Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 110. szám /2008/8. november-december

2008-12-10

NŐEGYLET PÉCSI KIRÁNDULÁSA

Egy szombati napon, hóesésben, negyed 9-kor indultak, az asszonyokkal, lányokkal, valamint pár bátor úriemberrel megtelt buszok Baranya megye székhelyére, Pécsre.
Álmosan, kissé kedvtelenül, tartva a hideg időjárástól kezdtük meg utunkat. 10 órára érkeztünk meg úti célunkhoz, a zord szél ellenére a Nap kisütött, ami jókedvre derített mindannyiunkat. Lehetőségünk nyílt elsétálni a Barbakánhoz, amit kívülről csodálhattunk meg. Ezután, pár percnyi séta után, eljutottunk a Székesegyházig, ahol sor került néhány csoportképre. Majd, egy igen kedves, figyelmes és még Somogyjádról is tájékozott idegenvezető segítségével nyertünk bepillantást a székesegyház történelmébe és jelenébe, ezzel gazdag és érdekes információkhoz jutva. Ez volt a kötelező jellegű program, ezután a „kiscsapat” szabadon, kötöttségek nélkül vehetett részt a város nevezettességeinek megismerésében. A társaság nagyobb része a Csontváry Múzeumot látogatta meg, majd a TV toronyhoz közeli helyen zsíros kenyeret és forralt bort fogyasztott. Míg mások, dacolva a hideg idővel, beültek egy teára, kávéra, egy szelet mennyei sütire egy elegáns cukrászdába, vagy betértek az ÁRKÁD áruházba "shoppingolni".
A Pécsi Nemzeti Színház előtt újra összejött a népes társaság, izgatottan várva a Hippolyt, a lakáj című zenés (3 felvonásos) vígjáték délután 3 órai kezdetét. A majdnem 3 órás előadás belopta magát a szívébe mind fiatalnak, mind idősebbnek. A becsempészett XXI. századi szlogenek mellett kihagyhatatlanul szerepet kaptak a mindenkorban időtálló poénok: a "kabos gyulás hagymát hagy-mával" mondat, a filmből is jól ismert filmzenék.
Új élményekkel, nevetéssel feltöltve indultunk a Silver étterembe, ahol már meleg leves, svédasztal és egy kancsó finom, zamatos pécsi vörösbor várta a megéhezett, megszomjazott csoportot. Az élő zene, a jó társaság vagy a vörösbor hatása hamar meghozta a kedvét mindenkinek. Voltak, akik táncra perdültek, seprűt ragadtak, az előadás félreérthető jelenetein viccelődtek. Szóval beszélgettek, kikapcsolódtak, a munkát, a gondokat hátrahagyva, barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal, kollégákkal családias környezetben együtt mulattak.
Úgy gondoljuk, hogy a Nők Somogyjádért Egyesülete a tavaszi program után ismét bebizonyította, hogy legyen akár tavasz, akár ősz, az időjárás nem akadály arra, hogy egy csodálatos napot töltsünk el bárhol az országban. Ez alkalommal Magyarország egyik legszebb városába nyertünk bepillantást, s ami a legfontosabb, hogy ezt a bepillantást mi:
lányok, hölgyek, asszonyok, és persze urak, együtt töltöttük el.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazok segítségét, akik részt vettek a program megszervezésében, kialakításában, különösen Dr. Szabó Sándorné Marikának, aki a legtöbbet tette a gazdag és színvonalas program lebonyolításáért. Valamint az Egyesületnek, Somogyjád Község Önkormányzatának, hogy lehetővé tették a kirándulást számunkra.
Reméljük, hogy az évek során hagyományaink között fog szerepelni az ilyen jellegű program és megtartjuk jó szokásaink között.
Fábián Emőke és Tóth-Vass Éva

Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 30th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates