Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 97. szám /2006/8. november-december

2007-01-15

SPORT

Női NB-II. labdarúgó bajnokság
Most már hivatalosan is sporttörténelem szeptember másodika, amikor az első Somogy megyei női nagypályás NB-II-es labdarúgó csapat bajnoki mérkőzésen pályára lépett Somogyjádon. Az izgalmakat tetézte, hogy az ellenfél a korábbiakból jól ismert NB-I- re pályázó Szuperinfó–Veszprém csapata látogatott Somogyjádra. Az első játékrészben valóban látszott a két csapat közti különbség, vagy inkább a hazaiak részéről a megilletődöttség, de a folytatásban egyre inkább vérszemet kapott csapatunk, és egyenrangú ellenfélnek bizonyult a bajnok esélyesnek. A fegyelmezett és tervszerű edzések látványosan bizonyították, hogy ennek a csapatnak van keresni valója az NB-II mezőnyében Első győzelmünket a negyedik forduló hozta meg, amikor itthon 2-0-ra legyőztük a Fészek-Győr csapatát. Majd nagyszerű mérkőzésen a PVSK otthonában, az utolsó percekben adtuk oda a három pontot. A folytatás további sikereket hozott oda -vissza 1-0- ás győzelmet, arattunk a Nagykutas csapata ellen, és döntetlennel zárult a Bonyhád elleni összecsapás. Mint minden csapat életében van egy, úgynevezett.„beleszaladás a zakóba,” ezt mi sem hagytuk ki, Veszprémben kaptuk meg uniós színtű környezetben, műfüves stadionban (8-0). Örömteli tény, hogy a csapatnak továbbra is megmaradt a tartása, és Győrből is elhoztuk a három pontot, nagyszerű mérkőzéssel.
Értékelve első félévünket megállapíthatjuk, hogy az első Somogy megyei női csapat első félidejében nagyszerűen helyt állt a magyar NB-II-es bajnokságban, és további sikerekre lehet kilátás a jövőben, amennyiben ehhez a megfelelő feltételek-kel rendelkezünk.
Ezúton köszönjük meg a segítséget azoknak, akik, folyamatosan mellettünk álltak, bátorították a csapatot, e nem kis feladat nagyszerű leküzdésében. Győzelmeinket ajánljuk vezető társamnak, szurkolóinknak, rendezőinknek, és mindenkinek, aki a legkisebb mértékben is jelen volt közösségünk életében, vagy egy-egy mérkőzésünkön. Ugyancsak őszintén megköszönjük szponzoraink és a helyi támogatóink segítségét, amellyel nagyban hozzájárultak csapatunk sikereihez. Nem utolsósorban tisztelettel megköszönjük az Önkormányzatnak is, hogy lehetőséget kaptunk a csapat szerepeltetéséhez, amely nélkül a közös célunk elérhetetlen lenne!
A női NB-II. teljes őszi végeredménye:
1. Szuperinfó SE Veszprém,
2. Hegyvidék Budapest,
3. Gyulai Amazonok,
4. Pécsi MFC,
5. Pécsi VSK,
6. Nagykutas NFC,
7. Olimpia FC.Budapest,
8. FC. VATI Sopron,
9. Somogyjád SZKKSE,
10. Völgység Bonyhád,
11. Szeged AK,
12. Pálhalma SE,
13. Kölyök SC. Nyíregyháza,
14. Fészek Győr – Kunsziget,
15. Csepel FC. Budapest.

Boldog Karácsonyt és Új évet kívánunk:
SOMOGYJÁD SZKKSE, Ress Antal


Nehéz helyzetben a labdarúgó csapat
Véget ért a 2006/2007. évi megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idénye. Sajnos ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Felnőtt csapatunk az utóbbi évek leggyengébb teljesítményét nyújtva, óriási csalódást okozva jelenleg kieső helyen áll. Ebben a sikertelenségben több tényező is közrejátszott. Rutinos, meghatározó játékosok távoztak a nyáron, illetve súlyos sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, illetve néhány labdarúgónk hozzáállása okozta ezt a szereplést és elmondható az is, hogy a szerencse is elpártolt mellőlünk. Sajnos a felsoroltakon kívül számos belső probléma is jellemezte az elmúlt időszakot, melyet önkritikusan megvallva elég későn próbáltunk kezelni és ebből kifolyólag nem is sikerült ez. Az utóbbi néhány hónapban a szakosztály vezetése többször ülésezett és a január közepéig még fog is, megoldást keresve a kialakult helyzetre. A bajnokság fele még vissza van. Továbbra is célunk a megyei II. osztály megtartása, ami nagyon nehéznek ígérkezik, de nem lehetetlen. Ehhez egy jó téli felkészülésre és szemléletbeli változásra mindenképpen szükség lesz, hiszen ez csak akkor elérhető, ha a pályára lépő labdarúgóink egy igazi közösséget, csapatot alkotnak, ami az őszi idényre nem volt elmondható. Az már biztosnak látszik, hogy a játékoskeretben változások várhatók de, hogy milyen mértékben és mely játékosokat érint ez, arról még korai lenne beszélni. A tavaszi szezon kezdete előtt azonban valamennyi változásról tájékoztatni kívánjuk szurkolóinkat.
Az ifjúsági csapat szereplésével összességében elégedettek lehetünk. Ők jelenleg közvetlenül az élmezőny mögött, mindössze pár ponttal leszakadva, a jónak mondható 6. helyen állnak. Ez akár jobb is lehetett volna, de fiataljainkat is elkerülte a szerencse, hiszen több mérkőzésüket is csak az utolsó pillanatokban, balszerencsés körülményék közt veszítették el. A bajnokság végére jó lenne legalább ezt a helyezést megtartani ahhoz, hogy egy eredményes bajnoki szereplést tudhassanak maguk mögött.
Az ifi keretében komolyabb változások nem várhatók a tavaszi idény kezdetére, de a felnőttekhez hasonlóan tőlük is sokkal nagyobb alázat lenne elvárható.
A labdarúgó szakosztályunkat a többi csapathoz képest az idei évben is egy szűkös, szerényebb gazdálkodás jellemezte. Egyedüli támogatónk továbbra is az önkormányzat, melynek támogatását ezúton is köszönjük.
Egy eredményesebb jövő évi szereplés reményében, valamennyi kedves szurkolónknak kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk.

Tokaji Lajos SE elnök, Birkás Béla szakosztályvezető

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Tokaji Lajos, Ress Antal és Birkás Béla

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates