Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam 124. szám 2011/3. május-június-július

2011-07-29

PROGRAMOKRÓL

SZALONNASÜTÉS

Bár a május elsejére tervezett szalonnasütés a rossz idő miatt elmaradt, nem tudott kifogni rajtunk az időjárás!

 

Május 6-án, pénteken nyársakkal, hagymával, jóféle itókával felszerelkezett családok, csapatok érkeztek sorra a csarnok előtti területre, hogy az önkormányzat által szervezett szalonnasütésen részt vegyenek. A jó hangulatú összejövetelen a sülő szalonna illata mellett sötétedésig folyt a beszélgetés. Ismét bebizonyosodott, hogy szükség van az ilyen és ehhez hasonló baráti együttlétekre, kötetlen beszélgetésekre. Köszönjük a segítők közreműködését.


GYEREKNAP

Önkormányzatunk idén is programokkal várta a községben élő gyermekeket május utolsó vasárnapján. A gyermekzsivajtól hangos sportcsarnokban felállított légvár és trambulin egész délután teljes „üzemmódban" működött. Akinek éppen nem jutott hely a légvárban vagy az ugrálón, a nagy helyet kihasználva űzte a labdát, focizott, tollasozott, a családsegítő szolgálat munkatársai segítségével élő társasjátékot játszott. A színes kavalkádban kipirult arcú gyerekek (és utánuk futkosó szülők) rohangáltak fel s alá a parkettán.

 

Az ugrálásban, labdakergetésben elfáradt érdeklődők a csarnok előterében felállított asztaloknál kézműves foglalkozáson vehettek részt az óvoda pedagógusainak segítségével. Egymás után készültek a szebbnél szebb gyöngyök, repülők, rajzok.

 

A megszomjazó gyermeksereg limonádéval enyhíthette szomjúságát. Nem maradt el a várva várt cukoreső sem. Reméljük, minden gyermek jól érezte magát ezen az élményekkel teli délutánon. A képviselő-testület köszöni mindazok segítségét, akik hozzájárultak a gyermeknapi rendezvény sikeres lebonyolításához.

 

HŐSÖK NAPJA

Május utolsó vasárnapján délelőtt a református templom adott helyet annak a megemlékezésnek, amelyet önkormányzatunk tartott az I. és II. világháborúban elhunyt, eltűnt somogyjádi hősökre emlékezve. Ünnepi beszédében Molnár Csaba, az általános iskola tanára megható sorokat olvasott fel a még köztünk élő rokonok visszaemlékezéseiből. Az iskola tanulói adtak ünnepi műsort Molnárné Egri Júlia felkészítésében. Az emlékezők koszorúkat, virágokat helyeztek el a világháborús emlékműnél.


BALLAG MÁR A VÉN DIÁK...

Ötödik alkalommal szervezett iskolatalálkozót az önkormányzat. A június 25-én lezajlott rendezvényen volt tanárok és diákok emlékeztek. A református templomban szervezett ünnepségen Stamler Imre, az iskola nyugalmazott igazgatója idézte fel a diákévek pillanatait, majd az 50 éve végzett öreg diákok ballagásával ért véget a megemlékezés. Az ország minden tájáról érkezett résztvevők felkeresték elhunyt tanáraik sírját, szeretettel idézve fel alakjukat. A program az iskola ebédlőjében folytatódott, előkerültek a fényképek, és felelevenedtek a rég elfeledett történetek. A vendégek megtekintették a felújított épületet, elismerően nyilatkoztak a megszépült iskoláról. Köszönjük a szervezésben oroszlánrészt vállaló Pánger Ferencné és az őt segítők munkáját!


„Hittantábor"

Július 18-tól egy hetes hittantábort szervezetett a Katolikus Egyházközség Rosta László vezetésével. A felhívásra a táborban 12 somogyjádi fiatal vett részt.

 

A Budapestről érkezett Bartos Mária, Mária nővér irányításával a résztvevők a délelőttönként a Vendégházban vallási témájú foglalkozásokon vettek részt, délután pedig a katolikus templomban ismerkedtek a mise rendjével, a ministrálás teendőivel. A tábor zárásaként a gyerekek a vasárnapi szentmisén mutatták be a tanultakat. Köszönjük Mária nővér és a tábor szervezőinek munkáját!


Forrás: Jádi Újság

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates