Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 96. szám /2006/7. október-november

2006-11-08

Közérdekű tájékoztatók, felhívások

Liszt és száraztészta adomány:

A képviselő-testület EU intervenciós gabonából származó pályázati alap támogatásával liszt- és száraztészta adományban részesítette a szociálisan rászoruló családokat az alábbiak szerint:
- 70 éven felül somogyjádi állandó lakosok,
- 3 vagy több gyermekes családok,
- gyermeküket egyedül nevelők
- rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak
- lakásfenntartási támogatásban részesülők
- rendszeres szociális segélyben részesülők
- közhasznú foglalkoztatottak
- közcélú dolgozók
- közmunkaprogramban dolgozók.
A családokat 5-10 kg liszttel és 3 kg száraztésztával, a három vagy több gyermeket nevelő családokat 6 kg tésztával tudtuk támogatni.


BURSA HUNGARICA pályázat:

Az önkormányzat a 2000/2001-es tanévben elindított BURSA HUNGARICA felsőoktatási ösztöndíj pályázatban a kezdetektől részt vesz. A 2007. évi pályázat anyag megismerése után továbbra is részvételét biztosította. A BURSA HUNGARICA ösztöndíj egy többszintű, differenciált támogatás rendszer, melynek fedezetéül a helyi önkormányzat, a megyei önkormányzat, és az Oktatási Minisztérium által nyújtott támogatás szolgál.
Idén is két típusra lehet pályázni: az államilag finanszírozott felsőoktatási intézményben nappali tagozaton folytatnak tanulmányokat, illetve akik idén érettségiznek, és várhatóan a következő tanévben kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. Az ösztöndíj mértékét a szociális rászorultság alapján differenciáltan határozzák meg, - a tanulmányi eredménytől függetlenül.
A pályázatot az Alapszolgáltatási Központ családgondozóinál lehet benyújtani, benyújtási határidő november 2. A képviselő-testület november 30-ig rangsorolja, bírálja el a benyújtott pályázatokat.
A testület célja a pályázattal, hogy anyagiakkal is segítse a somogyjádi fiatalok felsőfokú tanulmányait, bízva abban, hogy a fiatalok Somogyjád közéletében aktívabban részt vesznek, fejlődéséhez hozzájárulnak.


FIGYELEM!

Figyelemmel a tiszta Somogyjádért!
Szeretnénk, ha a továbbiakban is tiszta, ápolt, gondozott környezet tárulna naponta elénk. Ezért szeretnénk felhívni helyi rendeleteink betartására a figyelmet.
A családi ház körüli avar, növényhulladék, gallyak égetését hétköznap végezzék. A helyi rendelet tiltja szombat-vasárnapi égetést, kérjük legyenek tekintettel a jó szomszédi kapcsolatra (vannak, akik csak hétvégén tudnak ruhát mosni).

Továbbá kérjük a tehergépkocsikkal és mezőgazdasági nagy gépekkel közlekedőket, hogy a sárfelhordás után tisztítsák meg az utakat a balesetek megelőzése és a köztisztaság érdekében.

Már most kérjük az ingatlantulajdonosokat a rossz idő közeledtével, hogy lakóházuk előtti járda tisztán tartásáról és síkosság mentesítéséről szükség szerint gondoskodjanak.

Az eb tulajdonosok figyelmét ismét fel kell hívnunk, hogy kutyáikat tartsák a portáikon, és ne engedjék az utcákra, közterületekre. Szeretnénk, ha felhívásunknak eleget tennének, hogy ne kelljen szigorúbb eszközökhöz folyamodni.

Szíves megértésüket és közreműködésüket előre is megköszönjük!

Somogyjád polgármestere és c. főjegyzője


"Gálajáró" nyugdíjasaink:

A Somogyjádi Nyugdíjas Egyesület tagjai szeptember 30-án a kaposvári városi sportcsarnokban a megyei nyugdíjas gála rendezvényén szerepeltek. Nagy sikert arattak "társastáncukkal", ahol a hölgyek partnerei "bábférfiak" voltak. Vastapssal fogadta és köszönték meg a résztvevők a különleges produkciót.

Külön öröm számunkra, hogy nem csak a sportcsarnoki gálán, hanem a Balatonfenyvesen rendezendő záró idősek napi gálára is meghívták a Nyugdíjas Egyesület táncosait.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Monday the 28th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates