Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XXII. ÉVFOLYAM 142. szám 2015 / 2 április-június

2015-07-15

„Láss Csodát!”

A Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola NTP-MTI-14-0151 azonosító számú, „Láss csodát!” című pályázata az oktatásért felelős miniszter döntése alapján 1.000.000 Ft összegű támogatásban részesült. A projekt célja a 7. osztályos tanulók tehetséggondozása, a természettudományos és informatikai kompetenciáik erősítése volt.

 

A 2015.04.27. és 06.30. közötti időszakban Bencze Beáta szakmai asszisztens koordinálásával megvalósított 5 témanap keretében fizikai kísérletekre, gyakorlati tapasztalatszerzésre, kreativitásra, kooperativitásra épülő programokon vettek rész a tanulók. Gadár László szakmai vezető érdekes kísérletek sorával mutatta be a természettudományok törvényszerűségeit, különös figyelmet fordítva a fényjelenségekre. Stromájer László szakmai asszisztens munkájának köszönhetően a híres fizikusok életéhez kapcsolódó érdekességek kutatásával, prezentációs feldolgozásával nagymértékben bővült a diákok informatikai tudása is. Látogatást tettek a gyerekek a Planetáriumban és a Csodák Palotájában, majd munkavacsorával zárták a napot, értékelték a látottakat, felidézték egyéni és közös élményeiket, beszámoltak otthoni kísérleteikről.

 

A projekt zárónapjára meghívott tanulóknak, szülőknek, vendégeknek a témanapok tevékenységéből összeállított kiállítás megtekintése, a prezentációk megtekintése, meghallgatása mellett különleges élményben, látványban volt részük. A számos érdekes kísérlet után a sötétedés beálltával 130 db nemzeti színű héliumos léggömbben elrejtett kívánság, üzenet szállt Somogyjád fölé.

 

A projekt elérte célját, a hetedikes diákok és a projektet megálmodó, megvalósító pedagógusok lelkesedésének köszönhetően számtalan „csodát” tapasztalhattak meg a zárónapon megjelentek is.

Tuesday the 5th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates