Akadálymentes logó

 

XIX. évfolyam, 129. szám 2012./3. szeptember - október - november

2012-10-04

Labdarúgó csapatunk a megyei I. osztályban!!!

Mozgalmasan teltek az elmúlt hónapok sportegyesületünk labdarúgó szakosztályánál. A balszerencsés osztályozó mérkőzés után a szövetség részéről felkérés érkezett a megyei I. osztályban történő indulásra. Az egyesület vezetése hosszas gondolkodás után végül úgy döntött, hogy élni kíván a lehetőséggel. Nagyon sok mindent kellett mérlegelnünk a döntés meghozatalakor, hiszen az első és a másod osztály mellett és ellene is rengeteg érvet lehetett felsorakoztatni. Tudjuk, nagyon nehéz szezon elé nézünk szakmai és anyagi téren egyaránt. Sokkal nagyobb, jobb kondíciókkal rendelkező települések csapatai ellen lépünk pályára, és olyan követelményeknek kell megfelelünk, amelyek óriási kihívásokat, egyben nehézségeket jelentenek számunkra. Sokan kérdezhetik, hogy akkor miért vállaltuk?

 

Egyrészt vannak érzelmi okai, amelyeket az, aki sportolt valaha is, nagyon jól ismer. Egy sportembert mindig a kihívás, az előrelépés, a feladat motiválja. Most adódott egy lehetőség, amivel véleményünk szerint élni kell, mert lehet, soha többet nem lesz már erre esélyünk. Somogyjádon nem szerepelt ilyen magas szinten még focicsapat, tehát helyi sporttörténelmi esemény lesz, amikor augusztus 18-án az első megyei I. osztályú mérkőzésünket játsszuk hazai pályán Csurgó ellen. Voltak egyéb nyomós indokok, amiért vállaltuk ezt. Sokan irigykedve figyelték az elmúlt évek szép eredményeit, mert a 2. helyezések is nagy sikernek számítottak, amire büszkék is vagyunk. Viszont nézhetjük ezt másként is, sorozatban három elbukott bajnoki cím, de úgy is mondhatom, hogy „az örök második" szerepe, aki mindig az utolsó pillanatban marad alul. Nehéz ezt évről évre feldolgozni, nemcsak a vezetőknek, hanem a játékosoknak is. A csalódottság hatására többen a távozás gondolatával foglalkoztak, hiszen magasabb osztályból keresték őket, így könnyen előfordulhatott volna, hogy szétszéled a korábbi sikeres csapat. Szerencsére nem így történt, mert az I. osztályba történő feljutás révén új célok, kihívások által képes lesz megújulni ez a társaság, és reményeink szerint a pályán is bizonyítani fog a szurkolóinak.

 

A bajnokság jól indult, hiszen az első hat forduló mérlege 2 győzelem, 3 döntetlen és egy vereség. Örvendetes az is, hogy ezen mérkőzések közül, mindössze egyiken kaptunk gólt, ami a védelem erejét mutatja. Sajnos azonban a támadójátékunk nem az igazi, mert a kevés gól sikerült lőni eddig. A helyzetkihasználáson mindenképpen javítani kell, ha azt szeretnénk, hogy a csapat a megyei I. osztályban maradjon. Az átszervezéseknek köszönhetően az idén 5-6 csapat fog kiesni a korábban megszokott 2-3 helyett, ezért nagyon nehéz dolgunk lesz, hogy a kitűzött célt, a bentmaradást elérjük. De bízunk a csapatunkban, hogy sikerülni fog ez. Az őszi szezon több mint fele még vissza van, amelynek végére 22-24 pontot kellene összegyűjteni, hogy nyugodtan készülhessünk majd a tavaszi folytatásra.

 

Nem csak a felnőttek, hanem az utánpótlás megszervezése is igazi kihívás, nagy feladat lesz, hiszen összesen hat - 7, 9, 11, 13, 16, 19 éves - csapatot kell működtetnünk, ami közel 70 gyerek sportolását jelenti. Ennek összehangolása, utaztatása, szerepeltetése komoly problémát okoz. A csapatok szervezése jelenleg is folyamatban van. Az elmúlt bajnokságban a 7, 9, 11 évesek a Bozsik-programban szerepeltek, ahol cél a játék megszerettetése. A 19 évesek a második helyen végeztek a megyei II. osztályban, amit nagyon nagy sikernek tartunk. Sajnos a bajnoki cím nem jött össze az utolsó fordulóban elszenvedett vereség miatt, de elégedettek lehetünk így is a várakozáson felüli szerepléssel. Ifistáinknál a nagyobb szorgalom, alázat, szerénység, a sportemberhez méltó hozzáállás néha hiányzott, pedig ha ezen tudnának változtatni, akkor a megyei I. osztályban is szép sikerek várnának rájuk. Jelenleg a középmezőnyben foglalnak helyet a tabellán, ami a minimális elvárás, de bízunk abban, hogy előrébb is tudnak majd lépni a bajnokság végére.

 

13 és 16 éves csapatunk nem volt korábban, így a legproblémásabb ennek a két korosztálynak a versenyeztetése lesz, hiszen itt a rutinszerzés lesz az elsődleges szempont. Vannak tehetséges fiatalok, akiket már sikerült leigazolnunk, de további jelentkezőket várunk. Szívesen látjuk az érdeklődőket, akik kedvet éreznek a focihoz, valamint a szülők támogatását is kérjük.

 

„Nagy fába vágtuk a fejszénket", de bízunk benne, hogy meg tudjuk oldani ezt, ami az önkormányzat és az általános iskola támogatása nélkül lehetetlen vállalkozás volna. Köszönjük az eddigi segítséget, a továbbiakban is kérjük támogatásukat. Ugyancsak fontos kiemelnem támogatóink, szponzoraink, szurkolóink, és a csapat körül tevékenykedő személyek szerepét, akikre a jövőben is számítunk, mert az, hogy ez a csapat idáig eljutott, az a közös munka eredménye, és egyben az ő sikerük is.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Birkás Béla

Thursday the 5th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates