Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XXII. ÉVFOLYAM 142. szám 2015 / 2 április-június

2015-07-15

Sporthírek

Május végén befejeződött a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság. Felnőtt csapatunk a várakozásnak megfelelően a 3. helyen végzett a 14 egyesületet felvonultató mezőnyben. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen rengeteg nehézséggel, problémával kellett megküzdeni a bajnokság alatt. Soha ennyi sérülés nem hátráltatott minket, mint amennyi ebben a szezonban összejött, valamint meghatározó játékosokat veszítettünk el abból az okból kifolyólag, hogy külföldön, vagy Budapesten kellett munkát vállalniuk. Furcsának tűnik, de közvetve a sok hiányzó eredményezte az idény legnagyobb pozitívumát is, hiszen kényszerből ifi korú játékosokkal kellett feltöltenünk a felnőtt csapat keretét, akik éltek a bizalommal, és lelkesedésükkel, jó hozzáállásukkal, játékukkal sokkal jobban tudták pótolni a kiesőket, mint azt előtte vártuk. Ezek a fiatalok ott is ragadtak az első csapatban, és reméljük a jövőben még többen követik a példájukat.

 

Ifistáink sem vallottak szégyent, hiszen a középmezőnyben végeztek, bár azért titkon bíztunk abban, hogy néhány hellyel előrébb jutnak a tabellán, de ez sajnos nem jött össze. Elég szűk létszámmal játszották végig a bajnokságot, az előzőekben leírtak miatt.

 

A Bozsik-programban szereplő legkisebbeket is dicséret illeti, hiszen rendre megjelentek ezeken a tornákon, és figyelemre méltóan szerepeltek. Esetükben még nem az eredmény számít, hanem az, hogy megszeressék, örömüket leljék ebben a sportban.

 

Valamennyi játékosunknak gratulálunk az elért sikerekhez, és köszönjük egész évi szereplésüket. Szurkolóinknak, támogatóinknak pedig köszönjük azt, hogy egész szezonban a csapat mellett álltak.

 

A 2014/2015-ös idény ugyan véget ért, de augusztusban már kezdődik az új megyei II. osztályú bajnokság, és az egyesület vezetése számára a legtöbb munka ilyenkor van. Sok változás lesz csapatunknál a nyári szünetben. A felnőtteknél sajnos több távozó lesz, köztük meghatározó játékosok is. Megpróbáljuk pótolni őket, ami nem biztos, hogy sikerülni fog. Szükség lesz 3-4 ember igazolására, köztük egy kapus, és egy csatár megszerzése létfontosságú, hogy eredményesen tudjunk lenni a bajnokságban. A felkészülés július 17-én kezdődik, de még elég képlékeny a program, hiszen sok minden, a Balatonnál dolgozó játékosaink szabadidejétől függ, ami nagyban befolyásolja majd az eltervezett munkát.

 

Az ifi új edző – Sóvári János –irányításával kezdi meg a felkészülést. Létszámban mindenképpen bővíteni kell a keretet, mert eléggé kevesen vannak. Sajnos Somogyjádon kevés a focizni akaró fiatal, ezért vidékről kell már az ifibe is játékosokat igazolni. Örömmel vennénk azon somogyjádi, vagy környékbeli 15-19 éves fiatalok jelentkezését, akik szívesen fociznának.

 

Ugyancsak fontos, hogy a megyei IV. osztályban Alsóbogáttal közösen indítunk még egy csapatot, Alsóbogát-Somogyjád II. néven. Ez az együttműködés már a korábbi években tervbe volt véve, de csak most kerül megvalósításra. Gyakorlatilag ez továbbra is az alsóbogáti csapat lesz, aki ott is játssza a mérkőzéseit, de meg szerettük volna teremteni annak a lehetőségét, hogy lehessen „átjátszás” a csapatok között, és így egyik település egyetlen csapatának se legyenek létszám gondjai a bajnokság alatt, és kölcsönösen tudjuk segíteni egymást több mindenben is. Reméljük. beválik ez az elképzelés, és eredményesen tud működni.

 

Az anyagiak tekintetében az elmúlt időszakban is szűkös gazdálkodás jellemezte egyesületünket. Az önkormányzati támogatás mellett, pályázati forrásokból, társasági adókedvezményből és magánszemélyek hozzájárulásából tudtuk fedezni a kiadásokat. Az idei évben ezek a bevételi források nagyrészt elapadtak, hiszen pályázati pénzre nem számíthatunk, valamint nem nagyon találunk olyan gazdasági társaságot vagy vállalkozást, amelyik társasági adójának egy részét az egyesületnek adná, pedig a törvényi szabályozás szerint erre lehetősége lenne, és nem kerülne ez semmibe neki. Ezek a pénzügyi problémák sajnos nem a legfényesebb jövőt vetítik előre, és veszélyeztethetik a legalább ezen a szinten lévő szereplést. Ezen külső források nélkül, kizárólagosan önkormányzati támogatással nem lehet a megyei II. osztályban eredményesen szerepelni.

 

/Birkás Béla/

 

Sikeres röplabdás évad Csapatunk, a Somogyjádi RSZSE röplabda csapata a 2014-15-ös évadban a megyei bajnokság küzdelmeiben vett részt. Ugyan az előző bajnoki évadban az NB-II harmadik helyén végeztünk, anyagi és egyéb (utánpótlás hiánya) miatt indultunk a megyei bajnokságban. Ebben az évben nem találtunk legyőzőre, így veretlenül nyertük meg a megyebajnokságot, ahol 9 csapat indult. Ugyancsak veretlenül nyertük meg a hagyományos Kovács Rezső Kupát. A következő idényben lehetséges, hogy újra az NB-II küzdelmeiben veszünk részt. Ezt leginkább az anyagi helyzetünk és a játékosállomány alakulása fogja befolyásolni. Csapatunk tagjai ebben a bajnoki évben: Szentes Zoltán, Szentes Péter, Egyed Zsolt, Porkoláb Tamás, Tóth Tamás, Böcz Dávid, Erdei Tamás, Tallián Balázs, Hegyi Gábor, Molnár Imre, Jezeri Tibor.

 

Az elmúlt bajnoki szezonban - az előző évekhez hasonlóan - a Somogy Megyei Röplabda Szövetség Megyei Bajnokságának fordulói és a Kovács Rezső Kupa idei mérkőzései is sportcsarnokunkban kerültek megrendezésre. Elmondhatjuk, hogy csapatunk sikeres szereplése mellett csarnokunk is ismét jól vizsgázott, sok-sok röplabdás hétvégét tudunk magunk mögött.

 

/Pánger Timea/

Tuesday the 5th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates