Akadálymentes logó

XVII. évfolyam 119. szám /2010/3. június-július-augusztus

2010-07-05

VIHAROS IDŐJÁRÁS

Az elmúlt másfél hónap viharos, esős időjárása településünket sem kerülte el.

 

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék és erős szél nagyon sok fát megdöntött, kettétört, gyökereit kilazította, így az ingatlanokra veszélyessé vált, mellyel emberi életeket is veszélyeztetett.

 

Az első időszakban nagyon sok fát kellett a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal kivágatni. Utcákon, tereken, magánházak udvarán, Egészségház előtt, Községháza udvarán illetve előtte, stb.

 

A Községháza udvarán és előtt a 25 éve ültetett fűzfák oly mértékben korhadtak, megdőltek (szakértői vélemény), ami miatt sajnos a többi fűzfát is ki kell folyamatosan vágatni.

 

Legutóbb a református templomot veszélyeztető három fenyőfát kellett kivágatni.

 

A héten az iskola udvarán kellett az épületet és a gyerekeket is veszélyeztető fenyőfákat, illetve az építés területén lévő platánokat, oszlopos tujákat

 

és nyírfákat kivágatni.

 

Természetesen a kivágott fák helyett az ősz folyamán szakember (parképítő kertész) által javasolt fákat és bokrokat fogunk ültetni.

 

 Tettük ezt eddig is minden évben, hisz évente 25-30 fa ültetésére pályáztunk, továbbá gyermekeink emlékére szüleik segítségével emlékparkokat is alakítottunk ki.

 

 Az ez évi szeszélyes időjárás bebizonyította, hogy nagyon átgondoltan és szakszerűen kell a fákat ültetni, ha azok megnőnek, akkor se veszélyeztessék az ingatlanokat.

 

A közterületi parkokhoz, a parkokba lévő fákhoz nagyon sokunknak személyes kötődése van , mert ültettük , gondoztuk és ápoltuk.

 

Az ősz folyamán a kidőlt, kivágott fák helyére újakat ültetünk. Iskolánk udvarát újra parkosítjuk.


Forrás: Jádi Újság

Thursday the 7th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates