Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 103. szám 2008/1. január-február

2008-02-05

Tájékoztató az önkormányzat testületi üléseiről

A képviselő-testület december és január hónapokban is több alkalommal ülésezett, hiszen ismét a költségvetés tervezés időszakát éljük meg. Az intézményekkel és a fenntartó önkormányzatokkal tartó egyeztetések folyamatban vannak, melyekről a Jádi Újság következő számában tudunk beszámolni.
Döntött az önkormányzat a 2008. évi víz- és szennyvízdíj megállapításáról. A szolgáltató kérésének ellentétben a testület legfeljebb 8%-os emelést engedélyezett. Az önkormányzat továbbra is 65 Ft/m³ hozzájárulást biztosít, illetve egész évben a 10% locsolási kedvezmény is megmarad a lakossági fogyasztók részére.
A képviselő-testület a 2008. évi kommunális adó összegét 8000 forintra emelte ingatlanonként. Az önkormányzat továbbra is a szemétszállítás, lomtalanítás és szelektív hulladékszállítás költségeire kívánja a kommunális adóból befolyt összeget fordítani, mely a költségek felét teszi ki. A sajtóban is többször megjelent, hogy a lakossági szemétszállítás költségei közel 30%-kal emelkedtek, ez igaz a KVG Zrt, és más szolgáltatók áraira is. Az önkormányzat az áremelkedés magasabb költségeit teljes egészében felvállalni nem tudja, de az eddigi arányt és az eddigi szolgáltatásokat is szeretné megtartani, ezért kényszerült az adó emelésére. Mint köztudott, az igénybe vett szolgáltatások: heti egyszeri ürítés, szelektív hulladékgyűjtés, limlom akció és lomtalanítás.
A következőkben a fontosabb testületi döntésekről és az önkormányzatnál történt fontosabb események számolunk be.

Örömmel számolunk be arról, hogy lehetőségünk nyílt egy új, Mercedes Sprinter típusú, jól felszerelt, 22 személyes busz üzemeltetésére. A buszt a Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulástól vettük át, és az önkormányzat közösségi feladataira használhatja.
Szintén a Többcélú Társulással együttműködve nyílt lehetősége az önkormányzatnak közmunkaprogramos dolgozók foglalkoztatására a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával. A dolgozók a téli hó eltakarítását, bozótirtást, s majd a parkok gondozását végzik.

Forrás: Jádi újság

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates