Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 122. szám /2011/1. január-február

2011-01-28

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEKRŐL

Községünk Képviselő-testülete decemberben megkezdte „téli ülésszakát". Az év végi ülések fő témája általában az intézmények és az önkormányzat költségvetésének tervezése, és az egyes közszolgáltatások díjának megállapítása, rendeletek felülvizsgálata volt.

 


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Képviselő-testület az ivóvíz szolgáltatás díját bruttó 319,- Ft/m3-ben, a csatorna szolgáltatás díját bruttó 575,- Ft/m3 összegben határozta meg, amelyhez bruttó 9 Ft talajterhelési díj járul és továbbra is 10 %-os locsolási kedvezményt biztosítunk. Éves átlagban az 1m3-re jutó víz és csatorna díj + talajterhelési díj együttes összege 846 Ft/m3, amely 3,7 %-os emelést jelent az előző évhez viszonyítva.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok, lakások és önkormányzati intézmények helyiségeinek bérleti díját egységesen 5 %-kal emeltük január 1-jétől.

A magánszemélyek kommunális adójának mértéke 8.000 Ft-ról 10.000 Ft-ra emelkedett ez évtől, a környező településekhez hasonlóan.

A hulladékszállítási díj ingatlanonként legfeljebb 1 db 120 literes edény vonatkozásában 200 Ft/ürítés +ÁFA-ról, 210 Ft/ürítés +ÁFA-ra emelkedett, összességében, a szelektív hulladékgyűjtő szigetek ürítésével 2011-ben a hulladékszállítás szolgáltatási díjért a KVG Zrt-nek közel 8.000.000,- Ft-ot fizetünk ki, melyhez kb. 4.800.000 Ft kommunális adót tudunk 10.000 Ft-os árral beszedni.

A kábel tv hálózatot üzemeltető Serpa Kft pályázatának, illetve a szerződése szerint elvégezte a hálózat és a fejállomás felújítását. Internet szolgáltatást is elindította a hálózaton, melyről nagyon sok pozitív visszajelzés jött és örvendetes, hogy egyre többen igénylik.

A Képviselő-testület elfogadta a Serpa Kft. kábel tv szolgáltatási díjára tett javaslatát, hiszen négy éve nem volt díjemelés Somogyjádon, továbbá minőségi javulás is megvalósult. Az alapcsomag előfizetési díja 1600 Ft/előfizető/hó-ra emelkedett 2011. január 1-jétől. Az emelt csomag előfizetői és az internet hozzáférés díja ugyanakkor nem változott.

Az alap csomagból kikerült a Minimax/A+, a Viasat3, a Sport1, valamint a TV paprika. Ezen csatornák helyére előfizetői igényre bekerült a Poén TV, a Sorozat+, a Fishing& Hunting, a Reflektor és a Duna II Autonomia 2011. január 4-től.


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 27th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates