Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 105. szám 2008/3. május

2008-05-27

KÖZHíRRÉ TÉTETIK!

A képviselő-testület döntött a szabadidő-parkhoz TEKI pályázat benyújtásáról 1,5 millió forint összegben, melyből 1 millió 150 ezer forint támogatást remél. A park kialakításához szükséges munkák elkezdődtek. A bejárati utat megterveztettük, engedélyeztetése folyamatban van. A bejárat kialakításának „leállítását” az indokolta, hogy a tervezés során kiderült – Nagy István volt ingatlanának tulajdonosa kerítését közel 2 m-rel az „útba” építette. A tulajdonossal sikerült a telekhatár vitát rendezni, így a kerítést az ingatlan-nyilvántartásban szereplő határra áthelyezzük – az építést folytatjuk. Külön köszönetünket fejezzük ki Nagy Lászlónak (Gárdonyi utca), ifj. Radák Józsefnek, ifj. Portik Lajosnak, akik saját költségükön végezték a gépi munkákat a füvesítéshez. Köszönjük Ürge Lajosnak is a tuskók elszállítását, továbbá Fehér István segítségét a fűmag beszerzésében és a szakmai irányításban, melyben Torma Sándor is közreműködött, az ő munkáját is köszönjük!

A körjegyző tájékoztatta a Képviselő-testületet, hogy a hivatalban személyi változás történt. Mózsiné Táskai Edit munkaviszonyának megszüntetését kérte május 1-jétől. A képviselő-testület és a Körjegyzőség is meg-köszönte lelkiismeretes munkáját. Munkakörére pályázatot írtunk ki, melyre többen is jelentkeztek. Május 1-jétől Dakos Pétert alkalmazzuk pénzügyi ügyintézői munkakörben. Péter 8 évet dolgozott körjegyzőségnél, bízunk abban, hogy megfelelő tudással és gyakorlattal rendelkezik.

Képviselő-testületünk az FVM által kiírt „falubusz” beszerzésére pályázatot nyújtott be, hasonlóan 9 személyes FORD Transitot szeretnénk beszerezni. A pályázat elnyerése esetén a 9 éves Fordot értékesítenénk. Az önrész a pályázatnál az ÁFA összege, melyet a régi busz értékesítésével lehetne finanszírozni. Várhatóan a 3 éve vásárolt bordó Mercedest értékesíti a testület, mivel a Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás busza nálunk van és az 5 év elteltével tulajdonunkba kerül. Településünk, civil szervezeteink igényéhez, nem utolsósorban költségvetésünk teherbíró képességéhez egy 8 személyes és egy 19 személyes busz fenntartása elegendő.

A Képviselő-testület döntött arról is, hogy a május 1-jén, a rossz idő miatt elmaradt szalonnasütést Gyermeknapon „pótolja” (részletes programot lásd a programajánlóban).

Az előző évek hagyományainak megfelelően szervez az önkormányzat 2 napos kirándulást, mely augusztus 23-án és 24-én lesz. A szállás Szombathelyen lesz 23-án éjszaka a Berzsenyi Dániel Főiskola Kollégiumában. A kirándulás keretében részt veszünk az ún. Savaria Napok programján Kőszegen. Természetesen kirándulunk a környező településeken is. Tervezzük, hogy „átmegyünk” 3-4 órára Bécsbe, 24-én. A kirándulás költsége várhatóan 12.000,- Ft/fő lesz, melyhez 6.000,- Ft részvételi díjat kérünk. A 6.000,- Ft részvételi díj tartalmazza az utazás költségét, szállást, vacsorát és a 24-i reggelit. Az osztrák határ átlépéséhez nem kell útlevél, csak érvényes személyi igazolvány. Jelentkezés legkésőbb június 30-ig.
Előzetesen 100 fő részére foglaltuk le a szállást, ennél nagyobb létszámú jelentkezés esetében a jelentkezés sorrendje dönt. A jelentkezéskor 3.000,- Ft/fő részvételi díjat kell befizetni, majd augusztus 10-ig második részletként a további 3.000,- Ft-ot. Jelentkezni Bank Jánosné, Györék Tiborné és Helyes Sándorné képviselőknél, valamint Borbélyné Farkas Mária körjegyzőségi dolgozónál lehet. Június 30-án le kell zárnunk a jelentkezéseket, mert a szállást és a busz rendelését pontosítani kell.

Településünkön igényként merült fel „Erdélyi körút” kirándulás megszervezése. Nagyon szívesen felvállaljuk a szervezést, koordinálást. Előzetes számításaink alapján 6 napra (5 éjszakára, vacsora + reggeli) 37.000-40.000 Ft/fő összegért tudunk utat szervezni, foglalni. Kérjük azokat a somogyjádiakat, akik szívesen részt vennének egy erdélyi körúton jelezzék, s ténylegesen igény esetén július végén augusztus elején megszervezzük a kirándulást.

Ezúton hívjuk fel településünk lakóinak figyelmét arra, hogy a rendezett településkép érdekében ne feledkezzenek meg az ingatlanok és azok előtti területek rendben tartásáról, kaszálásáról!

A faluban sajnos még mindig problémát jelentenek az utcákon kóborló ebek. Kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy fokozottabban figyeljenek oda a háziállatokra!

Közmunkaprogram keretében kerül megvalósításra a Kaposvár-Fonyód vasútvonal melletti bozótok irtása. Településünkön a május 1-jétől október 31-ig összesen 5 fő részére tudunk munkát biztosítani.

A Sportcsarnok Kht. is nyújtott be pályázatot munkahelymegőrzésre, melynek keretében korszerű konyhatechnikai eszközök beszerzésére kerülhet sor.

A vendégházban június 15-ig látható a legújabb kiállítás. Az egykori somogyjádi lakos Gál Tiborné Edit, kaposvári babagyűjtő első kiállításának a vendégház adott otthont.

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates