Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVII. évfolyam 103. szám 2008/1. január-február

2008-02-05

SPORT HÍREK

Labdarúgás, szabadidő sport:

December és január hónapban a sportcsarnokban szinte minden hétvégére jutott rendezvény.
A tél elején került sor a "Szomszédok" elnevezésű férfi teremfoci tornára 8 környékbeli település csapata részvételével, a győztes magyaregresiek mögött a II. helyen végzett a jádi csapat.
Január 12-én Amazon Kupa női labdarúgó tornát rendeztünk, ahol 12 csapatból I. Somogyjád B, II. helyezett: Somogyjád A, III. Harkány, IV. Ercsi.

A női NB-II-es bajnokság első tavaszi fordulója: Somogyjád–Szeged, március 1. 14 óra.
A mérkőzést követően a Szabadidő SE és a Szabadidőklub közös közgyűlés tart, ahol tisztújításra is sor kerül.
A sportcsarnokban hétköznapokon is pattog a labda, így hétfőnként falu foci bajnokság fordulóin drukkolhattak az alkalmi amatőr csatoknak. A falu foci baj-nokság február végén zárul.
Január 25-27-én nagyszabású teremlabdarúgó tornát tartottunk, 30 csapat részvételével. Eredmények: I. Somogyvár I., II. FIFA 2005., III. Juta., Somogyvár ifi.
A találkozón résztvevő csapatok között végig kiegyenlített küzdelem folyt. A mérkőzésekre jellemző volt, hogy a helyezéseket 7-es büntetőrúgások döntötték el. A háromnapos második Jád Kupa teremtorna lebonyolítása szervezetten, zökkenőmentesen zajlott, köszönet érte a Szabadidőklubnak.


Kosárlabda:

A Jádi Újság előző számában mutattuk be az újjáalakult somogyjádi kosárlabda csapatot, amely a Somogy megyei bajnokág "B" csoportjában szerepel. A csapat december és január hónapban itthon játszotta mérkőzéseit a következő eredményekkel dicsekedhet: Somogyjád–Nagyatád 83:56, Somogyjád - Briganti 106:75, Somogyjád - Taurina 99:33, Somogyjád - Volga BC. 74:65. Baglyok - Somogyjád 57:53. A szép győzelmi sorozattal és egy vereséggel a csapat továbbra is az élen áll.


Röplabda:

Az NB-II-es bajnokság mellett a röplabdások a Magyar Kupa küzdelemiben is részt vesznek. Legutóbb január 20-án az NB-I-es Nyíregyháza csapatát fogad-tuk. Drámai küzdelemben 0:2-ről 3:2-re fordított a jádi csapat, és jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A következő ellenfél a dunaújvárosi Dunaferr szintén NB-I-es csapata lesz. A bajnokság folytatásában január 26-án Sümegen nem várt 3:0-s győzelmet arattak. Várjuk a szurkolók biztatását, a mérkőzések időpontját a sportcsarnok bejáratán és a Jád TV-ben olvashatják.


Lovas hírek

A 2007-ben a Szabadidő SE lovasai ismét szép eredményeket értek el, mint ahogy arról a Jádi Újságban többször hírt adtunk. Visszatekintve az elmúlt esztendőre a legfontosabb eredményekről olvashatnak összefoglalót.
Egyetlen olyan verseny sem volt, ahonnan szalag nélkül jöttek volna haza. Mint ahogy azt már hagyományos, a regionális és Somogy megyei bajnokság első fordulója május 1-jén Somogyjádon kerül megrendezésre. Itthon Fábics Boglárka C0 kategóriában hibátlan pályával első helyezést ért el, valamint a B1-es versenyszámban (stílusverseny) harmadik helyezést sikerült elérni. Emlékezetes a Somogygesztiben rendezett verseny is, ahol Cleopátrával C0-ban első, B1-ben har-madik helyezést ért el Bogi.
Tavaly a szakosztály versenyzőkerete is bővült, két fiatal tehetséges versenyző, Hajdú Tekla és Hajdú Eliza igazolt Somogyjádra. Eredményeiről a Lovas Nemzet című lap így számolt be a szeptemberi Kaposváron rendezett military verseny kapcsán: "Örvendetes volt a pici ifik száma is (8). Szinte kivétel nélkül végig egyenletesen, szépen és jól lovagoltak díjlovaglásban, terepen és ugróban egyaránt. A végén legjobban Papp Mari doktornő tanítványa, Hajdú Eliza örülhetett, hiszen az első és a második helyet is sikerült megszereznie April Sunshine és Cognac nyergében."
Hajdú Tekla szintén élete első nagylovas military versenyén 7., a bábolnai országos bajnokságon pedig negyedik helyezést ért el.
Szabó Orsolya több Ausztriában rendezett versenyen vett részt, ahol két alkalommal is arannyal térhetett haza. A népes mezőnyt hat nemzet lovasai alkották, köztük 2 olimpikont is megvert.
Az ez évi alapozó munkák január végén kezdődnek.

Fábicsné Karácsony Judit szakosztályvezető

Forrás: Jádi újság

Thursday the 30th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates