Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 115. szám /2009/5. Október-November

2009-12-01

SPORT HÍREK

LÖVÉSZVERSENY

 

Ismét megrendezésre került az októberi. forradalom tiszteletére megrendezett évadzáró lövészverseny. A három versenyszámban 26 versenyző, illetve 6 ifjúsági versenyző indult a dobogós helyekért.

 

A lövészverseny jádi vonatkozású eredmények:

 

Puska versenyszámban:

 

Férfi: I. Bóbics József

 

II. Bögös László

 

Női: III. Bögös Eszter

 

Pisztoly Versenyszámban:

 

Férfi: I. Bögös László

 

III. Bóbics József

 

Női: III. Bögös Eszter

 

Légpuska versenyszámban:

 

Férfi: I. Bögös László

 

Női: III: Bögös Eszt

 

erIfjúsági verseny:

 

I. Szentpáli Mihály

 

II. Tóth Barnabás

 

III: Vajda Gábor


RÖPLABDA

 

 

 

A bajnoki szezont csapatunk az NB II-ben folytatja, céljuk az első helyek egyikének megszerzése.

 

Az első két fordulóban magabiztos győzelemmel nyitott, a 2 új játékost is felvonultató somogyjádi RSZSE csapata. A feladó poszton a 24 év szünet után visszatérő korábbi csapattársunk, Farkas László, míg az ütő poszton a korábban az 1MCM-ben, a Kométa-ban és Szegeden is megfordult Affentáler Gábor foglal helyet.

 

A harmadik fordulóban sérülés és egyéb elfoglaltság miatt több kulcsjátékosunk is hiányzott, és emiatt 3-1-es vereséget szenvedtünk Győrben.

 

A november 7-i hazai forduló a másik győri alakulat ellen magabiztos győzelemmel zárult, a hazai közönség hangos bíztatásával.

 

Junior játékosaink és amatőr csapatunk lelkesen készül a megyei szövetség által megrendezésre kerülő mix tornákra, amelynek első fordulóját hazai pályán december 5-én, Somogyjádon rendeznek meg.

 

Bakné Pánger Tímea


EGYÉB SPORTOK

 

Thai-boksz: Elsősorban kisgyerekek részére egy kaposvári edző tart edzést hétfőn és pénteken 18 órától a Sportcsarnokban.

 

Torna: Horváth Gabriella gyógytornász tart gerinctornára alapuló átmozgató edzést minden kedden 17-18 óráig a Sportcsarnokban.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 Remekeltek labdarúgó csapataink az elmúlt hónapokban

 

A nyár folyamán jelentősen megerősített megyei II. osztályú férfi felnőtt csapatunk eddigi szereplése a legszebb reményeket is felülmúlta, hiszen 12 lejátszott mérkőzés után a feljutást jelentő első helyen áll a bajnoki tabellán. Kilenc győzelem és két döntetlen mellett mindössze egy vereséget gyűjtöttünk be. Három mérkőzés van hátra, amelyből kettőt hazai pályán játszunk, és ezt követően, az utolsó bajnoki fordulóban látogatunk Kaposszerdahelyre, ami az őszi szezon legnagyobb rangadójának ígérkezik. Örvendetes, hogy szurkolóink is egyre jobban a csapat mellé állnak, hiszen hétről-hétre többen vannak a hazai mérkőzéseken, és vidékre is sokan elkísérnek minket. Az eredményesség mellett ugyancsak fontos kiemelni, hogy a közösség egyre jobban összekovácsolódik, ami nélkül biztos nem lennénk ennyire sikeresek. Játékosaink közül mindenki igyekszik a maximumot nyújtani, de most jó példaként Szabó Rajmundot emelném ki, aki 16 éves kora ellenére bejátszotta magát a felnőtt csapatba, és lassan alapemberré növi ki önmagát. Reméljük, fejlődése töretlen marad.

 

A bajnokság őszi idénye november 22-én a már említett kaposszerdahelyi mérkőzéssel zárul, de utána egy héttel még lesz kötelezettségünk, hiszen a Magyar Kupa találkozón Öreglakon lépünk pályára.
A fiúkhoz hasonlóan a lányok szereplése is várakozáson felüli. Az ismét NB II-ben induló női csapatunk jelenleg második helyen áll 7 győzelemmel és 2 vereséggel. Olyan nagyvárosok egyesületei vannak mögöttünk, mint Pécs, Sopron, Veszprém, Győr. A csapat játékoskerete jelentősen kicserélődött és megfiatalodott a kezdetekhez képest. Ma már olyan játékosok alkotják a csapatot, akikből akár NB I-es labdarúgó is válhat, és talán lesz olyan, aki a válogatottságig is viheti. A hátralévő 3 őszi mérkőzésünkből a soproni nagyon nehéznek ígérkezik, amennyiben ponttal vagy pontokkal tudnánk onnét hazatérni,

 

akkor biztosnak tűnik, hogy megtartjuk jelenlegi előkelő helyezésünket. Legközelebbi és egyben utolsó hazai mérkőzésünket a Pécsi VSK-val játsszuk november 21-én, de utána egy héttel még Győrbe utazunk a szeptemberi, elhalasztott mérkőzés pótlására.

 

A felnőttek mellett az utánpótlás bajnokságok is javában folynak. Leány U-15-ös csapatunk nem akart lemaradni a „nagyoktól", és követve példájukat remekelt az elmúlt időszakban. A lejátszott 9 mérkőzéséből ötöt megnyert, és 4 alkalommal döntetlenre végzett, így jelenleg veretlenül vezeti a csoportot. Legközelebb Veszprémben lépnek pályára, szintén november 21-én. Ha ott is folytatódik a jó sorozat, akkor óriási lépést teszünk az országos döntőbe jutás felé, ami hatalmas nagy bravúr lenne a lányoktól.

 

A sok jó teljesítményből sajnos azonban van kivétel is, mégpedig a fiú ifjúsági csapatunk. Ifistáink eddigi szereplése, teljesítménye nagyon nagy csalódás. Nincsenek létszámgondjaink, rendszeresen edzünk, és mégsem a vártak szerint alakultak a dolgaink. A bajnokság előtt fiataljainkat legalább a középmezőnybe vártuk, de csak két megnyert mérkőzéssel „büszkélkedhetünk" eddig. A kudarc okait keressük, de érthetetlen számunkra ez a szereplés, mert egy évvel ezelőtt, néhány játékos kivételével szinte ugyanez a csapatunk volt, és akkor több mint 20 pontot szereztek a jelenlegi 6 helyett.

 

Birkás Béla


KOSÁRLABDA

 

Elkezdődött a pontvadászat a megyei kosárlabda bajnokságban is, amelyet az elmúlt évekkel ellentétben csak egy osztályban bonyolítanak le. Így csapatunk egy igen erős 15 fős mezőnyben találta magát.

 

A somogyjádi kosárcsapat két új játékossal és töretlen lelkesedéssel vágott neki az első mérkőzésnek a tavalyi közvetlen rivális Nagyatád gárdája ellen. A mérkőzést maguknak nehézzé tevő hazaiak csak a végére tudtak 12 pontos előnyre szert tenni az öt játékossal kiálló vendégek ellen.

 

A második mérkőzést már nem sikerült megnyerniük a somogyjádi kosarasoknak, a jóval fiatalabb Toldi csapatától igen szoros három pontos vereséget szenvedtek.

 

A felemás kezdés ellenére a következő mérkőzéseket a negyedik helyről várja csapatunk.

 

További sok sikert kívánunk!Forrás: Jádi Újság

Thursday the 30th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates