Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 96. szám /2006/7. október-november

2006-11-08

Októberi események

2006. október 23. Nemzeti ünnepünkön községünkben is jelentős rendezvényeket tartottunk.


Lövészverseny:

Már fél kilenckor a somogyjádi lőtéren gyülekeztek helyiek és vidékiek, hogy részt vegyenek a forradalom 50. évfordulója tiszteletére rendezett évadzáró lövészversenyen. Az ünnephez méltó környezet fogadta a nevezőket, ragyogó napsütés, és az őzpörkölt illata is fokozta a kedvet. Szentpáli Zoltán lövészegylet elnök köszöntötte a szépszámú megjelentet, majd Koppány Árpád, Horváth Lajos és ifj. Androsics Lajos lövészetvezetők irányításával megkezdődtek a versenyek. Véletlenszerű, de szívet melengető egybeeséssel pontosan 56 induló mérte össze ügyességét a kategóriákban: kispuska, pisztoly, légpuska férfi és női, valamint légpuska ifjúsági.

Somogyjádi vonatkozású eredmények: puska női: II. Komáromi Istvánné, III. Bögös Eszter, puska férfi: II. Nagy László, III. Bögös László, pisztoly férfi, II. Kovács Lajos, III. Bögös László, pisztoly női: II. Komáromi Istvánné, III. Bögös Eszter. Légpuska női: I. Bögös Eszter, III. Komáromi Istvánné. Légpuska férfi: I. Budai István, III. Sier Attila. Légpuska ifjúsági: I. Szentpáli Mihály, II. Csajághy Péter, III. Szabó Norbert.
A díjakat, okleveleket, érmeket Tokaji Lajos alpolgármester adta át, megköszönve a Somogyjádi Lövész Egylet szervezőmunkáját, és külön megköszönve a helyi vállalkozók, vállalkozások szponzorálását. Gratulálunk!


Faültetés:

Folytatódott a hagyomány, immár harmadik alkalommal ismét faültetésre került sor a somogyjádi állandó lakosként megszületett gyerekek tiszteletére, születésük emlékére. Köztudott, hogy 2000-ben az ifjúsági parkban, majd 2004-ben a művelődési ház melletti Emlékparkban ültettek a szülők emlékfákat. E jeles napon új helyen, az Egészségház mögött az egykori vasútállomás helyén 31 kisgyermeknek állítottak egy-egy díszfát szüleik. A picik 2004. október és 2006. október 18. között születtek. Ezzel már harmadik liget, park építése kezdődött el.

A családok "szeme fényének" és szüleiknek Lőrinczné Kiss Ilona polgármester asszony minden szépet és jót kívánt, egészséget, boldogságot, és nőjenek nagyra, mint ahogy a fák is megnőnek. Kérte, hogy ahogy a fák is itt eresztenek gyökeret, ők is maradjanak mindig somogyjádiak.


Emlékműsor és koszorúzás:

A 50.éves évforduló fénypontja az esti emlékünnepség lett. A művelődési házat megtöltő közönséget Lőrinczné Kiss Ilona polgármester asszony köszöntötte, és méltatta az ünnep jelentőségét.

A jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Decsi Jánosné által összeállított zenés irodalmi összeállítást, mely mint mondta: minden szónál szebben varázsolta elő a forradalom hangulatát.
És valóban, az általános iskolás tanulók érzelmekre ható, szívszorító, felemelő érzéseket keltő előadása igazi ünnepi hangulatot teremtett. Az üzenet mindenkihez szólt: Legyen békesség, nyugalom, egyetértés, közös munka. A több mint félórás előadás után méltán zúgott a taps.
Az ünnepi megemlékezés második részében a kopjafánál koszorút helyeztek az önkormányzat, intézmények, civil szervezetek képviselői.


Idősek köszöntése:

Október országszerte az idősek hónapja. Már hagyomány, hogy Somogyjádon is kellő tisztelettel köszöntjük a 60 éven felüli jádi polgárokat. Az idei évben köszöntésekre, rendezvényekre több alkalommal került sor. A sorozat az idősek otthonánál kezdődött, az Alapszolgáltatási Központ szervezésében az idősek otthona lakói és az osztopáni nyugdíjas egyesület tagjai találkoztak.

Aztán következett október 20-án a művelődési házban a községi rendezvény, ahol a polgármester asszony köszöntése után ünnepi műsort adtak az óvodások, az iskolások. A szíves vendéglátást a nyugdíjas egyesület tagjai bábos-táncos előadásukkal köszönték meg. Az est hangulatának fokozásához a pörkölt és a finom bor, nótaszó is hozzájárult. Az esten köszönték meg Egri Bálintné és Egri Bálint több évtizedes idősek klubjában végzett szervező, irányító munkáját.


A hónap zárásaként az idősek napközi otthonában kerül sor találkozóra.

Monday the 28th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates