Akadálymentes logó

 

XX. ÉVFOLYAM 135. szám 2013 / 4 szeptember

2013-09-27

Bemutatkozik Madarászné Nagy Ágnes

Madarászné Nagy Ágnes vagyok, 2013. augusztus 05. óta dolgozok családgondozóként a Somogyjádi Alapszolgáltatási Központban. Bodrogon élek, szociálpedagógusi végzettséggel rendelkezem, már hosszabb ideje dolgozok szociális ellátásban.

 

Somogyjád, Alsóbogát, Edde, Bodrog településeken végzem mind gyerekjóléti, mind pedig a családsegítői feladatot.

 

Feladatom az, hogy segítsem a hozzám tartozó területen élő családok életét.

 

Ebben egyik legfontosabb feladat a gyermekek helyzetének figyelemmel kísérése, a veszélyeztetett helyzetek észlelése és segítség azok megoldásában. Ehhez fontos segítség a településen dolgozó védőnő munkája, valamint az oktatási intézmények jelzése és folyamatos jelenléte a gyermek életében. A családokban előforduló problémák megoldásában való segítségnyújtáshoz a család rendszeres látogatása, bizalom kiépítése, körülményeik megismerése elengedhetetlen.

 

Fontos része munkámnak a családok rendszeres tájékoztatása az őket érintő kérdésekről, ellátási lehetőségekről, a különböző ellátásokhoz való hozzájutás segítése, eligazodás a törvényi tudnivalókban és adminisztrációs tennivalókban. Kapcsolatot tartok a rendszeres szociális segélyben részesülőkkel, a lehetőségekhez képest tájékoztatom az őket érintő fontos tudnivalókról.

 

Megtalálható vagyok az Alapszolgáltatási Központban, hétfő, kedd, csütörtök, péntek délelőttönként, 8-12 óráig. Elérhetőségem: 06/30/819-95-44


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 29th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates