Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 145. szám 2015 /5. október-december

2015-12-16

Sporthírek

A 2015/16 évi bajnokság őszi idénye befejeződött. A bajnokságban a felnőtt csapat mellett utánpótlás csapatokat működtettünk 7-9-11-13-19 éves korosztályban. Nagy szerencsénknek mondhatjuk, hogy a korábbiakhoz viszonyítva az utánpótlás csapatok működtetése pozitív irányba indult el, amely köszönhető a gyermekek aktív szülői hátterének, valamint az iskolai testnevelőnek, aki önzetlenül segítségünkre van a programban, így a csapatok létszáma is egyre inkább növekszik. Pl. Óvodás korú játékosból 6 fő igazolt sportolóval rendelkezünk.

 

Az U19 korosztályos ifjúság csapat szereplése ez évben felülmúlta a várakozást, hiszen a jelenlegi állapot szerint a dobogón helyezkedik el, ami szép eredménynek mondható. Fő feladatként kell kezelnünk a fiatalok megtartását, és beépítését a felnőtt keretbe.

 

A felnőtt csapat sajnos ez évben elég szerénynek mondható, amelynek elsődleges oka az, hogy az ősz folyamán 4 meghatározó játékosunk eligazolt, és 2 fő tanulmányai és munkája miatt elköltözött. Pótlásukra az új igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, valamint az ifiből felhozott játékosok is egyelőre kevésnek bizonyultak. A tavaszi folytatásra mindenképp 3-4 meghatározó játékos megkeresése lesz indokolt ahhoz, hogy feljebb léphessünk a tabellán. Jelenleg a csapat a 10. helyen várja a tavaszi folytatást. A szerény helyezés ellenére elmondhatjuk, hogy a csapaton belüli morál kitűnő, és a közelmúltban sikerült egy kulturált, intelligens közösséget kialakítanunk.

 

Az infrastruktúra és a felszerelések tekintetében más egyesületekhez viszonyítva előkelő helyen állunk. Sportlétesítményünk, felszereléseink a mai kívánalmaknak megfelelőek, jó minőségűek.

 

A jelentős csapatlétszám-növekedés hatására az öltözőink mára már kicsinek bizonyultak.  Az öltöző átalakítására TAO pályázati forrást vettünk igénybe, amelyhez az önkormányzat önerővel besegített.  Az öltözők, fürdők bővítése, korszerűsítése, és a teljes gépészeti munkák elkészültek, és a tavasztól egy új, modern létesítményt vehetnek igénybe sportolóink.

 

A Szabadidőklub által működtetett kosárlabda csapat részéről ebben a bajnoki idényben soha nem tapasztalt eredményekről számolhatunk be. A csapat az eddigi 6 mérkőzéséből mind a hatot megnyerte, és jelenleg a tabella élén áll. Készül a január 9-én 15 órakor sorra kerülő, örök rivális, többszörös bajnok Tüskevár elleni összecsapásra, amely az egyik fő meghatározó momentum lehet a folytatásra.

 

Ezúton köszönjük meg a helyi önkormányzatnak az egész évi mindennemű segítségét, amely közösségünk pozitív helyzetét, és csapataink előrelépését szolgálta. Szintén köszönetet mondunk a Baráti Körnek és szurkolóinknak, akik a némelykori eredménytelenség ellenére is csapataink mellett álltak, és támogattak bennünket. Külön megköszönjük a Gelencsér Diszkont évek óta történő reprezentációs támogatását, és természetesen, de nem utolsó sorban őszinte köszönetet mondunk a program közvetlen résztvevőinek: játékosoknak, vezetőknek, rendezőknek, szertárosnak, jegyszedőknek is, akik szintén fő részesei a zavartalan működésünknek, és Somogyjád sportéletének.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag, békés, boldog új évet kívánunk!


Szabadidő SE – Somogyjád   Edzett Ifjúságért, Szabadidőklub – Somogyjád                             Ress Antal

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates