Akadálymentes logó

 

XVI. évfolyam 98. szám /2007/1. január-február

2007-03-14

SPORT

A "TÉLI JÁDI SPORT" rendezvény-sorozatról:
Az új somogyjádi sportcsarnok lehetőséget adott arra, hogy "Téli jádi sport" elnevezésű szabadidős sportprogram sorozatot rendezzen a Szabadidőklub és a Sportegyesület. A program első jelentős eseménye a "szomszédok" elnevezésű teremlabdarúgó torna volt. Itt a Somogyjád környéki települések focit kedvelő sportolói szerepeltek: Alsóbogát, Bodrog, Edde, Osztopán, Várda és Somogyjád két csapata.
A szomszédvári rangadók esetenként tüzes összecsapásokat eredményeztek, amelyből végül a dobogó legfelső fokára a bodrogi csapat jutott, megelőzve a hazai Somogyjád-Nyugat csapatát, akit az eddei együttes követett.
Tovább pattogtak a labdák az esti jádi amatőr sportközösségek csapataival, akik asztalitenisz, foci, kosárlabda, sakk és tollaslabda sportágakban mérkőztek. Folyamatosan zengett a nézőtérről a biztatása az "Önkormányzat", az "Iskola", a "Sportcsarnok" és a "Sportszervezetek" elnevezésű csapatok szurkolói részéről. Az összetett versenyt végül a "sportszervezetek" csapata nyerte meg. A jó hangulatú vetélkedőt kötélhúzással fejezték be. Köszönjük a szervezők munkáját, akik a "sportos település" érdekében közreműködtek.
Búcsúzásként a családbarát sportest folytatását ígértük.

Ress Antal - Birkás Béla


A programsorozat következő nagyszabású rendezvénye a 30 csapat részvételével szervezett I. Jád kupa. A mérkőzéssorozat már pénteken kezdődött "A" csoport küzdelmeivel, ahol nem kis meglepetésre a hazai Somogyjád átalakított és megfiatalított csapata jutott a középdöntőbe. Szombaton további négy csoporttal folytatódtak az alapszakasz mérkőzései. A vasárnap megrendezett délelőtti mérkőzésekkel kialakult a középszakasz beosztása. Az így továbbjutott 12 csapatot 4 hármas csoportba osztották, melyekből a csoportgyőztesek jutottak az elődöntőbe. A középdöntőn a hazai csapat már nem tudta megismételni előző napi teljesítményét, a rutinos játékosokat felvonultató és I. helyen továbbjutó kaposvári teremfocistákkal szemben. Az elődöntők nagy csatákat hoztak, a kisdöntőben Somogyvár verte a "Balog Üvegest",- ezzel III. helyet szerezte meg. A döntőben a rendes játékidőben nem született gól, így büntetőkre került sor, ahol a szerencsésebbnek bizonyult Juta legyőzte a FIFA 2005-öt. Ezzel megszerezte az I. Jád kupát, és a győztesnek felajánlott sportmez garnitúrát.
A tornacsarnokban lebonyolított következő rendezvény az "Amazon kupa" volt. Öt somogyi és egy Tolna megyei csapat érkezett. A résztvevő női csapatok a regionális amatőr kispályás bajnokságban szerepelnek, kivéve az újonc Balatonfenyves csapatát. A torna végeredménye: I. Somogyjád SZKKSE "B" csapat, II. Dombóvár, III. Somogyjád SZKKSE "A" csapat, IV. Marcali VSE, V. Kaposújlak SC, VI. Balatonfenyves. A torna gólkirálynője Balogh Zsuzsanna Somogyjád SZKKSE "B" csapatában. Gratulálunk!


A TÉLI JÁDI SPORT ötödik nagy rendezvényére 12 női csapat érkezett az ország minden részéből, akik az NB I és NB II. nagypályás, illetve megyei kispályás bajnokságban szerepelnek. Az "A" csoportot Somogyjád veretlenül nyerte, megelőzve a szintén továbbjutó Bonyhádot. A "B" csoport mérkőzései nagy meglepetéssel indultak, ugyanis a későbbi győztes Győri ETO vereséggel kezdett Zalaszentgrót ellen, majd a pécsi MFC legyőzésével sikerült a továbbjutás. A "C" csoportban az NB-II-es Nagykutas és a futsal NBI-es miskolci Vénusz magabiztosan lépett tovább. A középdöntőben Somogyjád balszerencsés vereséget szenvedett a Győrtől, aki Nagykutast is legyőzte. A csoport utolsó összecsapásán Nagykutasnak egy büntetőpárbajt követően sikerült, hogy a harmadik helyért játsszon. A másik csoportban Bonyhád nyert Miskolc és Zalaszentgrót előtt. A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen büntetőpárbaj volt, így Miskolc lett a bronzérmes. A döntő gólnélküli döntetlent hozott, így ismét a kapusokon volt a sor. A büntetőrúgást, és ezzel a Somogy kupát Győr nyerte. A hazai csapat a legjobb mezőnyjátékos díjával vigasztalódott, amit Gönczi Natália vehetett át.
A téli rendezvénysorozat zárásaként került sor a tornacsarnokban a megyei asztalitenisz versenyre. Somogy minden részéből összesen 34 versenyző érkezett, köztük 8 fő somogyjádi. Három kategóriában, - ifjúsági, női és férfi - mérkőztek a versenyzők, és végül szinte minden oklevelet és érmet a Balatonszárszói csapat tagjai söpörtek be. A legeredményesebb jádi versenyző Szabó Rajmund volt, aki ifi kategóriában IV. helyezést ért el.

Tokaji Lajos


Röplabda:
Nem csak foci van a világon!... Mondhatjuk, ugyanis az új sportcsarnok a röplabdásoknak is helyet és nevet adott. A hagyományos 48. Kovács Rezső emléktornát, amit a Táncsics Gimnáziumban rendeztek, Somogyjád csapata nyerte. A megyei I. osztályban szereplő csapat további szereplését is figyelemmel kísérjük, és a következő számunkban bemutatjuk a csapat összetételét.


Lövészet:
A Somogyjádi Lövész Egyletnél érdeklődtünk a hagyományos márciusi lövészverseny iránt. Szentpáli Zoltán elnök elmondta, hogy a puskák nyomáspróbája folyamatban van, és e technikai okok miatt a szezonnyitó versenyt későbbi időpontban, várhatóan áprilisban rendezik.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Tokaji Lajos, Ress Antal, Birkás Béla

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates