Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVII. évfolyam 103. szám 2008/1. január-február

2008-02-05

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

Ajándékozás:

Az advent időszakában volt a somogyjádi sportcsarnokban az a nagyszabású rendezvény, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Somogy Esély Kht. és a Karitatív Tanács ajándékosztást rendezett. Közel 90 millió forint értékű ajándékkal ajándékozta meg a megye gyermekvédelmi intézményeinek lakóit, valamint a somogyjádi közoktatási intézmények tanulóit. A főként cipőket, ruhaneműket, játékokat, könyveket tartalmazó csomagokat a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága által lefoglalt árukból állították össze, továbbá több megyei magáncég fejajánlását is továbbították. Összesen mintegy 1700 hátrányos helyzetű somogyi gyermeknek jutott ajándék. A gyermekotthonok lakói cserébe műsorral köszönték meg az ajándékokat.
A példaértékű szervezést az iskola pedagógusainak, önkormányzati dolgozóknak, és a civil szervezetek tagjainak kell megköszönni. A helyszín és a lebonyolítási munkák viszonzásaként jutott csomag bőven az ittenieknek is: közel 240 család kapott ajándékot, az aktív korú segélyezettek, lakásfenntartásban részesülők, közcélú, közhasznú, közmunkaprogramos dolgozók, s a lebonyolításban résztvevők nagy része.


Emléktábla a patikaalapítónak:

Somogyjád helytörténeti értékeinek megörökítésében egy újabb esemény történt decemberben. Ünnepélyesen keretek között avatták fel az emléktáblát, amely a volt patika épületére került. 80 éve, 1927-ben Glós Ottó alapított itt gyógyszertárat, mely 1996-ig, a Lenin utcai új gyógyszertár átadásáig működött.
Köszönet Zsilka József gyógyszerésznek és családjának, hogy az emléktábla elhelyezésben is partnerek voltak, és a jövőben segítik az értéktárgyak megőrzését.
A megemlékezésen részt vett Dr. Szigetvári Sándorné, Glós Ottó leánya. Tokaji Lajos alpolgármester ünnepi köszöntőjét hallgathatták meg a résztvevők, majd Sudár János és Kovács Szilvia áldást mondott, az általános iskola tanulói pedig műsort adtak Molnárné Egri Júlia felkészítésében. A megemlékezés koszorúját Lőrinczné Kiss Ilona polgármester és Birkás Béla képviselő helyezte el.


Gyűjtöttek a jádi nők is:

Az ősszel megalakult Nők Somogyjádért Egyesület máris aktív tevékenységet folytat Lőrinczné Kiss Ilona elnök vezetésével. Az ünnepek előtt az ötventagú szervezet ruhaneműket és ajándéktárgyakat gyűjtött és osztott szét a művelődési házban. Ezt követően az egyesület tagjai segítettek az önkormányzati élelmiszer-csomagok eljuttatásában a 70 éven felüliek számára, valamint segítettek a nagyszabású karitatív rendezvényen is.
A januári összejövetelen értékelték az indulás tapasztalatait, és meghatározták a 2008. évi terveket is. Tevékenységükkel gazdagítani kívánják Somogyjád közéletét.


Nyugdíjas Egyesület közgyűlése:

A Nyugdíjas Egyesület január 26-án megtartotta tisztújító közgyűlését. Értékelték az elmúlt évek munkáját, a különböző helyi és nyugdíjas rendezvényeken való közreműködést, a különböző versenyeken való sikeres szereplést.
A közgyűlésen részt vett Dr. Klujber László, a megyei nyugdíjas szövetség elnöke, aki elismerését fejezte ki az egyesület munkájáért, és útmutatást adott a jövő tervezéséhez.
Az Egyesület elnökének továbbra is Helyes Sándornét választották meg. I. számú alelnök Csapóné Horváth Rózsa és II. számú alelnök Taranyi Lászlóné. Az egyesület titkára Bózsa Sándornét lett, a pénzügyeket továbbra is Borbély Józsefné intézi. A klub gondnoka Szentpáli Imréné. A háromfős ellenőrző bizottság tagjai: Fazekas Elekné, Varga László, Fodor Lászlóné.


Felhívás SZJA 1+1%-ra:

Minden év elején a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallása során dönthet adója 1+1%-áról.
Az egyik 1%-ot civil szervezeteknek, a másik 1%-ot egyházaknak lehet felajánlani.
Somogyjádon továbbra is számítunk az adózók felajánlásaira. Kérjük, hogy nyilatkozzanak az 1%-okról!
Somogyjádért Sport Kultúra Közalapítvány, adószáma: 18761614-1-14.
Tanuló Ifjúságért Alapítvány, adószáma: 18762763-1-14
Egyházak technikai száma:
Katolikus egyház: 0011
Református egyház: 0066

Forrás: Jádi újság

Tuesday the 28th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates