Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVI. évfolyam 101. szám 2007/4. szeptember-október

2007-10-08

SPORT - Labdarúgás

Augusztusban megkezdődnek a 2007/2008. évi labdarúgó bajnokságok őszi küzdelemsorozatai. Sajnos felnőtt férfi csapatunknak négyévi sikeres szereplést követően, Somogyjád hírnevéhez méltatlan szezon után búcsúznia kellett a megyei II. osztálytól. A tavasz elején megindult egy drasztikus fiatalítási folyamat, melyhez sok reményt fűztünk, de sajnos sok más egyesülethez hasonlóan nekünk is tudomásul kellett vennünk, hogy ezt így nem lehet végigvinni. Az eredmények nem jöttek, kudarc viszont annál több. A szurkolóink elfordultak a csapattól és hozzáállásbeli, mentális problémák is jelentkeztek játékosainknál, valamint többekre munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudtunk olyan mértékben számítani, ahogy az egy komoly célokért küzdő csapat felkészülésénél elvárható lett volna.
Ezek figyelembevételével, az átigazolási időszak lejárta előtt néhány nappal, a szakosztály vezetése a csapat megerősítése és edzőváltás mellett döntött. Egyetlen egy játékost sem küldtünk el, de ennek ellenére többen bejelentették távozási szándékukat. Nem kívánt Somogyjádon futballozni a jövőben Szilasi László, Vejki Zsolt, Rábel Imre, Kudomrák Miklós, Varga György, Fetter György, Buzsáki Gábor és Bogdán Zoltán. He-lyettük visszatért a korábban is nálunk játszó Szabó Gábor, Rébay Tamás, Hortobágyi Zsolt, Beles Róbert, Szabó Tibor, valamint érkezett még Hortobágyi Zoltán, Itvás Gábor és Jáger Balázs. Továbbra is a csapatunk tagja maradt Szaka Lajos, Szabó Attila, Benedek Zoltán, Balatoni Dávid, Biró Zoltán, Tringer Attila, Varga Jácint, Németh Gábor, Óvári Krisztián, Bőzsöny Zsolt. A csapat edzéseit játékosedzőként Szabó Gábor vezeti.
A szezon jól indult, hiszen a Magyar Kupából magabiztos játékkal vertük ki a magasabb osztályban játszó Balatonszentgyörgyöt, a bajnokságban pedig fölényes győzelmeket arattunk a Somogybabod, a Patalom és a Gamás csapatai ellen. Az igazi megmérettetésre a 3. fordulóban került sor, ahol is a feljutásért vívott harcban, a legnagyobb ellenfelünknek ígérkező Kaposfüred otthonából sikerült győztesen hazatérnünk. Sajnos az egyetlen, de nagyon fájó vereségünket falunapkor, hazai pályán szenvedtük el, amikor is nagyon rossz teljesítménnyel rukkoltunk elő, a nálunk sokkal gyengébb játékerőt képviselő és a szerencsével sem hadilábon álló Somogyaszaló ellen. Ezen vereség ellenére, csapatunk jelenleg is az első helyen áll, mégpedig úgy, hogy közben helyi fiataljaink folyamatosan játéklehetőséghez jutva sokat tanulhatnak az idősebb, képzettebb társaiktól, ami fejlődésük és a somogyjádi foci jövőjének biztosítéka lehet.
Ifjúsági csapatunknál is edzőváltás történt, de a játékosállomány 90%-ban együtt maradt. Náluk a cél eredetileg, a dobogó egyik fokának megszerzése volt, amit aztán a sikeres kezdést követően a bajnokság megnyerésére módosítottunk. A felnőttekhez hasonlóan az ifi is az első helyen áll, annyi különbséggel, hogy ők eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Ennek megtartásához az szükséges, hogy a fiataljaink kivétel nélkül eljöjjenek és komolyan vegyék mérkőzéseiket, valamint az elmúlt hetek példátlan sérüléshulláma végre elkerülje csapatunkat.
Női csapatunk is megkezdte a bajnoki szereplést. Sajnos eredményesség tekintetében eddig sok jóról nem tudunk beszámolni. Ennek oka, hogy az idei bajnokság a tavalyinál sokkal erősebbnek ígérkezik, hiszen az MLSZ döntése értelmében az NB II küzdelmei egy 16 csapatos csoportban kerülnek megrendezésre és a sorsolásunk is nagyon nehéz. Szinte az összes, tőlünk jóval nagyobb játékerőt képviselő, nagy múltú ellenfelünkkel a bajnokság első felében kell megmérkőznünk, akik ellen a célunk csak a tisztes helytállás lehet. Célkitűzésként a 10. hely megszerzését tűztük ki, hiszen a 11-16. helyezettek már kiesnek a jövőre induló NB III-as bajnokságba. A mezőny ismeretében a bennmaradás óriási bravúr lenne, de nem elképzelhetetlen. Az edzéseket a fiúkhoz hasonlóan Szabó Gábor irányítja. Az idei évben terveink közt szerepel néhány fiatalabb játékos felnőtt csapatba építése, valamint újdonság lesz az U-15-ös csapat versenyeztetése is.
Az új szezon egyik kiemelten fontos feladatának a szurkolóink visszahódítását tekintjük. Tisztában vagyunk vele, hogy ez elsősorban a csapataink játékán múlik, de a vezetőség is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy minél többen látogassák mérkőzéseinket. Ennek első jeleként úgy határoztunk, hogy az idei évben nem kell belépőjegyet váltania senkinek a hazai meccsekre. Ugyancsak szeretnénk, ha minél többen részt vennének egyesületeink által szervezett, rendezett eseményeken akár nézőként, de rendezőként is igényt tartanánk segítő munkájukra. A Szabadidő Sportegyesületnél ez év végén tisztújító közgyűlésre kerül sor, ahol az egyesület, illetve a szakosztály vezetésében is szívesen látnánk olyan személyeket, akik segíteni, tenni szeretnének Somogyjád sportjáért.
Birkás Béla

Forrás: Jádi újság
Szerző: Birkás Béla

Wednesday the 24th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates