Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XIX. évfolyam, 129. szám 2012./3. szeptember - október - november

2012-10-04

FALUNAP SOMOGYJÁDON

 

Az Észak Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület Leader pályázatának és az önzetlen támogatóknak köszönhetően szervezhettük meg a „Népi értékek-népi hagyományok" elnevezésű rendezvényt.

 

Mindenki aggódva kémlelte az eget, hisz a délelőtti programokat nem igazán fogadták kegyükbe az égiek. A csöpörgő eső ellenére sok csapat állt neki a főzésnek. A kondérokban finomabbnál finomabb ételek rotyogtak. A környező települések közül az osztopáni és a magyaratádi kézművesek fogadták el meghívásunkat, ők mutatták meg kézműves termékeiket.


 Nagy sikere volt Horváth Zoltán helyi keramikus bemutatójának, sokan kipróbálták a korongozást is. A kézilabdapálya szélén szalmabálákban sorakoztak a madárijesztők, amelyeket a versenyre készítettek a játékos kedvű alkotók. 11 órakor nyílt meg a helyi alkotók munkáiból készült kiállítás, amelyet az Életmódház ünnepélyes átadása követett. A Barcsi Cigány Fiúk együttest a Somogyjádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából hallhattuk.


A közös ebédet követően egymást váltották a különböző műfajú együttesek a színpadon.  A kulturális műsorok a napot is előcsalogatták. A helyi művészeti csoportok mellett tapsolhattunk a lengyeltóti Ördöngös Táncegyüttesnek, az osztopáni, szentgáloskéri nyugdíjasoknak, az orci Hajdina Egyesületnek. Már ismerősként üdvözölhettük a színpadon a Vox énekegyüttest, a Péntek esti dalárdát, a Heart and Soul és a Plastic Golf Rock Band zenekart. Különleges színfoltja volt a délutánnak A három tenor hatalmas sikerű műsora. Természetesen a futball sem maradt el. A szurkolók három mérkőzést láthattak: a serdülők, az ifik és a felnőtt csapat is pályára lépett Babócsa ellen.


Polgármester asszony többször cukoresőt zúdított a gyerekekre, akik kifogyhatatlan energiáról tettek tanúbizonyság az ugrálóvárban és a trambulinon.

 

A nap végére a díjak is gazdára találtak: jutalmat kaptak a „Gondozott-virágos porta" tulajdonosok, a kiváló punyasütők, a madárijesztő-készítők. A nyerteseknek gratulálunk.


 Az éjfélig tartó utcabálon a magyaregresi zenekar szolgáltatta a zenét.

 

Sokan és sokat dolgoztak a rendezvény megvalósításáért, sikeréért, azért, hogy gondtalanul szórakozhassunk ezen a napon. Ez úton is köszönjük támogatóinknak, a lebonyolításban részt vevő intézmények dolgozóinak, a civil szervezetek tagjainak, minden somogyjádinak az önzetlen segítségét.


Forrás: Jádi Újság

Monday the 17th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates