Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 111. szám /2009/1. január-február

2009-02-16

SPORT HÍREK

III. SOMOGY KUPA
Harmadik alkalommal került megrendezésre Somogyjádon a Somogy kupa női foci tornája. A 12 csa-patos program lebonyolítása 3 x 4- es csoportokra lett beosztva. A reggeli "A" csoportot a Marcali - Kaposhonok - PMFC U-17, és az Enying alkotta. A délelőtt 11 órakor kezdődő csoport keretébe a Zalaegerszegi Kertváros, a Harkány, a Völgység Bonyhád, és a Székesfehérvár csapatai kerültek beosztásra. Délután a házi-gazda Somogyjád mellé a Szőlősgyörök, a Zalakaros, és a Sopron csapatok csatlakoztak. Az alapszakaszból továbbjutott 6 csapat számára a középdöntő két hármas csoport számára lett kialakítva, amit a Somogyjád - PMFC - Székesfehérvár és a Kaposhomok - Bonyhád - Sopron trió alkotott. A helyosztókat a két csoport azonos helyen végzett csapatok játszották, amelyen a Sopron a PMFC előtt az 5. helyen, a Kaposhomok a Székesfehérvár előtt a 3. helyen végzett. A döntőre a házigazda Somogyjád, és a Bonyhád összecsapására került sor. A magas színvonalú küzdelem rendes játékideje 0 - 0 -ás döntetlent eredményezett, így a versenykiírás értelmében 3 - 3 büntető rúgás döntőt a dobogó legfelsőbb helyei eldöntéséről. A szívfájdító büntetőrúgásoknál sajnos a somogyjádi csapat hibázott, így ez évben is a Somogy kupa győztesének a Völgység - Bonyhád csapata vihette el a fődíjat.
Itt kell megjegyezni, hogy csapatunk jó hírnevét méltóan bizonyította, és ezúton is maximálisan helytállt, amit szép számú szurkoló táborunk és közönségünk is nagyra értkelt!


HAZÁRDJÁTÉK

A somogyjádi versenycsapatok "pályát tévesztett" játékos, vidám évzáró szabadidős sporteseménye!
Sikeres kezdeményezésnek bizonyult a "Hazárdjáték" elnevezésű sport programsorozat, amelyen a röplabdások "pályát tévesztett" szerepkörben bizonyították, hogy bizony nem áll tőlük távol sem a foci, sem a kosárlabda sportága. A kosárlabdacsapat röplabdában csak szoros küzdelemben tudta legyőzni a futballistákat. A legnagyobb pontveszteségeket a kosárra dobás, és a hetes rúgások jelentette utóbbiak számára. A program végére került ráadásként a legnépszerűbb sportági összecsapás a teremfoci, amelyen a Kosár-Röpi vegyes mérkőzött meg a helyi Focicsapat kedvenceivel, ahol a végeredmény egyértelműen a "suszter maradjon a kaptafánál" jeligés aranylábak sikerét hozta.


KOSÁRLABDA

Kosárlabda csapatunk a jó kezdést folytatva az őszi szezont a tabella élén zárta a 2009-es Somogy Megyei Bajnokság "B" csoportjában.
Csapatunk hét győzelemmel és csupán egy vereséggel várhatja a tavaszi folytatást, ahol igen nehéz sorsolás várja, az összes rangadóját idegenbe kell megvívnia a gárdának.

Őszi eredmények:
Somogyjád SZKKSE - Meló-Diák KK: 101-74
Toldi Gang - Somogyjád SZKKSE: 75-78
KASI Delfinek - Somogyjád SZKKSE: 42-89
Somogyjád SZKKSE - Volga BC: 83-65
ATM-VTP - Somogyjád SZKKSE: 60-89
Somogyjád SZKKSE - Baglyok: 50-63
Somogyjád SZKKSE - BB SC: 127-52
Somogyjád SZKKSE - Nagyatádi KK: 79-57


LAPZÁRTAKOR ÉRKEZETT ...
RÖVID HÍREK

Kosárlabda:
Február 08-án, hazai pályán győzött csapatunk; Somogyjád SZKKSE - Toldi Gang: 64-62

50. Kovács Rezső Röplabda Emlék Kupa győztese:
A február 07-én tartott II. fordulót követően Somogyjád csapata!

Nagypályás labdarúgás:
Edzőmérkőzésekkel készül az MB II. osztály március 8-án induló tavaszi fordulójára a somogyjádi nagypályás ifi
és felnőtt női és férfi labdarúgó csapataink.

Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates