Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 136. szám 2014/1 január-május

2014-05-20

Sporthírek

Pár mérkőzés van már csak vissza a 2013/2014-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságból. Felnőtt csapatunk sorsa az elkövetkezendő mérkőzések eredményétől függetlenül eldőlt, hiszen a nyártól a II. osztályban folytatjuk. Rengeteg gond, probléma jellemezte az egész szezont, és már az ősszel látszott, hogy az idei bajnokságban csak a túlélés lehet a célunk. Az elmúlt nyáron sokan távoztak, és egy teljesen új csapattal kellett nekivágni az idénynek. A télen sajnos ugyanez megismétlődött, így nagy reményeink a tisztes helytálláson kívül nem lehettek. A csapat ugyan minden tőle telhetőt megtett, de ez nagy valószínűség szerint csak a 15. helyre lesz elég. Ezt a néhány mérkőzést még igyekszünk tisztességgel lejátszani, majd a nyártól megújulva, alacsonyabb osztályban folytatjuk.

 

Az utánpótlás is nagy terhet jelentett az egyesület részére, hiszen a megyei I. osztályú tagság feltétele volt a 7, 9, 11, 13, 15, 18, és 21 éves korosztályú csapat szerepeltetése, melyet be kell látni, hogy ekkora település, mint Somogyjád nem bír el. Volt olyan hét, hogy szinte minden nap pályára lépett valamelyik korosztály. A legnagyobb eredmény eddig az, hogy szinte az összes mérkőzésre ki tudtunk állni megfelelő létszámban. A legkisebbeknek a Bozsik-program keretein belül a játék megszerettetése volt a cél, és a gyerekek élvezték is ezeket az alkalmakat. A nagyobbaknál U-15-ös csapatunk a mezőny végén, a 18 és 21 éveseink pedig a közepén fogják befejezni a bajnokságot. Sajnos a kevés gyerek miatt már az utánpótlás csapatainkba is vidékről kell játékosokat hozni, hogy a megfelelő létszámunk meglegyen.

 

A felnőtt csapat kiesését nem kell tragédiaként felfogni, hiszen abba a bajnokságba kerülünk vissza, amelyet lehetőségeink indokolnak, aminek azok határt szabnak. Két évet tölthettünk el a megyei élvonalban, ahol somogyjádi csapat még soha nem játszott, így akinek ebben a legkisebb szerepe is volt, az büszke lehet erre. Köszönjük szurkolóinknak, támogatóinknak, hogy az egyesület mellett álltak, és a gyengébb eredmények ellenére is türelmet tanúsítottak.

 

                                    /Birkás Béla/

 

Gratulálunk a csapatoknak, köszönjük a tisztes helytállást. Külön köszönjük a szakági vezetőknek, edzőknek, az egyesület vezetőinek áldozatos munkáját. Hajrá Jád!

 

A 2013-14-es idényben a Somogyjádi RSZSE férfi röplabda csapata az NB-II-ben adta le a nevezését. Az idei bajnokságban, a megszokottaktól eltérően úgynevezett tornarendszer alapján döntöttek a végső sorrendről. Ez pontosan azt jelentette a 7 csapatos pontvadászatban, hogy minden csapat rendezett két tornát. Egy kétnaposat, ahol négy csapat küzdött körmérkőzéses alapon, majd egy egynaposat, ahol hárman tették ugyanezt. A bajnokságban hamar elvesztettük egyik kulcsjátékosunkat, Hegyi Gábort, mivel külföldön vállalt munkát, majd Szegeden sérülés miatt egy másikat is, Szentes Zoltánt, akinek sajnos meg is kellett műteni a térdét. Tetézték még gondjainkat munkahelyi elfoglaltságok is, ami miatt többször nem tudott kompletten elutazni a csapat egy egész hétvégére.  Az előzetes esélylatolgatások alapján a szegedi SZTE-EHÖK SE és a budapesti Pénzügyőr SE csapatait tartottuk a legnagyobb riválisainknak a dobogós helyezésekért vívott küzdelemben. Sajnos, ebből a hármas összevetésből, ha csak egy hajszállal is, de mi kerültünk ki harmadikként, így a bajnokság végén 11 győzelemmel, és 7 vereséggel szereztünk bronzérmet. A bajnokságot a fővárosi Pénzügyőr nyerte, aki komoly utánpótlás, és anyagi hátérrel rendelkezik. Második az a Szeged, aki a tíz évvel ezelőtti bajnokcsapat nyomdokán próbál újjáéledni. Sajnos csapatunknak nem állt jól a hétvégenkénti sorozatterhelés. Játékosaink nagy része 40 év körüli, akiknek már a regenerálódás nem úgy megy, mint huszonévesen. A két nap alatti három mérkőzés és a kulcsembereink hiánya sokat kivett belőlünk. Nem éltük meg tragédiaként a bronzérmet, de szerettük volna fényesebbre csiszolni, hiszen a legutóbbi indulásunkkor bajnokként fejeztük be a szezont. Így is hatalmas hálával, köszönettel tartozunk Somogyjádnak, a községnek, a vezetőségnek, a közönségnek, hogy élvezhettük támogatásukat, bíztatásukat. Reméljük, viszonzásul teljesítményünkkel tovább tudtuk öregbíteni Somogyjád hírnevét. A csapat tagjai: Hegyi Gábor, Szentes Zoltán, Szentes Péter, Jezeri Tibor, Molnár Imre, Porkoláb Tamás, Tóth Tamás, Böcz Dávid, Erdei Tamás.      A 2013/14-es NB-II bajnokság végeredménye: 1./ Pénzügyőr Bp.  2./ Szeged  3./ Somogyjád   4./Gorter Kecskemét ifi.    5./FINO Kaposvár ifi   6./ ZTE   7./ Szombathely

 

Röplabda csapatunk eredményes szereplésének, lelkes hozzáállásának és csarnokunk adottságainak is köszönhető, hogy a 2013-2014. évi szezonban is nálunk rendezte meg megyei bajnoki fordulóit a Somogy Megyei Röplabda Szövetség: a Kovács Rezső Kupát, a Zádor Tibor Emlékversenyt valamint Mix tornáit, melyekre az ország minden tájáról érkeztek csapatok. Októbertől április közepéig szinte valamennyi hétvégén küzdöttek egymás ellen a csapatok a háló két oldalán. Külön öröm számunkra, hogy az ifjúsági röplabda válogatott a nyár folyamán nálunk edzőtáborozik. Reméljük, eredményes felkészüléssel sikeresen fognak szerepelni!


Gratulálunk a csapatnak az elért eredményhez! További sok sikert kívánunk!

Tuesday the 17th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates