Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 144. szám 2015 / 4 július-szeptember

2015-09-28

Falunap 2015

Gondos előkészítés előzte meg a 2015. évi falunapot. A szervezők igyekeztek minden korosztály igényeit kielégíteni. A délután polgármesterasszony köszöntőjével indult, majd a színpadi programoké volt a főszerep. Közben a konyhán és a főzőcsapatok kondérjában javában rotyogott a sok finomság. A kulturális műsorok sorát a helyi művészeti iskola nyitotta. Bemutatkoztak a zongora tanszak tanulói, a harangjátékosok, a citerások és a néptáncosok is. Fontosnak tartjuk, hogy a környező településekkel ápoljuk kulturális kapcsolatainkat. Meghívásunknak örömmel tettek eleget az osztopáni, várdai, kisgyaláni nyugdíjasok, a somodori és nagyberki hagyományőrzők, a mernyei óvoda dolgozói. Tapsolhattunk Forgács Petra zumbacsoportjának, az orci Hajdina Egyesületnek. Igazi bulihangulatot varázsolt a sátorba Kiss Dániel műsora. Ismerősként üdvözölhettük a színpadon a Roppantós Táncegyüttest, Meggyes Csabát és a Heart and Soul zenekart.

 

A kísérőprogramok is sokszínűek voltak. Polgármester asszony – szokásához híven - többször cukoresőt zúdított a gyerekekre, akik kifogyhatatlan energiáról tettek tanúbizonyság az ugrálóvárban és a trambulinon. Szépen fogyott a lufi is, alig győzték hajtogatni. Természetesen a futball sem maradt el. A pálya a drukkerektől volt hangos. A gyerekekre gondolva hívták meg a szervezők a kaposvári Kutyaplacc kutyaiskola tagjait, akik látványos kutyás bemutatóval szórakoztatták a szép számú érdeklődőt. Tartottak engedelmességi bemutatót, sőt az izgalom fokozása érdekében még fegyvereket is bevetettek. A nap végére a díjak is gazdára találtak: jutalmat kaptak a „Gondozott-virágos porta” tulajdonosok, a kiváló punyasütők, a fotópályázat és a gyermekrajzpályázat nyertesei is. A fotókból és a roma mesék alapján készült rajzokból a nap folyamán kiállítás nyílt. Az alkotások az itt élő kicsik és nagyok tehetségét bizonyították. A nyerteseknek gratulálunk. (A Jád Tv. adásában mindenki megtekintheti őket.) A vidám falunapi társaság nagy örömére - hosszú kihagyás után - ismét tűzijátéknak tapsolhattunk a pályán. A színes látványosság sok érdeklődőt vonzott. Az éjfélig tartó utcabálon a somogyvári Vaklárma zenekar szolgáltatta a zenét. Bizony, még éjfélkor is alig volt hely a rögtönzött „táncparketten”, annyi táncos lábú ropta a sátorban.


Sokan és sokat dolgoztak a rendezvény megvalósításáért, sikeréért, azért, hogy gondtalanul szórakozhassunk ezen a napon. Ez úton is köszönjük önzetlen segítségüket.

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates