Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 110. szám /2008/8. november-december

2008-12-10

SPORT HÍREK

LABDARÚGÁS
SIKERES ŐSZT ZÁRTAK CSAPATAINK

Befejeződött a megyei II. osztályú férfi labdarúgó bajnokság 2008/2009-es őszi idénye. Koráb-ban már beszámoltunk róla, hogy csapatunk ezúttal, az északinál jóval erősebb déli csoportba kapott besorolást, így nem is lehet más a célunk, mint a bent maradás kiharcolása. A bajnokságot balszerencsésen, a vártnál gyengébben kezdtük, hiszen 8 forduló elteltével mindössze 5 pont szerepelt a nevünk mellett.

Aztán amennyire csalódás volt a szezon kezdete, annyira kellemes meglepetésként hatott a csapat októberi és novemberi szereplése. Az utolsó 7 mérkőzésünk mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség, amely még legvérmesebb várakozásainkat is felülmúlta. Játékosaink lelkesedését, küzdeni tudását jellemzi, hogy kiállítások miatt két esetben is emberhátrányban futballozva szereztünk pontot, pontokat ellenfeleinktől. A bajnokság felénél, 21 megszerzett ponttal a 9. helyen állunk jelenleg a 16 csapatos mezőnyben. Előnyünk tetemesnek mondható a kieső helyen lévő csapatokhoz képest, így minden reményünk megvan arra, hogy nyugodt tavaszi szereplés elé nézhetünk.

Ifjúsági csapatunk szerepléséről is csak jót lehet elmondani, hiszen a várakozásnak megfelelően teljesítettek eddig. Jelenleg a 8. helyen állunk, ami akár jobb is lehetne, ha a sok sérülés nem hátráltat minket. Amennyiben ezek a sérültek felépülnek és a szerencse is mellénk szegődik akkor az őszinél is eredményesebb tavaszi szezon elé nézhetünk.

Női csapatunk a 2008/2009. évi bajnokságot átmeneti jelleggel a Zala megyei bajnokságban kezdte. Az idei évet a csapatépítésnek kívánjuk szentelni, minél több új, fiatal játékos beépítésével. A játékoskeret az elmúlt évekhez viszonyítva, jelentős mértékben kicserélődött és további fiatal tehetségek felkutatásával szeretnénk, ha ez a folyamat folytatódna. Úgy gondoljuk, hogy ez az év elegendő lesz arra, hogy ezek fiatalok, a régi, rutinos játékosainkkal kiegészítve egy magasabb osztályban is megállják a helyüket. Ugyan, még csak az út elején járunk, de az eredmények már most bíztatóak. A csapat kilenc győzelemmel és mindössze egy balszerencsés vereséggel az élről várhatja a tavaszi folytatást. A kitűnő őszi szereplést alapul véve a bajnoki cím megszerzése reális elvárás lehet, melynek elérésében a legnagyobb ellenfél a Zalaegerszeg - Kertváros csapata lehet.
A szakosztályvezetés nevében szeretném megköszönni valamennyi játékosunk ez évi munkáját, hozzáállását. Ugyancsak köszönet illeti szurkolóinkat, akik szintén hozzájárultak eredményes szereplésünkhöz. Külön ki szeretném emelni az Önkormányzatot, mint legnagyobb támogatónkat, valamint Gelencsér Andrást, a Park Presszót, Nagy László kadarkúti vállalkozót és nem utolsó sorban a baráti kör tagjait, akik lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítették csapatainkat.
Szurkolóinknak, támogatóinknak kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk.

Birkás Béla szakosztályvezető


KOSÁRLABDA

Elkezdődött a pontvadászat a Kánaán Kupa 2009 Somogy Megyei Bajnokság „B” csoportjában, melynek kosárlabda csapatunk megújult kerettel vágott neki.
A három új játékossal felálló jádi gárda, hihetetlen kezdéssel, a címvédő Volga BC-t verve, öt győzelemmel ált a tabella élére, Birkás Balázs vezényletével.
Az őszi fordulóból vissza lévő három mérkőzés igen nehéznek ígérkezik, a három csapatból kettő közvetlen mögöttünk a második és harmadik helyen található.
A további mérkőzésekre sok sikert kívánunk!


RÖPLABDA

A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy az NB-II helyett a megyei bajnokságban indulunk. Sajnos anyagi forrásaink végesek lettek, és ebben a bajnokságban már nem tudtuk vállalni a magasabb osztály költségeit. A csapatkaszát tagdíjakból rakjuk össze. Ha módunk van rá, alapítványi, pályázati pénzekből is szerzünk kisebb összegeket. Célunk, hogy idén megnyerjük a megye bajnokságot, és annyi pénzt tartalékolhassunk, hogy a következő évadban újra az NB-II küzdelmeibe kapcsolódhassunk be.
A csapat gerince nem változott, távozó nem volt. Sőt, gyarapodtunk. A felnőtt kerethez csatlakozott két fiatal játékos is, Kiss Norbert, és Györék Alex. Az utánpótlás terén sem történt lemorzsolódás, a fiataljaink rendszeresen járnak edzésekre. Külön öröm számunkra, hogy egy nagyon energikus, vidám társaság űzi szabadidős tevékenységként a röplabdát itt Somogyjádon. Lelkesedésük példaértékű.
Tehát sportolni vágyókban nincs hiány…… A végén szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek! Köszönjük a szurkolást, a buzdítást, köszönjük, hogy kiváló feltételeket nyújtanak ahhoz, amit gyerekkorunk óta nagyon szeretünk
A jövőben is szeretnék messzire vinni Somogyjád hírnevét!
HAJRÁ JÁD!!!!

Üdv: A CSAPAT !

Forrás: Jádi Újság

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates