Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 104. szám 2008/2. március-április

2008-05-14

SPORT

Labdarúgás, szabadidő sport:

A szabadidő Sport Egyesület március 8.-án tartotta tisztújító közgyűlését, melyen az elmúlt évek eredményeiről és kudarcairól szóltak. Tokai Lajos elnök be-vezetése után Fábicsné Karácsonyi Judit adott számot az elmúlt időszakról, őt követően Birkás Béla a labdarúgó szakosztály vezetője beszélt sikerekről illetve gondokról, problémákról. A közgyűlés a beszámolók elfogadása után a tisztújítás kötelezettségének is eleget tett, melyen a régi-új vezetőség kapta meg a bizalmat 2010-ig.
Elnök: Tokaji Lajos, tiszteletbeli elnök: Androsics Lajos. Tagok: Lőrinczné Kiss Ilona polgármester, Fábicsné Karácsonyi Judit, Bank János. A vezetőség kinevezte Birkás Bélát a labdarúgó szakosztály vezetőjének, együttműködve a Szabadidőklub vezetőjével, Ress Antallal.
Folytatódott a 2007/2008-as megyei II. osztályú labdarugó bajnokság a tavaszi fordulókkal.
Eredmények:
III. 16. Somogyjád - Balatonlelle II. S.babod 4-0 (ifi: 9-1)
III. 23. Patalom - Somogyjád 1-1 (ifi: 1-3)
III. 30. Somogyjád - Kaposfüred 1-0 (ifi: 4-1)
IV. 06. Somogyaszaló - Somogyjád 2-4 (ifi: 1-10)
IV. 13. Somogyjád - Gamás 7-0 (ifi: 9-0)
IV. 20. Somogyjád - Kisbárapáti 5-1 (ifi: 5-0)
Mindkét csapat továbbra is a megye III. osztály éllovasa, további sok sikert kívánunk.
Március 1-én kezdetét vette a hivatalos női NB-II. bajnokság. Csapatunk a Szegedi AK. csapatát fogadta. Az első játékrészben Deák Zsuzsa találatával ve-zetéshez jutottunk, de 25 perc elteltével a fizikai és szellemi fáradság a félidőre meghozta az egyenlítést a Szeged számára. Szünet után a hazai védelem alapvető helyezkedési hibáit a szegedi fiatalok kegyetlenül kihasználtak! Somogyjád-Szegedi AK: 1-3 (1-1)
További tavaszi eredmények:
Hegyvidék BP - Somogyjád 4-0 (3-0)
Somogyjád - Nagykutas: 0-2 (0-0)
Gyulai Amazonok - Somogyjád: 0-1 (0-0)
Somogyjád - Szuperinfo Veszprém: 2-1 (2-0)
PMFC - Somogyjád: 1-0 (1-0)
Somogyjád - Budapesti Honvéd: 3-0 (játék nélkül)
Győri Dózsa - Somogyjád: 3-2
Véget ért az október végén megkezdett Falu-Foci bajnokság 2007/2008. évi idénye. A heti rendszerességgel megrendezett fordulók 7 csapatos ligája nagy népszerűségre tett szert a lakosság sportot kedvelő közönsége körében. A JÁD - TÉL - SPORT programsorozat záró sportprogramja a MEGYE III-IV. kupa elnevezésű teremtornával befejeződött, amelyen a Falu-Foci csapatai is részt vettek, majd ezt követően került sor az ünnepélyes vacsorával egybekötött díjátadásra, amelyet a Polgármester Asszony ünnepi köszöntőjét követően Tokaji Lajos alpolgármester, a Szabadidőklub protokoll felelőse értékelt, illetve adta át a megérdemelt díjakat.
A díjátadás első része a szép számú támogatók egyéni díjaival kezdődött. Különdí-jakat adott át, az Önkormányzat, az Alsóbogáti Önkormányzat, a Sportcsarnok KHT, a Szabadidőklub, a Sportegyesület, A JÁD TV kft., a Kaponyáné Vegyesbolt, a Gelencsér Diszkont és az iskola büfé.
A különdíjasok: Birkás Balázs, Tokaji Tamás (kapusok) Horváth Dóra, Zentai Miklós, Boros István, Széchenyi Attila, Szabó Sándor, Matucza Zoltán, Szlifka Zoltán, Czene Tibor, Szegi Ádám.
A Falu-Foci gólkirálya: Benedek Zoltán.
A bajnokság végeredménye
1. Die Manschaft, 2. ATOM - BETON, 3. Alsóbogáti Sasok, 4. Gárdonyi Street, 5. Öregfiúk - Somogyjád, 6. Park Presszó - Fenevadak, 7. Memme.
Gratulálunk, s jó pihenést, és eredményes felkészülést az októberben kezdődő 2008/2009. évi bajnokságra!


Kosárlabda:

A végéhez közeledik a megyei "B" csoportos kosárlabda bajnokság., melyet a harmadik helyről várnak a somogyjádi kosarasok.
Eredmények:
III.02. Somogyjád - Nagyatád: 62-64
III.08. Volga BC - Somogyjád: 65-46
III.30. Somogyjád - Briganti: 103-70
IV.06. Somogyjád - Taurina: 78-60
Két nehéz ellenfél jutott az utolsó két fordulóra, az első helyen álló Volga BC és a második Baglyok csapata.
Eredményes befejezést kívánunk.


Lövészverseny:

Március 15.-én reggel kilenc órakor gyülekeztek a lövészek a somogyjádi lőté-ren. Tokaji Lajos megnyitója után az általános iskolások a megjelentekkel együtt műsorral emlékeztek meg az 1848-as forradalom és szabadságharc 160.-ik évfordulójáról. Négy számban 41 fő jelentkezett a versenyre.
Somogyjádi eredmények:
Ifi légpuska: I. Szegi Ádám, női légpuska: III. Bögös Eszter, férfi légpuska: III. Nagy László, női kispuska: II. Bögös Eszter, férfi kispuska: I. Nagy László, női pisztoly: II. Bögös Eszter, férfi pisztoly: II. Laczkó-Pap Béla.
Köszönetet minden közreműködőnek és támogatónknak!


A lovasok eredményei:

A 2007-es év szép sikereket hozott a somogyjádi lókedvelő sportolóknak. Hajdú Eliza megyei bajnokság összesítése alapján kezdő lovas kategóriában aranyérmet szerzett, míg Fábics Boglárka Cleopatra-G nevű lovával a harmadik helyen végzett a kezdő ló kategóriában.
Az idei első verseny Somogyjádon május 1-ji megyei lovasverseny lesz, mely nagy örömünkre továbbra is szerepel a versenynaptárban. Mindenkit szeretettel várunk!

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates