Akadálymentes logó

 

XIX. évfolyam, 127. szám 2012./1.január, február, március

2012-03-09

SPORTHÍREK

VI. JÁD-TÉL-SPORT PROGRAMSOROZAT

 

Hatodik alaklommal került megrendezésre a somogyjádi sportcsarnokban a programsorozat. Az első részprogram az év utolsó előtti napján a „Családi Est"  elnevezésű, helyi érdekeltségű sportos, játékos vetélkedő volt, amelyen teremfoci, kosárlabda, asztalitenisz és sakkverseny volt a kínálat a felnőtt résztvevőknek, tollaslabda, sorversenyek és büntető rúgások pedig a gyerekek számára. A sportküzdelmek végén, levezetőként a csapatok kötélhúzásban mérték össze erejüket.  A program eredményhirdetésekor mind az öt csapat győztesnek lett kikiáltva, de azért megjegyezendő, hogy a legtöbb pontot a „Szerencsemalacok" együttese gyűjtötte be.

 

A második részprogramként a „Szomszédok" elnevezésű focitornát szerveztük meg, ahol a szomszédos települések csapatai mérték össze erejüket. A tornán a helyi közösségekből verbuválódott Haverok-Buli-Fanta együttese bizonyult a legjobbnak, megelőzve az NLFCS, és a Somogyjádi IFI csapatait. A torna legjobb mezőnyjátékosa a somogyjádi Matucza Zoltán, a legjobb kapusa Nagy László lett az NLFCS-ből.

 

Tíz csapat részvételével, két csoportban küzdöttek a helyezésekért a „Szeniorsport - Öregfiúk" torna résztvevői. A jó hangulatú, helyenként kitűnő játékot produkáló együttesek versenyén első helyen a Csányi Pékség végzett, az ezüstérmes a CD - Boksz, míg a dobogó III. helyére a Barcsi Harlem lépett fel, alig megelőzve a somogyváriak közösségét.

 

A programsorozat következő állomása a csarnok, és talán a környék legnagyobb rendezvénye, a 30 csapatot felvonultató VI. JÁD Kupa versenye volt. A hatszor öt csapattal összeállított küzdelemsorozat a péntek esti megnyitóval vette kezdetét. Éles küzdelem alakult ki a szombat reggeli „B" csoportban, ahol a Somogyjád „A" csapata, és a Kadarkút  lett a visszatérő a vasárnapi  döntőkre. A szombat délben kezdődő „C" csoportból szintén egy helyi csapat, a Somogyjád „B" bizonyult a legjobbnak, míg a második továbbjutó a jutai gárda lett. Vasárnap a kora reggeli órákban folytatódott a maratoni küzdelemsorozat. A középdöntőt 4x3-as kialakítású csoportok képezték, ahonnét 1-1 csapat juthatott az elődöntőkbe. A középdöntők harmadik csoportjában az  AQUCOOL - Kadarkút - Somogyjád „B", a negyedikben a Somogyvár - Somogyjád „A" - Juta kerültek össze. Az elődöntőkben az egyik ágon a Balatonszárszó - Somogyjád „B", a másik ágon a FIFA 2005 - Somogyjád „A" játszott egymással. A torna végeredménye: I. Somogyjád „B",  II. Somogyjád „A", III. FIFA 2005., IV. Balatonszárszó. A torna legjobb kapusa: Hortobágyi Zoltán (FIFA 2005), Legjobb mezőnyjátékosa: Szentkirályi József (Balatonszárszó) lett.

 

A program következő állomása az IFI torna volt, amelyre 12 csapat nevezése érkezett. A torna lebonyolítása 3x4 csapatos csoportokban történt. A végeredmény: I. Mezőcsokonya, II. Kaposmérő, III. Böhönye, IV. Somogyjád. A torna legjobb kapusa: Vass Zoltán (Kaposmérő), a legjobb mezőnyjátékosa: Kuti Richárd (Mezőcsokonya).

 

A programsorozat utolsó felvonásán a hölgyek mutathatták meg focitudásukat. Az „Amazonok" elnevezésű tornára nyolc csapat érkezett. A 2x4 csapatos csoportokból a keresztjátékra a Labda Zsonglőrök-Kaposhomok, és az Ikarusz Fehérvár- Szőlősgyörök került párosításra, amelyekből a Labda Zsonglőrök és az Ikarus Fehérvár jutott a döntőbe. A torna végeredménye: I. Ikarus- Fehérvár, II. Labda Zsonglőrök, III. Kaposhomok,

 

IV. Szőlősgyörök. Legjobb kapus: Farkas Katalin Kitti (Ikarus -Fehérvár), a legjobb mezőnyjátékos: Mátyás Noémi (Szőlősgyörök) lett.

 

Ezzel a VI. JÁD - TÉL - SPORT ez évi programsorozata befejeződött!    Ress Antal elnök

 


 

Veretlenek a röplabdások!

 

Eddig veretlenül vezeti a bajnokságot a somogyjádi röplabdacsapat. A két nagy ellenfelet is megelőzve az első helyen állnak. A Pécset 4, a Veszprémet 10 ponttal előzik meg. Ha minden csillag a helyén áll majd, és a fiúk folytatják a töretlen fejlődést, akkor ezt a bajnokságot megnyerhetik. Öregbítve ezzel önmaguk és Somogyjád hírnevét.!!! Rövidesen kezdődik a csapat számára a tavaszi forduló. A hazai mérkőzések időpontja a programajánlóban látható.

 

A csapat sikereinek köszönhetően a Somogy Megyei Röplabda Szövetség 4. éve Somogyjádon rendezi meg a Kovács Rezső Röplabdatornát valamint a Mix tornát, ebben a szezonban pedig a megyei bajnokság valamennyi mérkőzését. A Kovács Rezső Kupa 2. fordulója március 3-án zajlott a csarnokban.


Sporthírek

 

 

 

Kezdődik a futballszezon

 

A kitűnő őszi teljesítménynek köszönhetően, az első helyről várhatja a tavaszi folytatást felnőtt és ifjúsági labdarúgó csapatunk. A tél folyamán jelentősebb változások nem történtek a keretben, szerencsére távozó játékos nem volt, annak ellenére sem, hogy több egyesület is megkereste labdarúgóinkat. Nem láttuk szükségesnek új játékosok igazolását, de nagy örömünkre, több év után végre sikerült visszaigazolnunk Pálfi Ádámot Kaposfüredről, valamint Szepesi Krisztián személyében az ifjúsági csapatunk létszáma is tovább bővült. Reméljük mindketten erősítést jelentenek számunkra.

 

A felkészülést már január közepén elkezdtük, heti kettő tornatermi edzéssel. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mert februártól több edzőmérkőzés maradt el a hó miatt, ami nagyban hátráltatta a munkánkat. Ennek, és a gyenge edzéslátogatottságnak köszönhetően, kissé félve tekintünk a folytatás elé. Bravúrnak tartanánk az első hely megtartását, de azért természetesen nem mondunk le erről. A vezetőség részéről, reális elvárásnak a dobogós helyezés megszerzését tekintjük mindkét csapatunk számára.

 

A bajnokság március 11-én kezdődik, amikor Balatonföldvárra utazunk. Az első hazai bajnoki mérkőzésre március 18-án kerül sor a Balatonboglár ellen. A bajnokság előtt még Magyar Kupa fordulót is rendeznek, ahol a továbbjutás reményében, március 4-én Balatonendréden lépünk pályára. Amennyiben sikerrel vesszük a mérkőzést, akkor a következő forduló március 15-én, csütörtökön lesz.

 

A felnőtt és ifjúsági csapat mellett kiemelten fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelést. Hosszú idő után szerepelnek ismét csapataink a Bozsik programban. A 7, 9, és 11 éves gyerekeknél elsősorban a játék és a sport megszerettetése a cél, de reméljük, sok somogyjádi felnőtt focista fog kikerülni majd a jelenlegi Bozsik programos gyerekek közül. Kérjük a szülőket, hogy támogassanak, segítsenek ebben minket.

 

A sikeres utánpótlás nevelés, valamint a felnőtt csapat esetleges előrelépésének feltétele a 16 éves korosztály versenyszerű szerepeltetése is. Ezt az ősztől kívánjuk megvalósítani, aminek a kezdeti lépései már megtörténtek. Szeretnénk, ha az általános iskola felső tagozatos tanulói közül sikerülne kialakítanunk egy serdülő csapatot, akik az ősszel már a megyei bajnokságban is pályára tudnak lépni.

 

Terveink tehát vannak, rövid távon a szakosztály vezetése bízik a sikeres tavaszi szereplésben, és reméljük, sok örömet fogunk okozni szurkolóinknak, akikre továbbra is számítunk! Hosszú távon pedig, legalább egy stabil megyei II. osztályú tagság megőrzése, valamennyi korosztályos csapat működtetése a cél, ami nem zárja ki az előre lépés lehetőségét sem.

 

                                                                                                                  Birkás Béla szakosztályvezető


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 27th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates