Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

Somogyjád egészségügyi és szolgáltató központ uniós támogatásból

A Kaposvár-Fonyód országos közút mellett, az Egészségházzal szemben, a volt termelőszövetkezeti iroda épületből meglévő épületrészek átépítésével, felújításával és 92 m2 bővítéssel, valamint a működéshez szükséges eszközök, gépek, berendezési tárgyak megvásárlásával a  2011. január 3-án megkezdte működését a Somogyjádi Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központ.

A központban családsegítő szolgálat, házi segítségnyújtás, étkezés és időskorúak nappali ellátása, fogorvosi és iskola-egészségügyi alapellátás, valamint a gyermekjóléti szolgálat és családi napközi ellátások kerülnek biztosításra a társult területek lakossága számára.

A szolgáltatások elindításával Alsóbogát, Bodrog, Edde, Juta, Mezőcsokonya, Osztopán, Somogysárd, Újvárfalva, Várda lakosságának is lehetővé válik ezen szolgáltatások igénybevétele.

A központ az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség DDOP-2008-3.1.3/AA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a közel 144 millió Ft összköltségű fejlesztést 129.401.413,-Ft támogatásba részesítette. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A szolgáltató központról a www.szigetcentrum.hu oldalról tájékozódhatnak.


Külső hivatkozás: www.szigetcentrum.hu

Tuesday the 28th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates