Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 109. szám /2008/7. szeptember-október

2008-11-19

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEKRŐL

Somogyjád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a JÁDIújság legutóbbi megjelenése óta összesen tíz alkalommal ülésezett, melyen a tanév-előkészítés, Falunap, a folyamatban lévő somogyjádi pályázatok és a falukirándulások voltak a fő témák. Egy alkalommal Somogyjád, Edde és Alsóbogát Képviselő-testülete együttes ülést is tartott.

Ezen a hivatalhoz kiírt aljegyzői pályázat elbírálása volt a téma. Az aljegyzői státusz évek óta üresen áll a hivatalban. Meghirdetését elsősorban a jelentős mértékben megnövekedett feladatok tették szükségessé, amelyek az intézménybővítésekkel jártak együtt. A beérkezett 4 db pályázatból 3 a kiírt pályázati feltételeknek sem felet meg. A Képviselő-testületek egybehangzóan úgy döntöttek, hogy a beérkezett egyetlen érvényes pályázatot részesítik előnyben. Ennek eredményeként 2008. október 15. naptól Dr. Horváth Miklós tölti be a Körjegyzőségnél az aljegyzői státuszt.

Az összesen 16 település együttműködésével benyújtott DDOP-s közoktatási integrációs pályázatot a bíráló bizottság kedvezően bírálta el az első fordulóban. Amennyiben pályázatunk a második fordulóban is sikeres lesz, mintegy 240 millió Ft-os fejlesztés valósulhat meg a somogyjádi iskolában és óvodában. Aula, szaktantermek és gazdasági iroda lenne kialakítva; valamint megvalósulna a komplex akadálymentesítés, hőszigetelés és a tetőcsere is (felsorolás a teljesség igénye nélkül). A beruházás várhatóan jövő nyáron kezdődne. A pályázat második fordulója még az első fordulónál is lényegesen több munkával jár. Bízunk benne, hogy a pályázathoz szükséges feladatokat határidőre rendre teljesíteni tudjuk és projektünket a második fordulóban is pozitívan bírálják majd el.

Lassan végéhez közeledik a „Szódás Nagy Pista” féle ingatlan mögötti szabadidőpark kialakítása.
Jövő évi szabadtéri rendezvényeinket (falunap, búcsú) remélhetőleg már ott tarthatjuk.

A Polgármesteri Hivatal tetőterének beépítése is szépen halad. A kitőzött október 31-i határidő, a kivitelező szerint tartható lesz. A tetőtérben kialakítandó összesen 3 db irodában pénzügyesek és a műszaki ügyintéző fognak helyet kapni. A jelenlegi munkakörülmények mind a pénzügyesek, mind a műszaki ügyintéző tekintetében nagyon rosszak és szűkösek, ezért is van szükség a bővítésre. A szociális ügyintéző (Ottucsák Györgyné) házasságkötő-terem melletti kis irodája helyén lett kialakítva a tetőtérbe vezető lépcső. A pénzügyesek jelenlegi egyik földszinti irodájába fog Ottucsákné beköltözni, a másikban pedig az október 15-től munkába álló aljegyző.

Ez évben is sikerült 25-30 élelmiszercsomag összeállítására forrásokat nyerni. A csomagokat a családsegítősökkel közösen igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legrászorultabbak kapják meg. Ilyenek az RGYVK-ban és aktív korú szociális segélyben részesülők, egyedülálló nyugdíjasok, egyedülálló szülők többnyire. Az év folyamán még lesz lehetőség élelmiszercsomagok kiosztására.

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az ez évi közmeghallgatást november végén tartjuk. Ezen kerül sor a 2007. és 2008. évi önkormányzati feladatokról szóló beszámoló, valamint a 2009. évi tervek megvitatására. A közmeghallgatás pontos időpontjáról később tájékoztatjuk Önöket.

Lőrinczné Kiss Ilona, polgármester

Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 17th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates