Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 105. szám 2008/3. május

2008-05-27

Tájékoztató az önkormányzat testületi üléseiről

A Képviselő-testület a Jádi Újság legutóbbi száma óta egy alkalommal ülésezett. Többségében pályázatokhoz kapcsolódó döntést hozott.
2008-ban a testület úgynevezett ÖNHIKI alapra működési forráshiány finanszírozására 39 millió 364 ezer forint összegű pályázatot nyújtott be. A 670 millió 564 ezer forint összegű működési kiadások teljesítéséhez – melyből 82 millió 717 ezer forint lett „hiányként” tervezve – további úgynevezett 6/3 működésképtelen önkormányzati alapra 39 millió forintos pályázat benyújtásáról döntött. December hónapban adtunk be pályázatot ESZA alapra óvodánk akadálymentesítésére 12 millió forint összegben. A pályázatot 9 millió 997 ezer forint összegben elnyertük. A kivitelezést július 17-ig be kell fejezni, így az óvodai szünet június közepétől július közepéig fog tartani. Cserélik az ajtókat, burkolatokat, akadálymentes bejárat kerül kialakításra, továbbá a bejárat melletti mosdó is teljesen fel lesz újítva.
A képviselő-testület döntött arról is, hogy CÉDE alapra pályázatot nyújt be 8 millió 800 ezer forint értékben, melyből 6,4 millió forint támogatást remél a Polgármesteri Hivatalban lévő nagyterem (házasságkötő terem) tetőterének beépítésére. A beépítést követően a tetőtérben 4 iroda és szociális blokk kerül kiépítésre. Az irodák megépítésével a pénzügyesek kerülnek a tetőtérbe, tehát azok az ügyintézők, akiknek csak az intézmények az „ügyfelei”. A pályázat elnyerése esetén a munkák az ősszel kezdődhetnek.
Közparkjaink virágosítása ez évben rendkívüli összefogással valósult meg. A talaj előkészítéséhez Pángerék biztosították a trágyát és a termőföldet, így nem kellett vásárolni, mellyel költséget tudtunk takarítani.
A virágosítást Pirkhofferné Szarka Ilona címzetes főjegyző, körjegyző asszony tervezte és irányította. A virágosítást a Nők Somogyjádért Egyesület tagjai és a körjegyzőség dolgozói vállalták, akik közel 40 fővel vettek részt az ültetésben.
Köszönet minden résztvevőnek!

Forrás: Jádi Újság
Szerző: Lőrinczné Kiss Ilona

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates