Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 112. szám /2009/2. Március-Április

2009-04-23

SPORT HÍREK

LABDARÚGÁS:

Március 8-án folytatódott a 2008/2009 évi megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság.
A Déli csoportban eddig lejátszott mérkőzések eredményei:
16. ford. - Somogyjád - Potony: 2:1 (2:1); Góllö-vők: Oláh(11-esből), Shell; IFI: 3:0
17. ford. - Kacsógép Taszár - Somogyjád: 2:2 (1:1); Góllövők: Oláh, Shell; IFI: 3:3
18. ford. - Mernye-Felsőmocsolád - Somogyjád: 3:0; IFI: 2:6
19. ford. - Somogyjád - Kiskorpád: 0:1 (0:1); IFI: 1:6
20. ford. - Csokonyavisonta - Somogyjád: 9:1 (5:0);
Góllövő: Buzsáki I.; IFI: 2:0

 


KOSÁRLABDA NB/II.:

 

Március 29.-én a Kosárlabda Nemzeti Bajnokság II. Nyugati csoportjának 2. helyén álló Kaposvári Euro-Profil Kosárlabda Egyesület a Siófok elleni bajnoki mérkőzését Somogyjádon, a sportcsarnokunkban játszotta.
A kaposvári csapat gerincét zömmel 20 év alatti tehetséges fiatalok adták, közülük páran az NBI-es felnőtt és junior kosárlabda csapat kispadján is szerepelnek. Céljuk a fejlődés és felzárkózás az NB I-hez. A siófoki csapatot is lelkes kosárlabdázók alkották, akik példaértékűen próbálják életben tartani városukban ezt a nagyszerű labdajátékot.
A mérkőzésre nem csak a somogyjádi sportszeretők látogattak ki, hanem városi kosár fanatikusakkal
is találkozhattunk.

 


NŐI LABDARÚGÁS:

 

Február 21-én a Somogyjád SZKKSE női labda-rúgó csapata megkezdte a tavaszi bajnokságra való felkészülését. A téli pihenő a lányok nagy részénél folyamatos aktív játékkal telt el, hiszen az egyesület a hétvégékre is teremtornákra nevezett.
Két csapattal vettünk részt a Szőlősgyörök SE. által rendezett "Farsang Kupa" terem labdarúgó tornán Lengyeltótiban. Magas szintű, esetenként bemutató játékkal mindkét csapatunk remekelt és az első két
helyet szerezték meg.

 


TOLLASLABDA:

 

Tollaslabda toborzó és bemutató volt a sportcsarnokban április 6-án hétfőn 17 órától.
Vendégünk volt( pár „profi" sportolón kívül) a Somogy Megyei Tollaslabda Szövetség elnöke, Tóth Iván és főtitkára, Dr Hegedüs György, akik részletes tájékoztatót és bemutatót tartottak annak reményé-ben, hogy az érdeklődőknek is megtetszik ez a nagyszerű sport, és kedvet kapnak a tollaslabdához, akár verseny szinten is.
A megjelent 20-25 fő között láthattunk alsós kisiskolásokat, szülőket és iskolai tanárokat is felszabadult örömmel játszani. Szinte mindenki kedvet kapott ehhez a játékhoz és terveink szerint a jövőben edzésekre is lehetőség nyílik a Sportcsarnokunkban

 


KOSÁRLABDA:

 

A Somogy megyei másod osztályban szereplő Ko-sárlabda csapatunk jó teljesítménnyel a második helyen végzett a bajnokság alapszakaszában és ezzel kitűnő helyről várja a rájátszást ahol az első három csapat harcolhat a bajnoki címért. A tabella második helyét az utolsó fordulóban sikerült kivívnia kosara-sainknak a Nagyatád csapata előtt, akik ezzel a vereséggel a harmadik helyre csúsztak vissza.
Nagyatádi KK - Somogyjádi SZKKSE: 68-76
Somogyjád: Birkás B. (29), Kadaravek B. (22/12), Gyönyörű A. (13).
A rájátszásban két igen nehéz mérkőzést kell megnyerni a bajnoki címhez:
Április 18. Szombat
Baglyok - Somogyjád SZKKSE
Táncsics M. Gimnázium Tornacsarnoka
Május 3. Vasárnap
Somogyjád SZKKSE - Nagyatádi KK
Somogyjádi Sportcsarnok
Minden szurkolót szeretettel várunk !!!

 


JELENTKEZÉS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁSRA:

 

Időpont: 2009. május 01. 16 óra; Helyszín: sportpálya. A tornán kizárólag somogyjádi lakosokból álló csapatok indulhatnak. Maximum 5 csapat neve-zését tudjuk elfogadni, ezért a jelentkezés sorrendje meghatározó. Nevezési határidő: április 28. A pályán egyszerre 5+1 fő játékos tartózkodhat. A játék-idő 1x19 perc. A mérkőzéseken stoplis cipő (gumis sem lehet) használata tilos!
Nevezni lehet Birkás Bélánál a 30/4748-101-es telefonszámon.


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 27th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates