Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam, 125. szám 2011./4. szeptember, október, november

2011-11-26

LABDARÚGÁS

Várakozáson felül szerepel a nyáron jelentősen megfiatalított labdarúgó csapatunk a megyei II. osztályú bajnokságban. Az elmúlt évekkel ellentétben a déli helyett az erősebbnek tűnő északi csoportba sorolták át egyesületünket. Ennek a döntésnek több okból sem örültünk. Egyrészt a nagyobb távolságok miatt az utazási költségek megnövekedtek, másrészt a déli csoportban a bajnokság legnagyobb esélyesének számítottunk volna. Jelenlegi ellenfeleinket nem nagyon ismerjük, így a célokat is óvatosabban fogalmaztuk meg. A szakosztály vezetése a 15 csapatos mezőnyben az 1-5 helyek valamelyikének elérésére számít a 2012. júniusában záruló bajnokságban.

 

   Erre az óvatosságra az is okot adott, hogy több rutinos labdarúgónk távozott a nyáron, akik helyére fiatal játékosokat igazoltunk.

 

    Az első fordulóra augusztus 21-én került sor, ahol hazai pályán magabiztosan vertük a Balatonföldvárt. Aztán a jó kezdést még ennél is jobb folytatás követte, hiszen a legszebb várakozásainkat felülmúlva, eddig az összes mérkőzését megnyerve, a Kéthely elleni egyetlen vereséggel a csapat az első helyen állva vezeti a bajnokságot.

 

   Nem szabad azonban elbizakodottnak lenni, mert a legfontosabb meccsek még ezután következnek. Több forduló van hátra az őszi szezonból, közte a legnehezebbnek ígérkező, még szintén veretlen, korábbi NB I-es játékosokat a soraiban tudó, Balatoni Vasas elleni rangadó. A rivális csapatot hazai pályán fogadjuk, de az utolsó fordulóban, Zamárdiban sem lesz könnyű dolgunk. Szeretnénk minél jobban kijönni ezekből a mérkőzésekből, hogy tavaszra esetleg már akkora előnnyel rendelkezzünk ellenfeleink nagy részével szemben, ami a célkitűzés módosítását is jelentheti a dobogós hely, vagy a megyei I osztályba történő feljutás elérésére. November végéig választ kapunk arra, hogy viszonylag nyugodtabb, vagy egy küzdelmesebb tavaszi idény vár ránk.

 

   A bajnokság mellett még a Magyar Kupában is szerepel a csapatunk. Itt eddig két forduló került megrendezésre, melyen magabiztosan jutottunk tovább. A 3. kör sorsolása még nem történt meg, de ennek a fordulónak a lejátszására is sor kerül az idén a labdarúgó szövetség tervei szerint, amennyiben az időjárás ezt decemberben engedi. A kupában is szeretnénk minél tovább eljutni.

 

    Ifistáink eddigi szereplése elismerésre méltó, hiszen a felnőttekhez hasonlóan sokáig ők is veretlenül álltak az élen a bajnokságban. Jelenleg a második helyet foglalják el. A neheze viszont számukra is hátra van, hiszen a közvetlen riválisok ellen még alig léptek pályára. Erre az utolsó négy fordulóban kerül sor, és ezek a mérkőzések lesznek az igazán fontosak. Jó lenne, ha minél több pontot tudnánk szerezni ezeken a rangadókon, hogy tavasszal harcban legyünk továbbra is a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Reméljük, hogy ennek fontosságát játékosaink is átérzik, és mindent megtesznek azért, hogy a somogyjádi utánpótlás ismét egy szép eredménnyel gazdagodjon.

 

   A felnőtt és az ifjúsági csapat örömteli szereplése mellett fontos szót ejteni a legkisebbekről is. Az idei évben az egyesület vezetése úgy döntött, hogy az általános iskolával együttműködve részt vesz a Bozsik programban, melynek keretén belül U-7, U-9, U-11 korosztályú csapatokat versenyeztet. Már most elmondható, hogy megérte ezt meglépni, mert a gyerekek lelkesek, és örömmel jönnek focizni. Náluk az alapvető cél a játék, a mozgás, a sportos, ezáltal egészséges életmód megszerettetése, de nem titkoljuk egyben azt sem, hogy ez az előrelépés feltétele is a szakosztály számára. Szeretnénk, ha évek múlva elmondhatnánk, hogy a Bozsik programból induló gyerekek adják a somogyjádi ifjúsági, majd a felnőtt csapat magját.                 

 

                                                          /Birkás Béla/


Forrás: Jádi Újság
Szerző: Birkás Béla

Wednesday the 31st. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates