Akadálymentes logó

 

XV. évfolyam 97. szám /2006/8. november-december

2007-01-12

Közhírré tétetik ...

- Ádventi kiállítás

A közelgő ünnepek alkalmából egyházi témájú tárgyakat, alkotásokat állítottak ki a helytörténeti kiállítóhelyen. A díszes miseruhák, nagyméretű szentképek látványa mellett ifj. Jancsekity János osztopáni fafaragó témába illő munkáit csodálhatják meg a látogatók. A kiállítások minden nap megtekinthetők január 10-ig. (Időpont egyeztetés: Tokaji Lajossal.)

A figyelmet érdemlő kiállításunkról a Somogyi Hírlap is képes hírt adott. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy többen kifogásolták, hogy miért nem jelenik meg Somogyjád több alkalommal a megyei lapban. A polgármester és a testület véleménye, - szemben több község vezetőivel - hogy elsősorban a Jádi Újságban kívánjuk tájékoztatni a somogyjádiakat. Ami megszokott, természetes esemény (Mikulás, karácsonyi rendezvények, támogatások, stb.), azt külön nem publikáljuk a megyei lap rövid hírei között. Természetesen a jelentős eseményekkor hívjuk a sajtót (tornacsarnok átadás december 22., megyenap január 5.).

- Szabó Orsolya külföldi lovas sikerei

A 2006-os versenyidény kicsit későn kezdődött Szabó Orsolyának, a somogyjádi Szabadidő SE lovas szakosztálya versenyzőjének, államvizsga kötelezettsége miatt

Az idei év célkitűzése a nemzetközi mezőnyben való tisztes helytállás volt, így a határhoz közeli ausztriai versenyeken vett részt. Júniusban Laintalban Cognac nevű lovával, 1 terephibával a középmezőnyben végzett. Ez volt a ló élete első versenye. April Sunshine szintén a középmezőnyben végzett. A verseny nehézségére jellemző, hogy 32 indulóból 12-t kizártak.
Júliusban Aspangban Cognac első lett, úgy, hogy mind a három fázist megnyerte. 2 héttel később Feldbachban 7. helyezett, ahol német, cseh, olasz, osztrák és magyar lovasok vettek részt. A szeptemberi verseny Himbergben kissé balszerencsés volt, Cognac az ugróversenyen megsérült, így feladásra kényszerült. April Sunshine 7. helyen végzett. Itt 21 indulóból 10-en fejezték be a versenyt! Az idény végére Aspangban sikerült feltenni a koronát, ahol a két ló teljesen azonos ered-ménnyel a 4. és 5. helyen végzett.
Novemberben megkezdték a téli alapozó munkát Kaposváron és a téli fedeles versenysorozatban a versenyrutin kialakítása a cél. Az eddigi mérleg: a két ló 10 pályájából 7 hibátlan.
A jövő évi célkitűzés az osztrák licenc megszerzése, valamint az osztrák kezdő ló bajnokságban való jó eredmény.
Szabóné Dr. Papp Mária


- Új játszótér

A Berkenye utcai ifjúsági sorház második hatlakásos épületének minden lakása vevőre talált. Az ön kormányzat már előre gondoskodott arról is, hogy – kihasználva a pályázati lehetőséget – játszóteret építsen az új utcasor gyermekeinek. A megvalósításhoz 1 millió forint pályázati pénzt nyertünk a régi nevén Gyermek, Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium a - Közterületi játszóterek létesítésének és fejlesztésének támogatási keretéből.- Az elnyert 1 millió forint mellé ugyanennyit kellett saját részként biztosítani anyag és munka formájában. Reméljük, hogy az EU szabványoknak megfelelő játszótér a használók szerint is hasznos, és rendeltetésszerűen sokáig tudják használni.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Tokaji Lajos

Wednesday the 30th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates