Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 133. szám 2013 /2. március-április

2013-05-15

Sporthírek

Labdarúgás

 

Június első hétvégéjén fog véget érni a megyei I. osztályú labdarugó bajnokság. Csapatunk számára még négy mérkőzés van vissza, melyből kettőt minimum meg kell nyerni ahhoz, hogy az ősztől is ebben az osztályban indulhassunk. Az átszervezések miatt olyan extrém helyzet is előállhat, hogy 6 kieső lesz a korábban megszokott 2-3 helyett. Május 12-én hazai pályán Marcalit fogadjuk, majd 18-án a Balatoni Vasas vendégei leszünk. Az utolsó hazai mérkőzésünket 26-án rendezzük, amikor a Tab látogat el Somogyjádra, aztán a záró fordulóban Somogyvárra utazunk. Jelenleg a csapat a 11. helyen áll, de egyet mindenképpen előre kellene lépnünk a biztos bentmaradáshoz.  Sajnos az eddigi tavaszi szereplés elmarad a várakozástól, aminek számos kiváltó oka van. Sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, belső problémák okozták azt, hogy az utolsó fordulók izgalmasra sikeredhetnek.

 

Ha az eredményeket nézzük, akkor valamennyi utánpótlás csapatunk szereplése elfogadhatónak mondható. Az ifi az előkelő 5. helyen áll jelenleg, míg a 16 és 13 éves csapatunk is a várakozásnak megfelelően teljesít. A legkisebbek (7, 9, 11 évesek) pedig a Bozsik-program keretein belül lépnek pályára.

 

Összegzést csak a bajnokságok lezárását követően érdemes adni, de már számos olyan tapasztalattal lettünk gazdagabbak, melyek elgondolkodtatják a csapat körül tevékenykedőket a hasonló szintű folytatáson. A felnőtt és az utánpótlás csapatok versenyeztetésének tekintetében lassan már „félprofi" követelményeknek kellene megfelelni az országos előírások figyelembe vételével, melyeket az ilyen kistelepülések alig, vagy egyáltalán nem tudnak teljesíteni. Ezen a szinten, a megyei élvonalban sokkal biztosabb anyagi, személyi, szakmai háttérrel kell rendelkezni, mint ami nálunk jelenleg rendelkezésre áll. Sajnos minden téren nagyon kevesen vagyunk, ami az eredményesebb szereplést nagyban befolyásolja. 

 

Éppen ezért, a bajnokság befejezését követően, a játékosokkal, támogatókkal, a kapcsolódó szervezetekkel, szurkolókkal mindenképpen egy közös összejövetelt szeretnénk, ahol az egyesület jövőjével kapcsolatos kérdéseket átbeszélhetnénk.

 

Addig pedig, megpróbálunk mindent megtenni, hogy a lehető legjobbat kihozzuk ebből a csapatból, és a megyei I. osztályban való indulás jogát megtartsuk.


Lovaglás

 

Somogyjádi Lovas Szakosztály 2012. évi eredménye

 

Lovas szakosztályunk továbbra is él, működik, és szép eredményeket ért el. 2012-ben sem tudtunk Somogyjádon díjugrató versenyt rendezni, szintén anyagi okok miatt. Olyan horribilis összegbe kerül egy-egy verseny megrendezése, hogy sajnos az egyre kevesebb résztvevő miatt nem lehet ezt kigazdálkodni! Ezért 2013-ban sem tudunk versenyt rendezni, bár a megyei, illetve regionális szövetség számítana ránk. Egy jól bejáratott versenyhelyszín Somogyjád, ahol minden adva van a színvonalas díjugrató verseny megrendezéséhez.

 

Versenyben szereplő lovasaink: Szabó Orsolya, Kántor Petra, Jelinek Boglárka, Horváth Zsófia (edzőjük Szabó Orsolya).

 

Szabó Orsolya továbbra is szép eredményekkel szerepel az országos illetve nemzetközi versenyeken (military).

 

Tanítványai pedig a Póni klub Somogyi és Országos Versenyein sikerrel szerepeltek.

 

2012. évi eredmények:

 

Szabó Orsolya a Military Országos versenyen és több Nemzetközi Lovas tusa versenyen, valamint a Magyar Bajnokságon szerepelt, melyeken 2., 3., 5. és 9. helyezéseket ért el.

 

Kántor Petra Országos Minősítő versenyeken, Országos Bajnokságon és a Somogy Kupán is szépen szerepelt: többször is sikerült első helyezést elérnie, ezen kívül 3., 5., 6. és 11. helyezéseket ért el.

 

Jelinek Boglárka Országos Minősítő versenyeken, Országos Bajnokságon és a Somogy Kupán ért el szép eredményeket: több alkalommal ért el 1. és 2. helyezést, valamint 4. és 10. helyezést ért el.

 

Horváth Zsófia Országos Minősítő versenyeken szerepelt, 2. és 5. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a szép eredményekhez és a 2013. évre is sok sikert kívánunk!


Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates