Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 94. szám /2006/5. július-augusztus

2006-08-31

Közmunkaprogram a parlagfű irtására

Ismét sikerült folytatnunk Somogyjádon a közmunkaprogramot, jelenleg 11 fő napi 8 órás foglalkoztatással. A program fő célja a parlagfű-mentesítés, a parlagfűvel fertőzött területek tisztítása. A program során lehetőséget kaptunk munkaruha és védőeszköz beszer-zésére, valamint eszközbeszerzésre is. A program szeptember 30-ig tart.
Az önkormányzat más támogatási formákat is igénybe vesz foglalkoztatásra. A köz-hasznú dolgozók száma 5 fő, közcélú 6 fő, HEFOP támogatással 4 főt, 45 év felettiek tá-mogatásával 2 főt foglalkoztatunk. Ezekkel a programokkal kiegészülve válhatott a község-ben a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat
A közmunkaprogramhoz kapcsolódóan parlagfű mentesítési akciónapot szerveztünk augusztus 11-én. Az akciónap az önkormányzat szervezésével, az intézmények és civil szer-vezetek bevonásával történt. Részt vettek a körjegyzőség, az Alapszolgáltatási Központ és az általános iskola dolgozói, a Móra Ferenc Gyermekotthon dolgozói és lakói, a nyugdíjas és ifjúsági egyesület tagjai, és természetesen a közmunkaprogramban foglalkoz-tatott dolgozók.
Köszönjük a munkákban való részvételt, hiszen sokan szenvednek a parlagfű és egyéb gyom okozta allergiás megbetegedésektől.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Thursday the 5th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates