Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 111. szám /2009/1. január-február

2009-02-16

FŐZŐTANFOLYAM AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA KONYHÁJÁN

Pár éves kihagyás után ismét "főzőtanfolyamra" hívtuk a gasztronómia iránt érdeklődőket.
A félidejéhez közeledik a Konyhán az idei tanfolyam, melyet Proksa Zoltán chéf vezet. A programra 32 fő jelentkezett minden korosztályból, akik térítési díj ellenében péntek esténként elmélyíthetik tudásukat, és szakavatott kezektől, leshetnek el praktikákat.
A tanfolyamvezető chéf gondosan összeállított, széleskörű menüvel készül az órákra, az alapanyagokat pedig a konyhai dolgozók előre, szakszerűen előkészítik.
Így minden feltétel adott, hogy a lelkesen figyelő, jegyzetelő, érdeklődő résztvevők hasznos ismeretekkel és finom kóstoló falatokkal "jól lakva" töltsék el a péntek estét.
Oktatónk alkalmanként 3 étel alkotási folyamatába avat be minket könnyed, közvetlen stílusban, az okítás gyakorlati és elméleti ismeretekre épül. A sokak által ismert ételeken kívül (pl.lusta asszony rétese) a szokatlan , kevésbé ismert, különleges alapanyagok (pl. wasabi) felhasználásával finom és egyszerűen megvalósítható ételek készülnek. A bemutató vezetéséért köszönet a chéfnek, Proksa Zoltánnak, a lebonyolításában résztvevő konyhai dolgozóknak pedig külön köszönet és dicséret előkészítő és utómunkájukért.
Reméljük a résztvevők kamatoztatni tudják az itt megszerzett ismereteiket, ezáltal újítva, színesítve, érdekessé
téve a családi étkezéseket.
Bakné Pánger Tíma

Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates