Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 105. szám 2008/3. május

2008-05-27

SPORTHíREK

Május 1. lovasverseny:

Idén 15. alkalommal került megrendezésre a Somogy Megyei Díjugrató Bajnokság I. fordulója 2008. május 1-jén Somogyjádon. A hagyományokhoz híven is népes mezőny tisztelte meg minket a részvételükkel. Mivel az országos versenynaptárban is szerepel a május 1-jén megszokott verseny Somogyjádon, így nem csupán Somogy megyéből, hanem Baranya - Tolna és Zala megyéből is érkeztek a versenyzők. Négy versenyszámot hirdettünk meg, és büszkén mondhatjuk el, hogy minden kategóriában minimum 20 rajt volt, de volt olyan szám amelyben 40-en mérettették meg magukat. Idén két somogyjádi lovas képviselt bennünket Hajdú Eliza és Fábics Boglárka. Mint ahogy megszokhattuk, most sem "jöttek haza" szép helyezések nélkül. Eliza (kezdő lovas kategóriában) Cognac nevű lovával két versenyszámban is első helyezett lett. Hasonlóan szép eredményt ért el Boglárka is (nyitott kategóriában) Cleopatra-G nevű lovával szintén két első helyet szerzett meg. Összefoglalva elégedettek lehetünk, hiszen idén is sok versenyző tisztelt meg minket azzal, hogy rajthoz állt nálunk és meg voltak elégedve a rendezvény szervezésével és lebonyolításával.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak a segítségét és munkáját, akik részt vettek és bármilyen formában támogattak bennünket, hogy a somogyjádi majális idén is sikeres legyen.
A május 1-jén készült felvételeket megtekint-hetik a Jád TV műsorán.


NB-II. Leány U-15 keresztpályás bajnoki forduló:

Hazai pályán lépett pályára május 1-jén leány U-15-ös utánpótlás labdarugó csapatunk és két győzelemmel valamint egy vereséggel zárta a napot. A nyitó mérkőzésen gyengén, kapkodva játszottunk és az első félidő gyenge védelme miatt megérdemelten nyert a Veszprém csapata. A második Szombathely elleni találkozót nevezhetnénk a potyagólok mérkőzésének, melyen szerencsére nekünk sikerült többször a kapuba találni és megszerezni a győzelmet. Az ETO elleni harmadik mérkőzésen már jól is játszottunk és az első fékidőben sikerült három gólos előnyt szereznünk. A vezetést nem adtuk ki a második félidőben sem a kezünkből és megérdemelten szereztük meg a nap második győzelmét.
2008. május 1. Somogyjád eredményei:
Szuperinfó Veszprém - Somogyjád SZKKSE. 4 - 2
Somogyjád SZKKSE. - Viktória Szombathely 4 - 3
Somogyjád SZKKSE. - Győri ETO FC. 3 – 0
A hazai utolsó fordulóval véget ért a NB-II-es leány U-15-ös bajnokság melyen szépen szerepeltek lányaink.

A Bajnokság végeredménye:
1. Szuperinfo Veszprém 23 - 16 - 1 - 5 - 78 - 39 - 49 p.
2. Viktória FC.Szombathely 23 -12 - 3 - 8 - 62 - 41 -39 p.
3. Somogyjád SZKKSE. 20 - 11 - 2 - 8 - 39 - 34 - 35 p.
4. Győri ETO FC. 23 - 2 - 2 -19 - 24 - 88 - 8 p.
A Somogyjád három mérkőzéssel kevesebbet játszott!


Labdarúgás, szabadidősport:

Három fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnok lett a megyei harmadik osztályában szereplő labdarúgó csapatunk ifije.
Eredmények:
IV. 27. Somogyszil - Somogyjád 0-1 (ifi: 0-4)
V. 04. Somogyjád - Kazsok 4-2 (ifi: 9-0(már bajnok))
V. 11. Zimány - Somogyjád 0-3 (ifi:2-0)

Folytatódott a 2007/2008 Női NB II.-es labdarúgó bajnokság. Eredmények:
Somogyjád SZKKSE - Pálhalma 1-3 (0-2)
Somogyjád SZKKSE - Ferro Öntöde Nyíregyháza 2-0 (0-0)
Somogyjád SZKKSE - Nyíregyházi Spartacus 2-1 (0-1)
Mindkét csapatunk megnyerte a 2007/2008. évi bajnokságot!
Gratulálunk!


Röplabda:

Az NB II-ben szereplő somogyjádi röplabda csapat második helyet harcolt ki magának az alapszakaszban. Ennek értelmében (hiszen ezen a szinten két csoport van, egy keleti 5 csapattal és egy nyugati 6 röplabda csapattal) a keleti csoport második helyezettjével kell megvívnia a bronzmeccset, hogy megszerezzék harmadik helyet. Sok sikert hozzá!


Kosárlabda:

Véget ért a 2007/2008-as Somogy megyei "B" csoportos kosárlabda bajnokság. Az utolsó két fordulót a harmadik helyről váró somogyjádi csapatnak nem sikerült a kitűzött cél, mindkét utolsó mérkőzésüket elvesztették és azonos pontszámmal álltak a Nagyatád csapatával a harmadik, negyedik helyen. Az egymás elleni jobb nagyatádi mérleg miatt csapatunk elvesztette a harmadik helyet és a negyedik helyen fejezték be a bajnokságot.

Eredmények:
IV. 12. Baglyok - Somogyjád: 69-55
IV. 20. Somogyjád - Volga BC: 65-68
A Bajnokság végeredménye:
1. Volga BC, 2. Baglyok, 3. Nagyatádi KK, 4. Somogyjád SZKKSE 5. Taurina KK, 6. Briganti.

Forrás: Jádi Újság

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates