Akadálymentes logó

 

2006-06-09

Sport-majális

Ez évben április 29-én, szombaton rendeztük meg a hagyományos Somogyjádi Sport-majálist. A legfrissebbek a lövészek voltak, akik a somogyjádi lőtéren három kategóriában versenyeztek. A mintegy harmincfős mezőnyben a férfiak mellett női versenyzők is részt vettek. Kár, hogy a nők között kevés volt a jádi, és a vidékiek vitték el a rangos díjakat.
Somogyjádi vonatkozású eredmények:

puska:
I. Nagy László,
II. Bíró Zoltán

légpuska:
II. Laczkó-Pap Béla,
III. Nagy László,
IV. Györék Tibor

ifjúsági légpuska kategória:
III. Csajághy Péter

pisztoly:
II. Nagy László,
III. Balikó Zoltán

Közben a faluban a Gyócsi-Kovács duó zenés hívogatója hirdette a rendezvényt.

Délben a polgármester asszony megnyitójával kezdetét vette a programsorozat, majd a Szabadidőklub NB II-es női csapatának bemutatkozó edzőmérkőzését nézhették a szurkolók a focipályán. Az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály megmérethette magát a vetélkedőkön, sorversenyeken, erőpróbán. Így Szabó Imre ötlete is megvalósult, a rönkfűrészelő versennyel.

27 főzőcsapat szorgoskodott a sátrak alatt, ki kényelmesen gázzal, ki hagyományosan fával fűtött. Készültek a finom ételek, hogy aztán senki ne maradjon vacsora nélkül. Persze a közös kondér is működött.
A kispályás labdarúgó tornára öt csapat nevezett, és kitartó küzdelemmel, esővel, sárral küszködve az Öregfiúk csapat vihette el a kupát. Második az „Agykárosultak” csapata lett, míg a bronzérmet a Serdülők csapata tagjai nyakába akasztották.
16 órától az Illyés teraszon Erdős Kornél és együttese szórakoztatta a közönséget.
Sajnos az időjárás miatt a további programokat törölni kellett, és az utcabál iránt érdeklődők is csak az ebédlőben táncolhattak. Sajnos csak kevesen tartottak ki, de akik ott maradtak, biztosan nem bánták meg.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Schiberna Iván

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates