napon Szombathelyet látogatjuk meg a második napon pedig Bécsbe szervezünk városnézést. Az érintettek a részletekről levélben értesülnek.

A Nagyatádra szervezett nagysikerű falukirándulásról külön cikkünkben olvashatnak.

Szabadidőpark:
A „Nagy Pista bácsi féle” ház mögötti önkormányzati területen kialakítandó szabadidőpark az ez évi falunapig sajnos nem kerül átadásra, a munkálatokat képtelenség addigra befejezni, ezért ez évben még a megszokott helyet, az általános iskola udvarán lesz a falunapi rendezvény. A parkoz a közelmúltban elkészültek a szalonnasütők.

Falunap:
Idén huszadik alkalommal rendezzük meg községünk napját, ünnepét. A falunap részletes programjairól még külön szórólapot, valamint plakátokat fogunk készíteni. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy az ez évi rendezvény minden korábbinál nagyobb szabású és hosszabb mulatság lesz, melynek megvalósulását a sok-sok támogató teszi lehetővé ez évben is.

Forrás: Jádi Újság

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates