Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

Somogyjádon a sportegyesület 1935 óta létezik. A többszöri átalakulás után, legutóbb 1993-ban Szabadidő Sportegyesület néven jegyezték be civil szervezetként. Három szakosztálya van, a labdarúgó, a lovas és a lövész. A sportlétesítmények jelentős fejlődésen estek át az utóbbi években. Az egykori "vásártéri" futballpályát 2003-2004-ben teljesen felújítottuk. A játékteret újrafüvesítettük és öntözőberendezéssel láttuk el. A nézők részére lelátókat emeltünk, az esti meccsek rendezéséhez pedig korszerű világítást szereltünk föl.

Az 1960-as évekbeli sportöltöző helyére 1998-ban újat építettünk, melynek tetőterében egy klubhelyiséget nyitottunk a fiataloknak. E mögött fekszik az atlétikapálya, a hatsávos, százméteres futópályával, a füves kispályával, valamint a távolugró- és a magasugrópályával. Az általános iskola bővítésekor berendeztünk egy kondicionálótermet az erősödni kívánó falubeliek részére.

Sportcsarnok

2006. decembere óta Sportcsarnokkal is büszkélkedhetünk. Az intézményt a Somogyjádi  Sportcsarnok Nonprofit Kft üzemelteti. A 17 óráig tartó általános iskolai sportfoglalkozásokat követően az alábbi sportágak megyei illetve nemzeti bajnokságában szereplő csapataink edzenek, és versenyeznek a sportcsarnokban:

  • Női foci
  • Férfi foci
  • Férfi röplabda:
  • Kosárlabda

Az egyesületi edzéseken kívül jelenleg az alábbi sportolási lehetőségeket tudjuk biztosítani a lakosság részére, de természetesen minden igényt igyekszünk kielégíteni, illetve minden ötlet kivitelezésében örömmel segítünk, hisz a célunk, hogy a kiváló adottságokkal rendelkező létesítményt minél szélesebb körben használjuk:

  • Asztalitenisz
  • Lábtengo
  • Kondi
  • Gyógytorna
  • Karate
  • Kocogás, stb.

A sportolási lehetőségen kívül folyamatosan kiállítások (fotó, festmény, kézműves stb.) és községi rendezvények otthonául is szolgál a Sportcsarnok.


Labdarúgó szakosztály
Labdarúgó csapatunk az elmúlt években a megyei II. osztály meghatározó szereplőjévé vált. Korábban a körzeti bajnokságok hátsó régióiban szereplő szakosztály a 90-es évek végétől, először a körzeti I. osztály, majd a megyei III. osztály élcsapatává nőtte ki magát. 2003-ban aztán megvalósult az, amire vártunk, hiszen a somogyjádi csapat 27 év után ismét kivívta a megyei II. osztályban való indulás jogát. Stabil középcsapat lettünk, akik ellen senki nem mehetett biztosra. A sikercsapatban szereplő rutinos játékosaink kiöregedése után, a hirtelen és átgondolatlanul végrehajtott fiatalítás miatt, a 2007/2008-as idényt sajnos ismét a III. osztályban kezdte a társaság. Szerencsére ez az állapot csak átmeneti volt, hiszen a visszatérő régi labdarúgóink segítségével, hatalmas fölénnyel bajnokságot nyerve, egy év múlva már ismét a II. osztályban léphettünk pályára. Azóta a csapat folyamatosan fejlődik, erősödik, és egyre jobb, érettebb játékot nyújtva, évről-évre merészebb terveket szövöget. A nagy sikertől a 2010/2011-es bajnokságban már csak karnyújtásnyira voltunk, hiszen ezüstérmesként, csak egy balszerencsés osztályozó mérkőzésen csúsztunk le a megyei I. osztályról, ahol somogyjádi csapat még soha nem szerepelt. A 2011/2012-es bajnokságnak is dobogós célt kitűzve vágtunk neki. A bajnoki rajt jól sikerült a felnőtt és az ifjúsági csapat számára is, hiszen várakozáson felüli szereplésükkel sorra nyerik a mérkőzéseiket. A szakosztály vezetésének célja, hogy pár éven belül, egy helyi utánpótlás bázis kiépítése mellett, a felnőtt csapatunkkal a megyei élvonalba jussunk.

Lövészegylet
Somogyjádon fennmaradt a nagy múltra visszatekintő és sok változáson átment lövészsport. A szakosztály 2003-ban vette fel a Lövész Egylet nevet. A szervezeti és személyi változások után az egyesület pályája felfelé ível, és fontos támogatókat szerzett a működéséhez. A helyi versenyekre így több résztvevőt tudunk meghívni és értékesebb nyereményeket felajánlani. A díjakért három kategóriában - kispuska, pisztoly és légpuska - indulhatnak a céllövők. Az egyesület tagjai főként a helyi és a körzeti versenyeken szerepelnek, s emellett részt vesznek megyei szintű versenyeken is.

Lovas szakosztály
Klubunk a megye legkisebb szakosztálya, de hírneve Somogy határán túlra is eljutott. Fábics Boglárka, egyik eredményes lovasunk megyei ifjúsági bajnok lett és számos versenyen indulva sok szép helyezést ért el. Bízunk a sikeres folytatásban, bár lovasunknak idén már a felnőttek között kell bizonyítania. Szabó Orsolya már az országos kupákon is indul, amelyeken szintén eredményesen szerepel. Emellett a kétcsillagos Military kategóriában is előkelő helyeken végzett, s nemzetközi versenyre minősült. Ezek a szép sikerek tovább öregbítették a sportegyesület és Somogyjád hírnevét. Hasonlóan népszerűsíti településünket az évente megrendezett megyei díjugrató bajnokság, amelynek első fordulóját szintén a mi pályánkon rendezik meg.

Thursday the 20th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates