Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 109. szám /2008/7. szeptember-október

2008-11-19

SPORT HÍREK

V. GROSICS GYULA OKTÓBERI GYERMEKFOCI:

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre, ezúttal Somogyjádon a Grosics Gyula, Októberi Gyerekfoci. Négy kategóriában (8 pályán ) 47 csapat + 8 lány csapat volt érdekelt a tornán.
A fiúknál somogyi sikerek születtek, míg a lányoknál a dombóváriak ünnepelhettek.
A somogyi és a tolnai alakulatok mellett baranyai és zalai együttesek is pályára léptek.
A programban összesen 4 korcsoportban indultak a fiú-lány csapatok.
Első helyezettek:
Fiú csapatok: I. korcsoport: 1. Kaposvár - Berzsenyi D.; II. korcsoport: 1. Kaposvár - Berzsenyi D.; III. korcsoport: 1. Kaposvár - Zrínyi I.; IV. korcsoport (Somogyjád ebben a korcsoportban érte el a legjobb helyezést): 1. Balatonlelle, 2. Kaposfő,
3. Somogyjád, 4. Somogyvár - Diákotthon
Leány csapatok: 1. Dombóvár - József A.


I. SOMOGYJÁDI GYERMEKSPORT PROGRAMSOROZAT:

2008.szeptember 26 - november 27-e között kerül megrendezésre az I. JÁDOLIMPIA gyermeksport program sorozat. A programra a Kaposvári Kistérség településeinek gyermeksportolóit és csapatait fogadjuk. (Jelentkezni Ress Antalnál a 30/30/215-1632 telefonszámon lehet)
Verseny sportágak a következők voltak: nagypályás labdarúgás, kispályás labdarúgás, teremfoci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, sorversenyek, játékos sportvetélkedők, sakk, darts, asztalitenisz, sportlövészet, síkfutás, váltófutás, mezeifutás, asztalitenisz, súlylökés és környezetvédelmi vetélkedők.

Ress Antal


FÉRFI LABDARÚGÁS - A VÁRAKOZÁSNAK MEGFELELŐEN ...:

A harmadához érkezett a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 2008/2009-es idénye. Korábban már beszámoltunk róla, hogy csapatunk ezúttal, az északinál jóval erősebb déli csoportba kapott besorolást. Ezt, és a csapat játékoskeretében a nyáron bekövetkezett jelentős személyi változásokat figyelembe véve nem is lehet más a célunk, mint a biztos bentmaradás. Munkahelyi elfoglaltságok, sérülések, edzéshiány és sajnos a fegyelmezetlenségek miatt csapatunk játéka még mindig nem állt össze, de a megszerzett pontokat
figyelembe véve nem kerültünk nagy hátrányba a középmezőnyhöz képest. Ami megnyugtatónak tűnik, hogy a tabellán jelenleg kieső helyen álló ellenfeleink leszakadni látszanak.
A bajnokságot balszerencsésen kezdtük, mert ha kicsivel jobban összpontosítunk, akkor 4-5 ponttal előrébb járhatnánk, hiszen egyik ellenfelünk sem tudott lefocizni minket és csak apróságokon múlott a győzelem. Az ötödik fordulótól viszont létszámproblémákkal küzdünk, ami zsinórban három vereséget eredményezett. Szerencsére ezt követően, a bentmaradás szempontjából nagyon fontos Gyékényes és Baté elleni mérkőzéseket magabiztosan hoztuk, így jelenleg 11 megszerzett ponttal, a 12. helyen állunk a 16 csapatos mezőnyben.
A folytatás viszont nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a két soron következő hazai meccsünkön a feljutásra esélyes Babócsát és Berzencét fogadjuk, ahol már egy esetleges pontszerzéssel is bravúr lenne, valamint az idegenbeli kadarkúti és kaposfüredi mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek. Az őszi idény a november 16-án a Segesd elleni hazai mérkőzéssel zárul. Amennyiben a hátralévő találkozókon 4-5 pontot tudnánk szerezni, akkor azzal már elégedettek lehetnénk.
Ifjúsági csapatunk szerepléséről viszont csak jót lehet mondani, hiszen a várakozásokon felül teljesítenek eddig. Néhány társuk, nyáron történt sajnálatos és érthetetlen eligazolása után bebizonyították, hogy nincs pótolhatatlan ember. Rábel Imre edző irányításával, szinte csak helyiekből álló, új csapat kialakítása van folyamatban. Az edzéslátogatottság és a közösség nagyon jó, valamint az eredmények is bizakodásra adnak okot.
A tabellán jelenleg a 6. helyen állunk, ami még jobb is lehetne, ha az óriási balszerencsével elveszített Taszár elleni mérkőzést meg tudtuk volna nyerni. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a nehezebb ellenfeleinkkel csak a következő fordulókban találkozunk, de ezek eredményétől függetlenül, már most elégedettek lehetünk fiataljaink őszi teljesítményével.
Az eredmények a http://szkkse.shp.hu/hpc/web. php?a=szkkse oldalon részletesen olvashatók. Következő számunkban a női foci eredményeiről olvashatnak.

Birkás Béla

Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 17th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates